Een mix van inhoud, commercie en bedrijfsvoering

Gelderland
Organisatie |

Stichting Siza

Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De dienstverlening van Siza is breed en loopt uiteen van ondersteuning thuis tot aan 24-uurs zorg in een woongroep en van behandeling tot begeleiding naar werk. Siza wil het verschil maken voor mensen met een beperking, door hen kansen, mogelijkheden en ervaringen aan te bieden die hun leven verrijken. De Siza-organisatie en haar medewerkers zijn volop in beweging om meer vanuit “regie naar vermogen” te werken en doen daarbij een groter beroep op het vakmanschap van collega’s en het geloof in het methodische en cyclische werken. Centraal staan daarbij de thema’s: focus aanbrengen in onze ondersteuning, versterken van vakmanschap van zorgprofessionals en samenhang in de organisatie creëren. Siza beschikt over 150 locaties verspreid over Gelderland en Midden-Brabant.

De extramurale behandeling vindt plaats vanuit een polikliniek voor extramurale behandeling en vier expertisecentra in Tilburg, Arnhem, Teuge en de Achterhoek. Er werken ongeveer vijftig (NAH) specialisten. Per locatie zijn er taakverantwoordelijken en is de GZ-psycholoog als Regie behandelaar inhoudelijk verantwoordelijk.

Siza wil graag dat er een duurzame gezonde en stabiele werkomgeving ontwikkeld wordt waar de kwaliteit van zorg vooropstaat en continue vernieuwing op inhoud, een heldere positionering zowel intern als extern en een gezonde financiële bedrijfsvoering van de Extramurale Behandeling centraal staan. K+V is hiervoor voor Siza op zoek naar een manager met een externe marktgerichtheid zonder daarbij de interne organisatie van Siza uit het oog te verliezen, sterk in relatiebeheer en met focus op een gezonde financiële huishouding. Een natuurlijke netwerker die de stakeholders inspireert om “zaken” te doen met Siza Extramurale Behandeling.

Functie | Manager Extramurale Behandeling

Samen met je collega’s werk je aan de gezamenlijke ambitie van Siza: Werken aan een gezonde en stabiele werkomgeving waar kwaliteit van zorg vooropstaat. Je draagt bij aan de vernieuwing en heldere interne en externe positionering van de Extramurale Behandeling en daarmee dienstverlening aan de cliënten. Je zorgt voor een financieel gezonde aansturing van de afdeling. Met de directeur van de zorgeenheid en de drie andere managers behandeling van de medische dienst, paramedische dienst en de gedragkundigen ben je verantwoordelijk voor de strategie, visie en beleid, het jaarplan en de vertaling daarvan in de werkprocessen van de behandelaren. Je draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van het organisatiebeleid en weet dit binnen kaders zelfstandig te (laten) vertalen op tactisch en operationeel niveau. In deze rol heb je oog én tijd voor je medewerkers en ben jij het aanspreekpunt voor collega’s. Je zorgt er samen met het team voor dat werkprocessen zo zijn ingericht dat iedereen optimaal zijn of haar werk kan doen, waarbij je er oog voor hebt dat ook de aansluiting op het zorgproces goed is. Daarbij stimuleer je medewerkers bij de ontwikkeling van eigenaarschap, persoonlijk leiderschap, coach je hen in professioneel handelen en zorg je gezamenlijk voor voldoende en gekwalificeerde bezetting. Naast de interne activiteiten ben je ook verantwoordelijk voor het opzetten van marktgerichte activiteiten. Siza extramurale behandeling moet daarbij in de markt stevig worden neergezet en gemakkelijk door ketenpartners gevonden kunnen worden. Het betreft een nieuwe dynamische functie waarin de vrijheid en ruimte is om deze op eigen wijze zo goed mogelijk in te richten.

Daadkrachtig Inspirerend Zakelijk Menselijk Lef Ondernemend
Profiel

Je bent een vernieuwende, ondernemende, toegankelijke en verbindende manager en houdt van gezonde orde en structuur. Door jouw toegankelijke en empathische wijze van communiceren creëer je vertrouwen om daadwerkelijke duurzame verbindingen met collega’s en ketenpartners te leggen. Je neemt een zakelijke en daadkrachtige instelling mee die gericht is om de extramurale behandeling en organisatie duurzaam gezond te houden. Je hebt aandacht voor de teams en medewerkers, je schakelt op natuurlijke wijze tussen het zichtbaar en nabij zijn wanneer nodig en het op gepaste afstand aansturen waar dat kan.

Verder heb je:

 • Een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, bijvoorbeeld bedrijfskunde en/of zorgmanagement.
 • Bedrijfskundige managementervaring op het gebied van P&O, financiën, kosten en procesinnovatie.
 • Een vasthoudende instelling, durf je de koers te bepalen zonder de verbinding met je omgeving te verliezen.
 • Het vermogen om problemen op te lossen, ben je analytisch en schakel je gemakkelijk.
 • Een proactieve instelling, bewandel je graag nieuwe wegen en weet je collega’s te boeien en binden met Siza.
 • Uitstekende coachende en verbindende leiderschapskwaliteiten en weet je mensen te motiveren in een verandering.
 • Het liefst ervaring in de (VG) zorg, dit is niet persé noodzakelijk, maar affiniteit en het snappen waar je gaat werken wel!
 • De bereidheid om je verder te verdiepen in de gehandicaptenzorg en haar financieringsstromen.
 • Een sterke drive om verbeteringen te realiseren in organisatie, processen en kwaliteit van zorg.
 • De vaardigheden om de dialoog aan te gaan bij een context van uiteenlopende belangen.
Aanbod
 • Een uitdagende baan voor 28-32 uur per week.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg(FWG 65: € 5.772,– bij een fulltime dienstverband), inschaling wordt gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een vaste eindejaarsuitkering die bestaat uit een volledige 13e maand, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren.
 • Vakantietoeslag van 8%.
 • Een zeer goede pensioenvoorziening via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn en deelname in diverse collectieve zorgverzekeringen.
 • In bezit van rijbewijs B.
Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en is erop gericht om de benoeming eind december 2022 af te ronden. Je start met een online gesprek met K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gespreksrondes bij Siza, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijk volgen in deze vacaturetekst.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 27 november aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel! Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Snethlage (06-5131 0178).

Een referentiecheck is voor de benoembare kandidaat standaard onderdeel.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Extramurale Behandeling
Vast
28-32 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.