K+V werving selectie interim management

Overtuigende regisseur, strategisch en ambitieus

Utrecht
Organisatie |

PCOU Willibrord

Voor elke leerling het beste onderwijs

Met 41 scholen is PCOU Willibrord in de stad Utrecht en de regio een belangrijke instelling voor funderend onderwijs. Er werken zo’n 2.500 medewerkers voor het onderwijs aan ruim 20.000 leerlingen.
PCOU is een lerende organisatie, in alles gericht op ontwikkeling. Haar herkomst is herkenbaar in de overtuiging dat zij er zijn voor álle leerlingen: iedereen is welkom. Bij PCOU koesteren ze diversiteit en veelkleurigheid. Voor elk kind is er een passende plaats op één van haar scholen.

Service & Advies

Service & Advies levert toegevoegde waarde voor schoolleiders en bestuur door professionele en efficiënte ondersteuning en advisering zodat zij optimaal in staat zijn om hun maatschappelijk missie waar te maken, namelijk goed onderwijs voor alle kinderen in Utrecht en omgeving. Met de kernwaarden durf, verbinding, ontwikkelingsgericht en verantwoordelijk als leidraad bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Facility & Huisvesting (F&H):

Facility en huisvesting verzorgt als onderdeel van Service & Advies passende voorzieningen voor scholen. F&H ondersteunt de scholen en het college van bestuur bij het ontwikkelen, realiseren en adviseren over de facilitaire voorzieningen, inkoop en de passende onderwijshuisvesting. Voor de komende periode bestaat de opgave vooral uit het invulling geven aan de rol van sparringpartner voor de hele organisatie om het integraal huisvesten van de scholen en als samenwerkingspartner van de gemeente Utrecht om mooie onderwijslocaties te bouwen en te behouden. Daarnaast moet ook het inkoopbeleid en de facilitaire ondersteuning verder vormgegeven en geprofessionaliseerd worden.

KV_Opdrachten_PCOU-Willibrord
Functie | Manager Facility & Huisvesting

Als Manager F&H geef je namens het bestuur richting aan de opgaven waar facility en huisvesting voor staat, alsmede de inkoop. De functie vraagt méér dan de basis op orde te brengen maar ook het optimaliseren en continu verbeteren van de bestaande processen om de stap naar ‘the next level’ te realiseren. Als Manager F&H heb je een veelzijdige en uitdagende functie waarbij je volop in verbinding staat met de scholen binnen PCOU Willibrord. Daarnaast vervul je ook een duidelijke externe rol naar de gemeente toe als het gaat om de ruim 40 huisvestingslocaties. Kortom een sterk krachtenveld in beweging en met de mogelijkheid om impact uit te oefenen binnen het onderwijslandschap van de gemeente Utrecht.

De afdeling is georganiseerd in twee teams. Het facility team en het team huisvesting hebben in totaal 11 interne medewerkers en op dit moment 5 externe projectleiders. Hiërarchisch val je direct onder het college van bestuur en ben je lid van het MT Service en Advies.

Als Manager Facility & Huisvesting heb je de positie dat je expert, adviseur en manager tegelijk bent. Daarbij vervul je verschillende rollen:

  • Je coacht en faciliteert de medewerkers binnen de afdeling, zodat zij met hun kennis en kwaliteiten het werk zo goed mogelijk en met plezier kunnen doen.
  • Je geeft leiding aan alle disciplines van de afdeling (facility, huisvesting en inkoop). Daarbij kun je denken aan schoonmaak, schoolveiligheid, huur en verhuur, gebouwonderhoud, duurzaamheid en klimaat.
  • Als vastgoedmanager en projectmanager geef je sturing aan de realisatie van een flink aantal grote (huisvestings-)projecten van renovatie en nieuwbouw voor verschillende scholen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de HR kant (pop gesprekken, functioneringsgesprekken, ontwikkeltrajecten) van de medewerkers van de afdeling F&H.
  • Je bent sparringpartner en adviseur van het college van bestuur.
  • Als MT-lid ben je samen met de andere MT-leden Service &Advies verantwoordelijk voor de integrale bedrijfsvoering en je vertegenwoordigt de afdeling proactief binnen de organisatie.
  • Als Manager F&H ben je in staat om mede vorm te geven aan ontwikkelingen/verbeteringen van facility en de huisvestingsprojecten. Daarbij neem je het huidige over en bouwt dit verder uit. Je ziet daarbij ruimte voor groei, verdere efficiency en professionaliteit.
  • Je onderhoudt actief een netwerk zowel binnen PCOU Willibrord als binnen de sector van onderwijshuisvesting en je legt verbindingen m.b.t. relevante ontwikkelingen.
  • Je bent als expert en adviseur de juiste gesprekspartner voor de gemeente Utrecht. Daarbij heb je gevoel voor politieke verhoudingen en zet in op samenwerking.

Communicatief Resultaatgericht Toegankelijk Energiek Vasthoudend Delegeren Procesmatig Sensitief

Profiel | Overtuigende regisseur, strategisch en ambitieus

Overtuigende regisseur

Je bent een stevige adviseur en sparringpartner doordat je een autoriteit bent op jouw vakgebied. Je houdt vast aan je eigen expertise en deelt dit vanzelfsprekend proactief met jouw omgeving. Je wakkert aan, maar houdt vervolgens ook vast door het belang van jouw vakgebied te blijven behartigen. Je weet wat er speelt en wie wat nodig heeft. Hierdoor wordt je niet verrast en kan je met overtuiging overbrengen wat goed en nodig is om te doen. Je brengt scherpte door duidelijk te communiceren welke stappen er moeten worden genomen en legt uit waarom. Je geeft van nature sturing aan veranderprocessen. Dat daarbij niet altijd het gene wordt gedaan dat jij voor ogen had snap je en laat jou niet uit het veld slaan. Soms zijn kleine stapjes nodig om een grote te kunnen maken.  Je kent immers ieders belang en bezit een goede dosis incasseringsvermogen.

Strategisch en ambitieus

Als strateeg ben je in staat boven en toch tussen de partijen te staan. Anders durven kijken, stimuleren en goede ideeën omarmen. Je nodigt daarbij iedereen uit mee te doen en maakt de verbinding tussen binnen en buiten. Je hebt het lef om het ambitieniveau voor intern en extern ter discussie te stellen en daagt uit tot het stellen van hoge doelen, behalen van uitstekende resultaten en werken aan nieuwe perspectieven.  Daarbij zorg je dat de hoge kwaliteit van het werk zichtbaar geborgd is in de hele organisatie. Je vraagt en brengt wijsheid in jouw omgeving en bezit implementatiekracht om de strategie vervolgens ook echt uit te voeren. Je zet lijnen en kaders uit zonder dat de ander vrijheid verliest, brengt samenhang, overzicht en focus met een goede balans tussen mensgericht en taakgericht. Ook bouw je op het juiste tempo verder uit, ontwikkelt en bevordert eigenaarschap. Je weet goed wanneer je intern en extern ruimte moet geven en flexibiliteit moet tonen. Je snapt dat dit nodig is om samen verder te komen.

Daarnaast vragen we een WO werk- en denkniveau, een bouwkundige en een facilitaire achtergrond en leidinggevende ervaring. Kennis van de wet- en regelgeving ten aanzien van (onderwijs) huisvesting en ervaring met samenwerken en onderhandelen met gemeenten is een pré.

Aanbod | Rol met strategische impact

Een dynamische positie in een ontwikkelingsgerichte organisatie met veel impact in het onderwijs en de maatschappij binnen de regio Utrecht. De functie (0,8 – 1,0 fte) is ingeschaald in de CAO VO schaal 13/14 afhankelijk van de aantoonbare werkervaring. PCOU Willibrord is een aantrekkelijke werkgever, er zijn dan ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder bijvoorbeeld 50 vrije dagen bij een 40-urige werkweek.

Procedure | Met zorg en flexibel

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een kennismaking en oriënterend gesprek (digitaal) naar aanleiding van je kandidatuur en vindt plaats vanaf week 24. Hierna volgen, bij geschiktheid, gesprekken met de opdrachtgever op vrijdag 19 juni  en op vrijdag 26 juni. Het streven is de procedure voor 1 juli, maar vooral met zorg en veiligheid voor iedereen, af te ronden, passend bij de huidige omstandigheden. Flexibel, digitaal en inspelend op de actuele ontwikkelingen.

Geïnteresseerd | we ontmoeten je graag

Wil jij werken in een organisatie waar je proactieve en ondernemende houding gewaardeerd wordt? Waar jouw expertise en kennis intern en extern ruimte krijgt?

We ontmoeten je dan graag! We verzoeken je zo snel als mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk zondag 7 juni aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Martine van der Velpen (06-5060 3351) en Tamara Wijnja (06-8395 2012).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Facility & Huisvesting
Vast
0,8 – 1,0 fte

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.