Manager Huisvesting, Facilitair en Kindplanning – Atalenta

avontuurlijke regisseur, resultaatgericht en communicatief sterk
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Manager Huisvesting, Facilitair en Kindplanning

avon·tuur (het; o; meervoud: avonturen); 1. reeks spannende belevenissen, 2. vreemde of onverwachte gebeurtenis

Binnen Atalenta is geen dag hetzelfde. De dynamiek van de kinderopvang, de ontwikkelingen binnen het onderwijs en een maatschappij in beweging, bieden ingrediënten die garant staan voor een organisatie met veel kansen en mogelijkheden om de zaken net een tikje anders te doen. Kortom saai werken is er niet bij en dat past bij jou. Je hebt lef, bent creatief, durft risico’s te nemen en het ambitieniveau ter discussie te stellen.

Wil je graag werken bij een maatschappelijke organisatie die toonaangevend wil zijn en bijzonder is? Ook als je niet uit de sector komt, nodigen we je uit verder te lezen en te reageren. Immers een avontuur ga je samen aan waarbij verschillen elkaar versterken.

De manager Huisvesting, Facilitair en Kindplanning is een nieuwe functie en is de coachende leidinggevende van deze afdeling (9 professionals). De manager is expert op het gebied van huisvesting en faciliterend en ondersteunend aan Facilitair en Kindplanning. Zij/hij betrekt de collega’s bij de totstandkoming van de plannen en zorgt ervoor dat alle processen duidelijk zijn en goed lopen. Daarnaast heeft deze functie ook een hele duidelijke externe rol richting stakeholders en leveranciers. Creativiteit, lef en vernieuwing zijn hierbij belangrijke elementen.

De organisatie is in beweging en dat brengt een aantal mooie uitdagingen met zich mee voor deze manager:

  • Profilering/positioneren van de afdeling als vanzelfsprekende strategische sparringpartner, zichtbaar en midden in de organisatie;
  • Extern relatiebeheer met gemeentes, lokale partijen en bedrijven;
  • Kansen zien en laten zien, brengen van nieuwe perspectieven, intern en extern;
  • Samenwerking en verbinding bevorderen met andere stafafdelingen en het primaire proces, ondersteunend aan de organisatie, het bestuur en de locaties, sturend op eigen vakmanschap;
  • Verdere analyse met betrekking tot behoefte klanten, afdelingen, in de wijken en locaties;
  • Op de hoogte zijn en blijven van regionale ontwikkelingen en hierop anticiperen;
  • Opbouwen en verder professionaliseren van de afdeling;
  • Opzetten strategisch huisvestingsbeleid, inkoopbeleid, contractbeheer en onderhoud.

De manager valt hiërarchisch onder het bestuur en maakt deel uit van het MT van het Servicebureau.

Profiel

communicatieve regisseur die realiseert

Communicatieve Regisseur

Als regisseur houd je altijd het grote geheel integraal in de gaten en bewaak je het gezamenlijke perspectief van Atalenta. Samen met je collega’s, de locaties en de (regionale) stakeholders. Je wakkert aan, geeft aanwijzingen en biedt ruimte, maar houdt vervolgens ook vast door het belang van de organisatie te blijven behartigen. Je weet wat er speelt en wie wat nodig heeft. Hierdoor word je niet verrast en kan je met overtuiging overbrengen wat goed en nodig is om te doen. Je brengt scherpte door duidelijk te communiceren welke stappen er moeten worden genomen en legt uit waarom, naar je gehele omgeving. Dat daarbij niet altijd wordt gedaan wat jij voor ogen had snap je en laat jou niet uit het veld slaan. Je kent immers ieders belang en bezit een goede dosis incasseringsvermogen.

Je probeert andere mensen echt te begrijpen en te zien. Hun belangen en zorgen. Je kan dit ook helder terugkoppelen, vanuit een open houding en zonder oordeel. Je vertrouwt op de expertise van je collega’s, neemt niet over maar blijft wel sturen en faciliteren. Jouw expertise zet je graag in om anderen en de organisatie verder te helpen.

Realiseren

Je weet dat vandaag de vraag moet worden ingevuld en morgen weer nieuwe uitdagingen brengt. Je organiseert slim en handig. Geen luchtfietsen, maar daadwerkelijk stappen maken. Soms met een kleine omweg, maar altijd gericht op realiseren, samen met je collega’s. Binnen de kaders, creatief, met partners die met je mee willen werken. Je snapt wat er nodig is om verandering en vernieuwing te realiseren. Geeft kop en staart aan zaken, hebt oog voor het proces, de logische stappen en het tempo waardoor het voor de mensen die het moeten doen ook haalbaar wordt.

Wat heb je verder in huis?
We zoeken iemand die ruime ervaring heeft op het gebied van strategische huisvesting- en vastgoedvraagstukken. Iemand die haar/zijn collega’s kan en wil laten groeien, afdelingen met elkaar verbindt en teams professionaliseert. Ervaring in kinderopvang en onderwijs is niet nodig, wel de drive om te gaan voor de ontwikkeling van en aandacht voor elk kind. Belangrijk zijn de competenties die je hebt, jouw leiderschapsstijl en de persoonlijkheid die je meebrengt. Flexibel, enthousiast, proactief, oprechte interesse in de ander en vooruitstrevend.

Expert Betrouwbaar Toegankelijk Energiek Vasthoudend Strateeg Besluitvaardig Betrokken Verbinder

Over de organisatie

Atalenta

Atalenta is een eigentijdse en vooruitstrevende organisatie voor kinderopvang en primair onderwijs. Met 29 basisscholen, waaronder een school voor speciaal basisonderwijs, en 25 kinderopvanglocaties vind je ons in de gemeenten Bergeijk, Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard, Waalre en Eindhoven. Daarnaast heeft Atalenta een voorziening voor nieuwkomers (expertisecentrum anderstaligen) en twee internationale kinderopvanglocaties.

Atalenta is in 2023 ontstaan uit de fusie tussen onderwijsstichting SKOzoK en een deel van de Kinderopvanggroep.

Optimale kindontwikkeling

Onder de vleugels van Atalenta vind je een totaalaanbod van zowel kinderopvang als primair onderwijs. De aanpak richt zich op de optimale ontwikkeling van het kind in één doorlopende ontwikkellijn van 0 tot 13 jaar.

Bij Atalenta maken ze van elke dag een rijke ontwikkeldag voor kinderen én medewerkers. De professionals in de kinderopvang en het basisonderwijs leveren een belangrijke bijdrage aan de brede ontwikkeling van kinderen. Daarom vinden zij het essentieel dat zij op een gezonde en gemotiveerde manier kunnen werken, in een veilige en prettige werkomgeving. Atalenta stimuleert haar professionals om zichzelf te blijven ontwikkelen en te bouwen aan sterke en diverse teams.

Atalenta. Onze aandacht reist met je mee!

Aanbod

Warm welkom en aandacht voor jouw reis

Deze prachtige uitdaging geeft je een unieke kans jouw expertise en vaardigheden in te zetten voor de ontwikkeling van het kind tussen 0-13 jaar. Een baan met ruimte voor lef, eigenheid en ambities. Atalenta biedt naast de uitdaging een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden met veel ruimte voor eigen ontwikkeling, flexibiliteit als het gaat om werk en vakantiedagen, oprechte aandacht en een warm welkom.

De functie is ingeschaald in schaal 13 CAO Kinderopvang met een maximum van € 7.011,– bruto per maand op basis van 36 uur. We starten met een jaarcontract met de nadrukkelijke wens om daarna een lange verbinding (vast contract) met elkaar aan te gaan.

Procedure

Eerst ontmoeten en dan kiezen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze kinderen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen en vanuit nieuwgierigheid. Is er een goede ontmoeting? Dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en Atalenta.

Deze dag is gepland op dinsdag 19 maart. Het streven is de procedure af te ronden voor 1 april 2024.

Geïnteresseerd

mee op avontuur?

Ben je geïnteresseerd en vooral gecommitteerd aan de mooie opdracht die er ligt? We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie uiterlijk 10 maart 2024 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze procedure wordt begeleid door Martine van der Velpen (06-5060 3351). Natuurlijk is Martine bereikbaar voor vragen en nadere informatie. Ook als je twijfelt of nog meer achtergrondinformatie wilt.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online Quinn-managementrollenmeting te maken. Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.