Manager HR voor Coloriet

Een manager voor twee jaar met als opdracht om de HR-functie stevig neer te zetten.
Locatie: Lelystad
Organisatie |

Coloriet

Coloriet is dé specialist in wonen en zorg voor senioren in Dronten, Lelystad en Zeewolde. Met meer dan 1.400 cliënten en hun familieleden, ruim 1.200 medewerkers en 600 vrijwilligers geeft Coloriet samen kleur aan waardevol leven. De jaarlijkse omzet bedraagt circa € 60 miljoen. Coloriet levert gespecialiseerde zorg met als doel: zo lang mogelijk leven op de manier waarop de cliënt dat wenst. Coloriet biedt wijkzorg in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde en heeft 5 woonzorgcentra en een advies – en behandelcentrum.

De kernwaarden van Coloriet zijn: toegankelijk, vooruitstrevend, eigenwijs, vakbekwaam, ondernemend en verbindend.

De ouderenzorg ondergaat grote veranderingen. De arbeidsmarkt staat onder druk en dat zorgt ook bij Coloriet voor spanning op de continuïteit van de zorgverlening. Er wordt op verschillende manieren geïnvesteerd in het werven en behouden van medewerkers. Onderdeel van dat programma is een verbetering van de HR-functie.

Functie | Manager HR

Coloriet wil de aantrekkelijkste zorgwerkgever in Flevoland zijn en vindt werkplezier erg belangrijk. Jij stippelt samen met jouw teams de route uit om dit te bereiken en te behouden. Je maakt deel uit van het managementteam van bedrijfsvoering. Je geeft direct leiding aan de afdeling HR (adviseurs en administratie), Leren & ontwikkelen en kwaliteit, totaal 25 medewerkers. De vier HR-adviseurs van jouw afdeling maken deel uit van de MT’s van de diverse zorgdirectoraten.

Als (project)Manager maak jij het verschil in de ontwikkeling en professionalisering van een zowel effectieve als efficiënte organisatie op HR gebied. Het is een veelzijdige en brede functie met verantwoordelijkheid voor het gehele HR beleid, waarbij je voor de hoofdlijnen nauw samen werkt met de strategisch adviseur HR.

De komende tijd ligt de nadruk op verdere professionalisering van HR processen, het HR systeem (AFAS) en de integratie van de HR administraties met het HR beleid. Jij initieert de grote HR projecten ter concretisering van de strategie, die je van begin tot einde monitort en in goede banen leidt. Je bent gespreks- en sparringpartner van de Directeur Bedrijfsvoering en je neemt hem en je teams mee in je visie, ideeën en acties.

Er wordt een periode van (vooralsnog) twee jaar uitgetrokken om de beoogde verbeteringen door te voeren. De (project)Manager HR rationaliseert de structuur van de afdeling, de bezetting van de functies en zorgt per team voor duidelijkheid in rollen en verantwoordelijkheden. De opdracht is afgerond wanneer de HR-functie is aangesloten bij de strategische thema’s van de organisatie en de ondersteunende processen en systemen daarop zijn afgestemd en geïmplementeerd. Een mooie veranderopdracht gericht op het managen en laten renderen van de aanwezige expertise en competenties op basis van dienstverlenend en klantgericht gedrag.

Verbindend Eigen-wijs Vooruitstrevend
Profiel

Je bent een ambitieuze professional en wilt als HR Manager een vliegend vervolg aan je carrière geven. Je wilt groeien, relaties opbouwen, impact maken en het beste uit jezelf en je collega’s halen. Jij hebt een visie op hoe HR een actieve bijdrage kan leveren aan het bieden van waardevolle zorg en hoe je dit intern projectmatig goed neer kunt zetten. In een veranderende omgeving neem jij gemakkelijk het voortouw en neem je anderen graag mee. De competenties sensitief, zakelijk en daadkrachtig zijn zeker op jou van toepassing. Je zorgt ervoor dat er een goede sfeer en onderlinge samenwerking heerst binnen de zelforganiserende teams. Kortom, je bent een ondernemende en inspirerende manager. Je straalt energie uit en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht om mensen mee te krijgen.

Je voldoet (verder) aan de volgende eisen:

 • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting bedrijfskunde;
 • Affiniteit met en een gezonde ambitie voor het HR-domein;
 • Vakkennis op het gebied van projectmanagement, Lean en/of Agile management;
 • Gericht op samenwerking, zowel intern als extern zoek je actief de verbinding;
 • Een resultaatgerichte en daadkrachtige manier van werken. Zowel op korte als lange termijn weet je risico’s in te schatten, knopen door te hakken en met een innovatieve blik te bouwen aan ‘jouw’ bedrijfsonderdelen;
 • Planmatig, gestructureerd en in staat om prioriteiten te stellen;
 • Bedrijfseconomisch inzicht en weet dat te vertalen in beleid voor de korte en lange termijn;
 • Ruime ervaring in een leidinggevende rol. Je laat medewerkers tot hun recht komen en je stimuleert hen om zich verder te ontwikkelen;
 • Een echte procesmatig werker, je ziet kansen en weet deze te benutten.
Aanbod

Ben jij een ervaren en coachend HR/project manager, sterk in organiseren, procesmatig werken en verbinden, een stevig gesprekspartner en werk jij graag in een wereld waar geen dag hetzelfde is? Reageer dan snel!

Bij wederzijds enthousiasme biedt Coloriet:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 32 tot 36 uur per week, voor de projectperiode van twee jaar;
 • Inspirerend en zinvol werk in een enthousiast team;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden en mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Deelname aan het fietsplan, korting op sportabonnement of tablet/mobiele telefonie volgens het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een salaris tot maximaal € 5.939,16 per maand bij een 36-urige werkweek, FWG 65, CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Als je gewenst salaris hoger is, adviseren wij contact op te nemen.
Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand november 2022 af te ronden. Je start met een gesprek in Veenendaal bij K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gesprekken bij Coloriet, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijk volgen. Voor de benoembare kandidaat worden referenties ingewonnen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met vrijdag 11 november a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Reageer nu’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06 1045 2989). 

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.