K+V werving selectie interim management

Verbinden, organiseren en realiseren

Leusden
Organisatie |

Diabetesvereniging Nederland

Diabetesvereniging Nederland (DVN) is een ledenorganisatie voor mensen met Diabetes Melitus, ongeacht welk type diabetes. Een betrokken en bevlogen organisatie van, voor, door mensen met diabetes. DVN is een vereniging met 36.000 leden (meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben diabetes), meer dan 300 vrijwilligers, een ALV, een bestuur en een werkorganisatie (18 fte).

Al meer dan 75 jaar gericht op goede zorg en voluit leven met diabetes. De organisatie is volop in transitie. Een nieuwe koers is bepaald en er is een reorganisatie doorgevoerd. Het moment is daar om de juiste persoon te zoeken en vinden voor de afdeling Community & Educatie. Samen met twee collega managers en de directeur ga je de komende jaren de transitie vorm geven en de energie richten op een grote community en goede educatie. Je doet dit samen met de medewerkers en vrijwilligers. Allemaal gericht op goede zorg, meedoen en omgaan met diabetes!

De vereniging is gericht op het behartigen van belangen, ontmoeten, educatie, dienstverlening en informatievoorziening en het verbinden van mensen aan de organisatie en het verwerven van steun en inkomsten en nieuwe leden om te doen wat nodig is. Tevens genereert de vereniging inkomsten uit samenwerkingen en de verkoop van diverse producten en diensten. Wij zoeken een energieke manager die van nature kan verbinden, organiseren en realiseren. De rol draait om vrijwilligersmanagement en educatie.

Functie | Manager Community & Educatie

De manager Community & Educatie is verantwoordelijk voor het realiseren van het professioneel organiseren en ontwikkelen van de vrijwilligersorganisatie en het verzorgen van scholing en educatie en het ontwikkelen en verankeren in zorgnetwerken. In deze zorgnetwerken wordt lokale belangenbehartiging uitgevoerd, worden mensen in staat gesteld elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, scholing en educatie georganiseerd en activiteiten ondernomen.

De manager Community & Educatie vertaalt de strategie van DVN in effectieve en efficiënte werkprocessen, aandachtsgebieden en bijbehorende rollen. Hij of zij is daarbij als meewerkend voormens zelf ook actief binnen educatie en vrijwilligersmanagement. Als manager ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming en uitvoering van het jaarplan van de afdeling. De afdeling bestaat uit ongeveer 5 fte, inclusief de manager, op het gebied van vrijwilligersmanagement, training, community en relatiebeheer.

Als manager van deze club vorm je, met de directeur en twee overige managers (Belangenbehartiging & Beleid en Bedrijfsvoering & Diensten), het managementteam van de vereniging. Dit team zorgt, onder leiding van de directeur, voor de prioriteiten van de organisatie en de samenhang en uitvoer van de activiteiten. Samen richten jullie de werkorganisatie in en realiseren de doelstellingen.

Plannen Organiseren Delegerend leidinggeven Verbinden Vasthoudend Ondernemend Coachen Communicatief Overtuigingskracht Flexibiliteit

Profiel

De manager Community & Educatie rapporteert aan de directeur en geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling en geeft leiding en ondersteuning aan de actieve vrijwilligers. Opdracht bij de start is een plan maken voor de organisatie naar zorgnetwerken en de verschillende communities in lijn met de strategie van DVN. Dit doe je in nauwe samenwerking met de andere afdelingen en een denk- / werkgroep. En je maakt een goed plan voor opleidingen waarbij de verkoop en uitrol met collegae van de afdeling Diensten tot stand komt. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met diabetes.

Aanbod

Wij zoeken een manager die samen met het MT en de afdeling het verschil gaat maken. Een manager die houdt van vrijwilligers en de vereniging. Een prachtige rol in een wereld waar je relevant kunt zijn en waarde toevoegt als vereniging voor mensen die voluit willen leven. 0,8 fte uur per week, inschaling in schaal 11 van de CAO Sociaal werk, standplaats Leusden.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start in Veenendaal met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur, afhankelijk van alle corona maatregelen, face to face of via online middelen. Hierna volgen, bij geschiktheid, twee gespreksrondes in Leusden en een afrondend gesprek.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel – maar uiterlijk voor woensdag 22 april – te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Frank Snethlage (06 5131 0178) en Roel Roelfzema (06 4387 3326). Je kunt contact met hen opnemen voor vragen over de positie en procedure.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Manager Community & Educatie
Vast
32 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.