Manager Finance en Control - Surplus

Gepassioneerde professional met een schat aan ervaring en de drive om onze organisatie naar nieuwe hoogten te brengen
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Manager Finance en Control

Als manager Planning & Control krijg je de kans om leiding te geven aan een energiek team van 25 collega’s, waaronder business controllers, financiële administratie, declaratieteam, interne audit en een financial controller. Jouw rol omvat het begeleiden van dit team, maar ook het creëren en uitvoeren van jaarlijkse financiële plannen, het vormgeven van financieel beleid en meerjarenbegrotingen. Je bent de gewaardeerde sparringpartner van het MT en de directie en werkt nauw samen met bedrijfsvoering om het primaire proces optimaal te ondersteunen.

Jij brengt inspiratie en bevordert open dialoog en creativiteit in je leiderschap. Als drijvende kracht ben jij de schakel tussen zorginhoud, ondersteunende diensten en financiën, en je houdt je bezig met de toekomst van finance. De komende jaren staan in het teken van de afdelingsprofessionalisering en de implementatie van rolling forecasts en future control, waarbij jouw rol essentieel is voor een efficiëntere bestuurlijke informatievoorziening. Als manager finance en control krijg je een uitdagende en veelzijdige rol, waaronder:

 • Je ontwikkelt en implementeert een visie en een praktisch ontwikkelplan voor finance en control, dat door het hele team omarmd wordt.
 • Je bevordert de professionaliteit, samenwerking en een positieve teamspirit.
 • Jij bent de aanjager van strategische beleids- en organisatieontwikkeling. Je initieert en leidt projecten en veranderingsprocessen om deze doelen te verwezenlijken.
 • De jaarlijkse planning- en controlcyclus staat onder jouw deskundige leiding, waarbij je zorgt voor topkwaliteit. Ook de organisatiebrede (meerjarige) begroting komt uit jouw handen en je voorziet het managementteam, de directeur bedrijfsvoering en de Raad van Bestuur van waardevol advies.
 • Jij bent meester in het stroomlijnen van processen en behaalt resultaten, zelfs in de dynamische omgeving van de organisatie.
 • Je hebt een scherp oog voor externe risico’s en volgt proactief de ontwikkelingen in de zorgmarkt, met speciale aandacht voor zorgfinanciering en bekostigingssystemen.
 • Als hoeder van financiële stabiliteit stuur je de overgang van de huidige begroting naar een flexibel rolling forecast systeem en zorg je voor alle noodzakelijke randvoorwaarden.
 • Bovendien voer je diepgaand onderzoek uit en analyseer je financiële vraagstukken door het opstellen van gedegen business cases. Je adviseert de Raad van Bestuur en het management over kansen, risico’s en effectieve oplossingsrichtingen.

Met jouw passie en vastberadenheid geef je finance en control een centrale rol in strategische beslissingen en de groei van de organisatie. Je bent de dynamo die de organisatie naar succes leidt.

Profiel

Wij zoeken:

 • Een visionair met een wo-werk- en denkniveau en meerjaren relevante werkervaring.
 • Iemand die complexe beleidsvraagstukken helder en overtuigend kan verwoorden.
 • Een allrounder met diepgaande kennis en ervaring in financiële en bedrijfsvoeringsprocessen op strategisch niveau.
 • Een veranderingsgerichte leider die luistert, inspireert en coacht om gezamenlijk doelen te bereiken.
 • Een scherpzinnige analyticus die zich richt op resultaten en prioriteiten stelt.
 • Een krachtige, verbindende persoonlijkheid die vastberaden en besluitvaardig is.
 • Hoewel ervaring in de zorg een pluspunt is, is een passie voor de zorgsector het belangrijkste.

Kortom, een gepassioneerde professional met een schat aan ervaring en de drive om onze organisatie naar nieuwe hoogten te brengen.

Leiderschap Financiële planning Toekomst Vooruit kijken Continuous monitoring Samenwerking Strategische beleidsontwikkeling BI P&C Cyclus Aandacht voor mens en team

Over de organisatie

Surplus

Surplus biedt een compleet en uniek aanbod op het gebied van welzijn, wonen, thuiszorg, intramurale zorg en behandeling in West-Brabant. In iedere gemeente afgestemd op de lokale situatie. Zo bieden we maatwerk en zetten we tegelijkertijd de voordelen van een grote organisatie optimaal in. Innovatie in dienstverlening, zorg en welzijn en focus op kwaliteit staan voorop.

De kwaliteit van ons werk ontstaat in het contact van mens tot mens, want ieder mens is

uniek. Om elkaar te kunnen begrijpen vinden wij het belangrijk de ander écht te zien. Dat is het uitgangspunt in alles wat we doen en de basis van ‘Zie mij’. Het bijzondere zien, het waardevolle doen. Hierbij staat de eigen kracht van de cliënt altijd centraal.

Surplus ziet mensen zoals ze zijn. Als mensen met een eigen verhaal, met behoeftes, verlangens en dromen. Als manager ben je verantwoordelijk voor het stimuleren van de verbinding tussen zorg en financiën. Wil je een bijdrage leveren aan een toekomstbestendig Surplus?

Aanbod

 • 36-urige werkweek (32 uur is bespreekbaar) met de mogelijkheid om hybride te werken, dat wil zeggen deels thuis
 • inschaling in FWG 70 met een maximum inschaling van € 7.658,– bruto per maand op basis van 36 uur per week
 • pensioenregeling bij het Pensioenfonds voor Zorg en Welzijn (PFZW)
 • vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8.33%
 • hybride werken behoort tot de mogelijkheden, de standplaats is Zevenbergen
 • opleidings- en doorgroeimogelijkheden

Procedure

De procedure is erop gericht om de benoeming zo snel als mogelijk af te ronden. De eerste ronde staat gepland op dinsdag 19 december, met een mogelijk vervolg op donderdag 21 december. Daaraan voorafgaand vindt een oriënterend gesprek met K+V plaats.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 28 november te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Voor vragen of om even te sparren kun je bellen met Frank Wolff (06-1595 4079).

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.