K+V werving selectie interim management

Innovatief en servicegericht manager

Leusden
Organisatie |

Diabetesvereniging Nederland

Diabetesvereniging Nederland (DVN) is een ledenorganisatie voor mensen met Diabetes, ongeacht het type diabetes. Een betrokken en bevlogen organisatie van, voor, door mensen met diabetes. DVN is een vereniging met 36.000 leden (meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben diabetes), meer dan 300 vrijwilligers, een ALV, een bestuur en een werkorganisatie (18 fte). Al meer dan 75 jaar gericht op goede zorg en voluit leven met diabetes. De organisatie is volop in transitie. Een nieuwe koers is bepaald en er is een reorganisatie doorgevoerd. Wij zoeken een manager Diensten & Bedrijfsvoering voor de gelijknamige afdeling. Samen met twee collega managers en de directeur ga je de komende jaren de transitie vorm geven en de energie richten op een prima diensten pakket en een strakke bedrijfsvoering en op deze wijze bijdragen en werken aan de missie van de vereniging: goede zorg vormgeven, meedoen en omgaan met diabetes!

De vereniging is gericht op het behartigen van belangen, ontmoeten, educatie, dienstverlening en informatievoorziening en het verbinden van mensen aan de organisatie en het verwerven van steun en inkomsten en nieuwe leden om te doen wat nodig is. Tevens genereert de vereniging inkomsten uit samenwerkingen en de verkoop van diverse producten en diensten. Voor deze ondernemende en servicegerichte onderneming zoeken we een manager Diensten & Bedrijfsvoering.

Functie | Manager Diensten & Bedrijfsvoering

De manager Diensten & Bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor de gelijknamige afdeling. Deze afdeling realiseert een zichtbare, servicegerichte en effectieve bijdrage aan de vereniging en is gericht op het leveren van diensten en informatie, service verlenen aan leden, werving leden, communicatie en marketing en ten tweede het organiseren van de ondersteunende processen voor de bedrijfsvoering: financiën, facilitair, ledenadministratie en ICT. Zij heeft ook een rol in de verkoop van diensten aan derden (niet-leden, zorgverleners, zorgverzekeraars, beleidsmakers).

En als manager van deze afdeling vorm je, met de directeur en twee overige managers (Community & Educatie en Belangenbehartiging & Beleid), het managementteam van de vereniging. Dit team zorgt, onder leiding van de directeur, voor de prioriteiten van de organisatie en de samenhang en realisatie van de activiteiten en doelstellingen.

Innovatief Professioneel Samenwerken Analyse Strategie Sturen Communicatief Realiserend Ondernemend Commercieel

Profiel

De manager Diensten & Bedrijfsvoering die we zoeken heeft de nodige ervaring op marketing gebied en op het gebied van bedrijfsprocessen, bij voorkeur uit het bedrijfsleven. Hij of zij is manager van het team en zorgt ervoor dat de output tot stand komt door groei te realiseren in de mate van autonomie en verantwoordelijkheid bij de medewerkers en hen integraal te laten werken.

De afdeling bestaat uit 7 fte onderverdeeld over de portefeuilles Marketing & Diensten, Communicatie en Content, Ledenservice, Financiën en Administratie, Informatie- en Procesmanagement en een directie- en bureausecretariaat. Business control wordt deels intern, deels extern geregeld. Je bent hun sparringpartner, bepaalt de kaders en stuurt. De functie is erg passend voor iemand die niet alleen de voorkant organiseert maar vanuit de hele keten denkt en werkt. Het is een rol die de interne en externe wereld verbindt, innovatie en ondernemen combineert met uitvoerende processen. Een rol die lenigheid vereist en een helicopterview. Doelgericht. Afwisselend. Een rol voor mensen die kunnen omdenken en houden van “Ja, en …”.

Een zeer mooie rol op een afdeling gericht op service, commercie, ondernemerschap, resultaat en proces.

De belangrijkste taken van de afdeling zijn:

1. Leden te woord staan / diensten verlenen

 • Adviseren, doorverwijzen, vastleggen
 • Vragen en behoeften van leden opvangen, verzamelen, informeren
 • Verkopen van diensten en producten (zowel in de contributie, retributie en verkoop aan derden)
 • Evalueren en leren.

2. Marketing en diensten

 • Ontwikkelen en uitvoeren loyaliteitsstrategie
 • Ontwikkelen en uitvoeren marketingbeleid en uitvoering ervan
 • Optimaliseren van de inkomsten door verkoop van hulpmiddelen, producten, diensten passend bij de vereniging
 • Ontwikkelen en managen contracten met partners
 • Ontwikkelen en uitvoeren mix van lidmaatschappen en andere verbindingsvormen (abonnementen, likes, deelnemers, donaties)
 • Interne en externe communicatie; voorlichtings- en promotiemateriaal, ontwikkelen van communicatieplannen voor de organisatie en afdelingen.

3. Uitvoeren werving en behoud van leden, deelnemers en klanten

 • Acties
 • Verzorgen content en redactie online en offline.

4. Bedrijfsvoering

 • Contractbeheer.
 • Uitbesteding (en partnermanagement) (Onder andere: productie blad, nalatenschappen, sponsoring, verkoop)
 • Uitvoeren financiële beleid: begrotingen, prognoses, jaarrekening
 • Inkoopbeleid en -management
 • Technisch beheer online platforms
 • Faciliteren en beheer van bedrijfsvoering (ICT/CRM, facilitair, financiën en HR).

5. Secretariaat

 • Leveren secretariële ondersteuning voor directie, MT, ALV en bestuur
 • Verzorgen van de administratieve ondersteuning rond vrijwilligers en educatie: deelnemers inschrijven, bevestigen, mails sturen, activiteiten invoeren, pakketten, flyers versturen etc.

De ideale kandidaat heeft zijn of haar sporen verdiend op het gebied van marketing en bedrijfsvoering, bewezen managementvaardigheden, een academisch / HBO werk- en denk niveau en plezier in service en ondernemen in een democratische omgeving. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met diabetes.

Aanbod

Wij zoeken een manager die samen met het MT het verschil gaat maken. Een manager die houdt van het democratische verenigingsprincipe. Een bijzonder mooie rol in een wereld waar je relevant kunt zijn en waarde toevoegt als vereniging voor mensen die voluit willen leven. 0,8 fte uur per week, inschaling in schaal 11 van de CAO Sociaal werk, standplaats Leusden.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start in Veenendaal met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur, afhankelijk van alle corona maatregelen, face to face of via online middelen. Hierna volgen, bij geschiktheid, twee gesprekrondes in Leusden en een afrondend gesprek.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel – maar uiterlijk voor woensdag 22 april – te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Frank Snethlage (06 5131 0178) en Roel Roelfzema (06 4387 3326). Je kunt contact met hen opnemen voor vragen over de positie en procedure.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Manager Diensten & Bedrijfsvoering
Vast
32 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.