K+V werving selectie interim management

Verbindend projectmanager

Utrecht
Organisatie |

Nidos

Stichting Nidos is een landelijk werkende organisatie die op algemene grondslag werkt. Zij geeft hulp aan circa 4.500 jongeren op grond van de voorziening in het gezag en een maatregel voor jeugdbescherming.
De hulpverlening van Nidos is specifiek gericht op alleenstaande, minderjarige vluchtelingen en asielzoekers en jongeren die in Nederland verblijven zonder asielaanvraag en voor wie terugkeer naar het land van herkomst een reële optie is.
Het belang van de kinderen staat hierbij voorop. Voor deze jongeren dient, voor zover het gezag in Nederland niet wordt uitgeoefend, een voogdijvoorziening te worden getroffen. Nidos verzorgt, in het verlengde van de voogdij, de opvang van bijna 4.000 van haar pupillen in opvanggezinnen en in kleinschalige opvang bij contractpartners (doorgaans jeugdzorginstellingen). Nidos heeft momenteel rond 500 medewerkers in dienst.

Functie | Product Owner / Project Manager

In deze functie ben je verantwoordelijk om samen met je collega’s te zorgen voor veilige en betrouwbare implementatie van een nieuw aan te schaffen ERP/CRM-systeem. De nadruk ligt op dit project, maar afhankelijk van de impact kunnen ook aanpalende projecten (HRM, Scanning) worden aangestuurd. Tijdens deze projecten ben jij verantwoordelijk voor zowel voorbereiding als uitvoering, waarbij de nazorg en de kwaliteit altijd geborgd zijn. Daarnaast bewaak je de veiligheid, voortgang, kosten en de kwaliteit van de projecten. Op termijn ontwikkel je je op basis van opgedane kennis als Product Owner.

Operationeel werk je samen met een gedelegeerd Project Manager van de Leverancier en een intern projectteam met applicatie specialisten i.o., ontwikkelaars, beheerders en een testteam.

Je bent in staat (gedefinieerde) wensen en behoeften van de organisatie om te zetten naar een kwalitatief sterk eindproduct.

Daarnaast:

 • Werk je proactief aan projectresultaten en neem je anderen binnen je project(en) mee;
 • Werk je projectmatig en weet je conform afgesproken deadlines van je project(en) te realiseren;
 • Ben je met jouw organisatorische ervaring een vraagbaak voor collega’s en heb je een adviserende rol;
 • Signaleer je risico’s en los je op zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft;
 • Zoek je waar verbeteringen en innovaties toe te passen zijn binnen je projecten.

Communicatief Organisatorisch

Profiel

Je bent een gedreven, creatieve en ondernemende collega die beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden je zoekt continu de samenwerking op. Aangezien er sprake is van een organisatie brede implementatie wordt van je verwacht dat je met alle geledingen van de organisatie goed kunt communiceren. Onderdeel van deze communicatie is ook het vaststellen en vasthouden van prioritering.

Verder beschik je over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis en ervaring op gebied van software-implementaties;
 • Werkervaring in het managen van softwareprojecten;
 • Ervaring met het werken in projectteams;
 • Relativeringsvermogen en de kunst om je eigen kennis niet te Mystificeren;
 • De eigenschap om mensen aangehaakt houden en meenemen en ben je goed in luisteren, analyseren, keuzes maken en verankeren.

Daarnaast ken je de cultuur en het type opdracht als die van het Nidos. Je hebt echte interesse in het werkveld en belangstelling voor een organisatie die werkzaam is in het maatschappelijke/publieke domein en met individuele impact. Je pakt je verantwoordelijkheid, met veel energie, je hebt lef en bent rolvast, zonder hiërarchisch te denken of te handelen.

Aanbod | Geïnteresseerd?

Groeipotentie bij een organisatie met een belangrijk maatschappelijk doel. De functie is voor 36 uur per week.

 • Salaris conform de cao Jeugdzorg (schaal 10) dat staat gelijk aan een max van ongeveer € 4.000,- bruto per maand op basis van 36 uur;
 • Een vaste 13e maand
 • Een laptop en een telefoon
 • Een goed geregeld pensioen
Procedure

Kandidaten worden eerst uitgenodigd voor een oriënterend gesprek op kantoor bij K+V, aansluitend vinden de gesprekken bij Nidos plaats. De procedure heeft tot doel om zo snel als mogelijk tot aanstelling over te gaan.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff (06-1595 4079) die deze opdracht begeleidt.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Product Owner / Project Manager
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.