Manager HR & Communicatie - Eleos

Ervaren en inspirerende, innovatieve manager die communicatief sterk is en een heldere koers weet uit te zetten.
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Eleos

Eleos heeft een unieke positie binnen de GGZ. Bij Eleos staan de persoonlijke waarden, behoeften en mogelijkheden van de cliënt echt centraal. Eleos is specialist in christelijke GGZ en biedt begeleiding en behandeling aan mensen met psychische problematiek. Kenmerkend voor Eleos is de liefdevolle zorg die geboden wordt, gemotiveerd vanuit en gevoed door het christelijke geloof. Deze overtuiging en waarden zijn zichtbaar verweven door de gehele organisatie en wordt door cliënten en medewerkers vaak benoemd als bepalende factor om bij Eleos te willen zijn of werken. Met respect, betrokkenheid en toewijding worden cliënten ondersteund en uitgedaagd om hun eigen unieke talenten te gebruiken en verder te ontwikkelen.

Functie

Manager HR & Communicatie

De toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg staan onder druk. Eleos anticipeert hierop door goed in beweging te blijven, zo ook op de ondersteunende diensten. Om ook in de nabije toekomst als christelijke zorgorganisatie een waardevolle rol van betekenis te kunnen blijven spelen is het nodig de organisatie en aansturing van alle zorg- en ondersteuningsactiviteiten daarop te herijken en waar nodig aanpassingen te doen. Als manager HR & Communicatie ben je verantwoordelijk voor de integrale ondersteuning van de organisatie op het gebied van HR en Communicatie, de organisatieontwikkeling, professionalisering en kadervorming. Je ondersteunt de organisatie(onderdelen) bij herinrichting, innovaties en ontwikkelingen en de implementatie en evaluatie ervan.

Als manager HR & Communicatie maak je deel uit van het managementteam van de Centraal Ondersteunende Dienst (hierna: COD) van Eleos en ontvang je leiding van Dianne, de directeur Control en Organisatie. Zelf geef je leiding aan de medewerkers binnen HR (ca. 10) en Communicatie (ca. 5). Je werkt ook nauw samen met andere leden van het managementteam van het COD, regiodirecteuren en de Raad van Bestuur.

Quote Dianne:

“Samen met de collega’s bouwen we verder aan een COD die een businesspartner is voor de vraagstukken van nu én morgen. Hier hebben we jou bij nodig, samen maken we dit tot een succes”.

Eleos staat voor een grote uitdaging met meerdere opgaven. Enkele voorbeelden zijn: de toegankelijkheid van zorg, de kwaliteit van zorg, de krapte op de arbeidsmarkt en de betaalbaarheid van de zorg. De centraal ondersteunende dienst vervult een belangrijke rol in het waarborgen van de continuïteit en stabiliteit en gelijktijdig signaleren van ontwikkelingen, hierop anticiperen, adviseren én een bijdrage leveren in het realiseren van de veranderingen. Kortom: een veelzijdig en wendbare groep collega’s.

Om je goed op je plek te voelen binnen deze rol bij Eleos, is het noodzakelijk dat je je graag begeeft in een omgeving waar niet alles vaststaat; een organisatie in beweging. Vanuit de organisatie zijn de volgende behoeften opgehaald, in relatie tot het structureren, professionaliseren, adviseren, ondersteunen en verbinden van communicatie-, mens- en organisatie-thema’s.

Opgaven:

 • Optimaliseren van processen en procesinrichting: processen dienen beter ingericht te worden zodat er efficiënter gewerkt kan worden. Daarnaast is er de wens vanuit je teams om meer met elkaar samen te werken en te kijken hoe uitdagingen meer integraal opgepakt kunnen worden om zo samen een beter resultaat te bereiken. Zo staan de teams ook meer met elkaar in verbinding.
 • Ontwikkelen van visie en beleid voor diverse aan Communicatie en HR gerelateerde zaken. Welke keuzes maken we met elkaar? Waar focussen we ons op? Wat doen we wel en wat niet?
 • Formuleren van goed werkgeverschap van alle medewerkers in loondienst. Wat mag er van ons verwacht worden en hoe dragen wij dit met elkaar uit? Daarbij een visie ontwikkelen op het gebied van vitaliteit: ontwikkelen van een gezond werkklimaat waarbij werkgeluk voorop staat en we oog en oor voor elkaar hebben en houden.
 • Samen met de directie een groeistrategie ontwikkelen voor de bemensing van de organisatie.
 • Een lerende organisatie zijn en de kwaliteit versterken vanuit continu verbeteren.
 • Adviesrol oppakken als dé contactpersoon voor alle personele vraagstukken en hierin ook zichtbaar en benaderbaar zijn.
Inspirator Innovator Stimulator Coach Resultaatgericht Luisterend vermogen Netwerker Verbinder

Profiel

Vanuit deze opgaven wordt de nodige kennis en expertise van jou verwacht. Je neemt dus ook kennis en ervaring mee als (senior) HR adviseur. Dit mag vanuit de zorgsector, maar hoeft niet. Je kunt ook een overstap maken naar deze sector, waarbij je openstaat om de specifieke bijzonderheden vanuit de (GGZ) zorgsector snel tot je te nemen. Je denkt in mogelijkheden en in kansen, kunt uitstekend communiceren en bent optimistisch en enthousiast. Jij wilt het beste voor de organisatie en voor jouw teams! Hierbij heb je een hands-on mentaliteit en steek je graag je handen uit de mouwen. Je bent er als je nodig bent. Dit doe je niet alleen. Met elkaar zoek je uit hoe je samen verder komt.

Door jouw ervaring binnen het HR-vak ben je in staat de toekomst samen met je collega’s vorm te geven. Jij overziet het geheel en maakt verbindingen. Waar je nodig bent, daar ben jij! Je ontwikkelt en bevordert eigenaarschap en helpt met inzicht. Door vragen te stellen en ook af en toe even stil te staan. Je kunt verbinden door aandacht en jij kunt de ander sterker maken. Je bent daadkrachtig en durft knopen door te hakken en geeft ook ruimte om te leren. Je kunt op een prettige manier vasthoudend en duidelijk zijn.

Als Manager HR & Communicatie bieden we je een geweldige kans binnen een maatschappelijke organisatie. Een fijne omgeving om in te werken met collega’s die elkaar en de cliënten van Eleos een warm hart toedragen! Een brede, afwisselende en uitdagende functie waarin je veel initiatief kunt nemen. Daarbij krijg je veel ruimte om te sparren en jezelf verder te ontwikkelen en te groeien in een open, informele werksfeer met bevlogen collega’s.

Indien je nog geen leidinggevende ervaring hebt, niet uit de zorg komt, maar wel de door de wol geverfde HR Professional bent én deze baan geweldig vindt, aarzel dan niet om te reageren. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken!

Aanbod

Een uitdagende functie met een mooie positie in het MT van de Centraal Ondersteunende Diensten. Een functie met veel verantwoordelijkheden, uitdaging en plezier met een hoge betrokkenheid van gepassioneerde en leuke collega’s en waar veel ruimte is voor initiatief en creativiteit. 

 • Een prettig en goede werksfeer binnen een gemotiveerde teams.
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer.
 • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO GGZ, conform FWG 65. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 6.264,– op fulltime basis.
 • 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een werkplek op het kantoor in Hoevelaken met daarbij de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • Meerkeuzensysteem arbeidsvoorwaarden, zie arbeidsvoorwaarden.
 • Laptop en mobiele telefoon.
 • Pensioenregeling via pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Procedure

De selectiegesprekken bij Eleos staan gepland op dinsdag 27 februari 2024. Daaraan voorafgaand vindt een oriënterend gesprek met K+V plaats. Een (ontwikkel)assessment en/of een gedragsonderzoek kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 17 februari 2024 te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters (06-1008 5811) of Frank Wolff (06-1595 4079). Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

 Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.