Manager Control / Concerncontroller

Financieel geweten, objectieve en onafhankelijke adviseur
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

BrabantZorg

BrabantZorg behoort tot de grotere instellingen in de ouderenzorg en biedt elke dag vanuit 34 locaties ondersteuning, welzijn, zorg en wonen op maat aan zo’n 6.000 cliënten in de vier regio Oss, Uden, Meierijstad en Den Bosch. Elke dag zo fijn mogelijk, dat is wat BrabantZorg drijft. De organisatie ondersteunt cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven, samen met de mensen zelf en hun naasten. In de zorg wordt gekeken wat iemand nog zelf kan en daar worden deskundigheid en aandacht aan toegevoegd.

Om dit mogelijk te maken heeft BrabantZorg gebouwd aan een stevig organisatie fundament. De afdeling Ondersteuning & Advies richt zich op het ontzorgen van de medewerkers in het primaire proces zodat zij al hun tijd en energie kunnen besteden aan hun eigen werk. Daarnaast draagt zij zorg voor tijdige, juiste en volledige managementinformatie. Zij ontwikkelt zich als gedegen adviespartner voor het management van de vier regio’s en de Raad van Bestuur. Waarin kostenbeheersing centraal staat en voortdurend wordt gezocht naar de juiste balans tussen specialistische en generieke kennis. Het bedrijfsonderdeel Ondersteuning & Advies bestaat uit serviceteams, Personeel & Opleiding, Vastgoed & Veiligheid, ICT & Informatiemanagement en Financiën & Control.

Als Manager Control/Concerncontroller geef je leiding aan de assistent concerncontroller, en de business-, financial-, en zorgcontrollers, totaal 9 medewerkers. Met dit team maak je onderdeel uit van Financiën & Control en rapporteer je aan de Manager Ondersteuning & Advies, Financiën & Control. De Manager Control/Concerncontroller is een nieuwe functie.

Functie

Manager Control / Concerncontroller

“Als Manager Control/Concerncontroller draag je door jouw persoonlijkheid, kennis en ervaring bij aan de missie ‘elke dag zo fijn mogelijk’ van BrabantZorg. Een dynamische ambitieuze organisatie in de ouderenzorg, met enthousiaste en gedreven collega’s en volop in beweging. Ben jij flexibel, vooruitstrevend en pragmatisch, kun je out of the box handelen en denken en snel schakelen op verschillende niveaus, dan hoop ik jouw reactie snel te zien.” (Elvira Gros, Manager Ondersteuning & Advies, Financiën & Control).

In deze fase van opbouw van de aandachtsgebieden Business Control, Financial Control en Zorgcontrol wordt bewust gekozen om de rol van Concerncontroller te combineren met de rol van Manager Control. Vanuit jouw totaaloverzicht definieer je gemeenschappelijke doelstellingen, prioriteiten en resultaatsgebieden en stuur je aan op verbinding, zowel in de werkzaamheden op centraal en decentraal (regionaal) niveau als vanuit de verschillende expertises. Je bent verantwoordelijk voor de bezetting en doorontwikkeling van je team en spart met je voltallige team en de individuele teamleden bij complexe vraagstukken.

In de rol van Concerncontroller, en samen met jouw team, ondersteun jij de Raad van Bestuur en het management in de planning- en controlcyclus. Jij bent in staat financiën en inhoud met elkaar te verbinden en met draagvlak te adviseren. Jij houdt van een uitdaging want de zorgsector ondergaat grote veranderingen als het gaat om de financieringsmogelijkheden, kwaliteitseisen en tekort aan medewerkers. Verder heb je een onafhankelijke toetsende en adviserende rol naar de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht en ben je in ieder geval bij de bespreking van de begroting en de jaarrekening aanwezig in de auditcommissie.

Als Manager Control/Concerncontroller ben je als manager van het team verantwoordelijk voor:

 • Samen met de Manager Ondersteuning & Advies, Financiën & Control vormgeven aan de financiële strategie en de ontwikkelingen op financieel gebied en relevante regelgeving vertalen naar beleid;
 • Vanuit het meerjarenperspectief optimaliseren van de planning- en controlcyclus en rapportages op concernniveau en ten behoeve van het regiomanagement;
 • Coördineren van de planning- en controlcyclus, het jaarwerk en de productieverantwoording;
 • Opstellen van de concernrapportage met het accent op advisering, bijsturing, kansen en risicoanalyse. Dit alles ten behoeve van besluitvorming op concernniveau en in de regio’s;
 • Coördineren en actualiseren van de AOIC en monitoren van de opvolging van de managementletter;
 • Uitvoeren van audits op financiële processen;
 • Project controlling en uitvoeren van ad hoc onderzoeken;
 • Opstellen business cases en deelnemen aan organisatiebrede projecten;
 • Bijhouden en inbrengen van actuele kennis en ontwikkelingen op het vakgebied.
Toegankelijk informeel analytisch en resultaatgericht

Profiel

Als bevlogen en ondernemende professional is schakelen tussen verschillende werkzaamheden en niveaus jou op het lijf geschreven. Jij bent communicatief en samenwerkingsgericht en beschikt over een flinke dosis initiatief en organisatiesensitiviteit. Jij maakt gedegen analyses en kent het verhaal achter de cijfers.

Daarnaast heb je de ervaring om een lerende omgeving te creëren voor je team van controllers. Je geeft leiding op basis van vertrouwen en gaat uit van de zelfstandigheid van de teamleden, met een scherp oog voor de ontwikkeling van hun persoonlijke vaardigheden.

Je voldoet (verder) aan de volgende eisen:

 • Een afgeronde financieel-economische of bedrijfseconomische opleiding op academisch niveau, eventueel aangevuld met RA/RC;
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring in complexe organisaties, bij voorkeur in de zorgsector;
 • Kennis en ervaring als het gaat om besturingsprocessen en relevante wet- en regelgeving;
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van administratieve processen, treasury, fiscaliteit en data-analyse;
 • Jij bent proactief en analytisch sterk en weet dit te vertalen naar professionele adviezen.

Aanbod

Ben jij toe aan een volgende stap? En wil jij deze stap zetten bij een organisatie die er toe doet? Met ruimte om deze nieuwe functie in de opbouwfase voor een belangrijk deel naar eigen inzicht in te vullen. Dan zoeken wij jou!

Bij wederzijds enthousiasme biedt BrabantZorg:

 • Een fulltime arbeidsovereenkomst met prima secundaire voorwaarden;
 • Een salaris tot maximaal € 7.081,15 per maand bij een 36-urige werkweek, FWG 70, CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), dat in 2023 wordt geïndexeerd;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Verantwoordelijk en zinvol werk in een enthousiast team;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden en mogelijkheid tot thuiswerken.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand januari 2023 af te ronden. Je start met een gesprek met K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gesprekken bij BrabantZorg, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijk volgen. Voor de benoembare kandidaat worden referenties ingewonnen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met vrijdag 20 januari a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989).

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.