Manager HR-services

Inspirerende leidinggevende, gericht op dienstverlening en ontwikkeling
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

ActiVite

ActiVite biedt een integraal aanbod van passende zorg, behandeling- en ondersteuning aan de inwoners en partners binnen het werkgebied. De uitgangspunten van positieve gezondheid vormen naast de principes van de juiste zorg op de juiste plaats een belangrijke leidraad. Om dit waar te maken staan de medewerkers op 1: zij maken het verschil in de organisatie en voor de cliënten. Duurzame middelen en keuzes vormen naast een gezonde bedrijfsvoering de solide basis van ActiVite.

ActiVite doet dit door in vertrouwen samen te werken. Binnen de eigen organisatie, in de regio en waar nodig in een bredere context met relevante partners om passende zorg, behandeling en ondersteuning te kunnen bieden, nu en in de toekomst. Verantwoordelijk voor onszelf, elkaar, onze cliënten en organisatie. ActiVite gaat complexe thema’s niet uit de weg en durft moedige keuzes te maken waar dit nodig is: een lerende organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling, fouten maken en innovaties.

ActiVite is actief in de regio’s Duin- en Bollenstreek, Uithoorn, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, ‘Rijndorpen’ en Alphen aan den Rijn en heeft als enige aanbieder in deze regio een compleet en samenhangend aanbod van zorg en welzijn. De organisatie biedt 24/7: verpleeghuiszorg, palliatief (terminale) zorg, (gespecialiseerde) wijkverpleging, verzorging, huishoudelijke ondersteuning, thuisbegeleiding, ontmoetingscentra, gemaksdiensten aan huis en cursussen. Bij ActiVite werken ca. 2.500 medewerkers. De omzet bedraagt ca. € 100 miljoen.

De arbeidsmarkt staat onder druk en dat zorgt ook bij ActiVite voor spanning op de continuïteit van de zorgverlening. Er wordt op verschillende manieren geïnvesteerd in het werven en behouden van medewerkers. Onderdeel van dat programma is een herinrichting van de HR-functie onder leiding van een ad interim HR-manager.

Functie

Manager HR-services

Er wordt toegewerkt naar een afdeling HR (totaal bijna 40 FTE) die bestaat uit een Adviesteam (van diverse HR-adviseurs), HR-services en de Academie (gericht op opleidingen, leren en ontwikkeling). HR-services richt zich op het professioneel regelen van alle administratieve processen, treedt op als servicedesk en vraagbaken rondom HRM/HRD en genereert de relevante stuurinformatie. HR-services is een nieuwe afdeling, de manager daarvan een nieuwe functie.

Als Manager HR-services stuur jij aan: de salarisadministrateurs, de (front-office) medewerkers met diverse, specifieke portefeuilles, een superuser voor optimalisatie van het personeelsmanagementsysteem, de intercedenten flexpool en het operationele deel van recruitment, totaal 14 FTE. De flexpool valt binnen de afdeling HR-services; de intercedenten begeleiden de flexkrachten met betrekking tot inzet, verzuim en persoonlijke ontwikkeling.

Jij bent eindverantwoordelijk voor een efficiënte uitvoering van de HR-processen. Je optimaliseert deze processen en de ondersteunende systemen. Je verzorgt de HR-stuurinformatie. Daarnaast lever jij vanuit jouw expertise een substantiële bijdrage aan een breed aantal HR-projecten, zoals strategische personeelsplanning. Je vertaalt HR-beleid naar gevolgen voor de verschillende HR-processen en – systemen.

Je hebt ambitie, toont lef en houdt van veranderingen. Je ziet het als een uitdaging om anderen hierin mee te krijgen. Jouw kracht en interesse liggen in het HR-beleid en -processen op operationeel en tactisch niveau.

Verantwoordelijkheden:

 • Optimale en klantgerichte afhandeling van vragen van medewerkers, managers en HR-collega’s.
 • Efficiënte werking van de HR-processen in verschillende HR-systemen, bijvoorbeeld n.a.v. de nieuwe cao VVT.
 • Optimalisatie inrichting HRM-software (de organisatie heeft enkele jaren geleden gekozen voor een nieuw pakket en bevindt zich in de transitie naar meer gedigitaliseerd en geautomatiseerd werken).
 • Inzicht door middel van HR Analytics en zorgen voor adequate stuurinformatie.
 • Aansturing van de hele keten in de HR-backoffice, managen en optimaliseren van de daaraan gerelateerde processen en procedures.
 • Coachen, ondersteunen, motiveren en stimuleren van de HR-servicemedewerkers en bewaken van hun deskundigheidsbevordering.
 • Leiden of een aanzienlijke bijdrage leveren aan HR-projecten.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van de HR Manager.
Samenwerkend klangericht en lef

Profiel

ActiVite zoekt in jou de Manager HR services die popelt om vorm te geven aan deze nieuwe functie en afdeling en in staat is om een belangrijke bijdrage te leveren aan de grote uitdagingen op HR gebied.

Je voldoet (verder) aan de volgende eisen:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van HR/Bedrijfskunde.
 • Kennis van de toepassing van HR relevante wetgeving, cao’s en beleid.
 • Trackrecord hoe HR bijdraagt aan de resultaten van de organisatie.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als leidinggevende in een vergelijkbare rol.
 • Goed plannen en organiseren, weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden en praktisch ingesteld.
 • Communicatief vaardig, in woord en geschrift.
 • Relativeringsvermogen en humor.

Aanbod

Herken jij jezelf in dit profiel van een bevlogen manager, iemand met visie op klantgericht werken, die in staat is te adviseren en te ondersteunen bij de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de HR-processen?

Sta jij stevig in je schoenen, bezit je overtuigingskracht en weet jij bovendien jouw teams te coachen en motiveren dat deze zowel productief als in balans zijn?

Dan biedt ActiVite jou een aantrekkelijke, zelfstandige functie in een informele organisatie waarin eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen wordt gestimuleerd. Werken bij ActiVite betekent voor jou alle ruimte om je te ontwikkelen en ontplooien in een dynamische omgeving.

Uiteraard hoort daar een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden bij:

 • Een dienstverband van 32-36 uur.
 • Een salaris volgens de cao VVT, met een inschaling in FWG 65 (maximaal € 5.939,16 bruto per maand op basis van 36 uur).
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33%, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn en vergoeding van reiskosten.
 • Flexibele werktijden en goede opleidingsmogelijkheden.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand oktober 2022 af te ronden. Je start met een gesprek met K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gesprekken bij ActiVite, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijk volgen. Voor de benoembare kandidaat worden referenties ingewonnen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met vrijdag 14 oktober a.s. de mogelijkheid om te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.