Manager Jeugd en Gezin voor impegno

Ervaren, communicatief sterke leider met onderhandelingsvaardigheden die beschikt over veranderkracht
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

impegno

impegno is een dynamische, jonge en informele organisatie in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en specialistische begeleiding GGZ volwassenen. impegno biedt een inspirerende, professionele en prettige werkomgeving. impegno daagt je uit om jezelf via interne trainingen verder te ontwikkelen. Met jouw talenten, ideeën, initiatieven en kennis draag je samen met jouw team bij aan de missie van de organisatie en dus de goede zorg voor onze cliënten. Je krijgt veel autonomie, iets wat zeer gewaardeerd wordt door collega’s. Er wordt gewerkt vanuit de volgende kernwaarden:

 • Toegankelijkheid: impegno is een toegankelijke zorginstelling. Toegankelijk voor de cliënt, en niet in de laatste plaats ook voor elkaar als collega’s.
 • Lef en doortastendheid: impegno is een zorginstelling met lef. Ze doen wat nodig is en gaan vaak door, waar anderen stoppen. Ze hebben echte doorzetters in huis, die net een stapje verder durven te gaan.
 • Oprechte verbinding: impegno is in verbinding op verschillende niveaus. In verbinding met elkaar als collega’s, in verbinding met de verschillende bedrijfsonderdelen, in verbinding met de cliënt en in verbinding met ketenpartners. Deze kernwaarden zie je terug in hoe zij hun werk doen en dat merk je in de omgang met elkaar als collega’s.

impegno wil meebouwen aan de transformatie van de jeugdzorg in Nederland, dat doet impegno handson, met zo min mogelijke bureaucratie en met veel energie.

Functie

Manager Jeugd en Gezin

Binnen Den Haag is er recent een nieuw samenwerkingsverband gestart met vier andere samenwerkingspartners. Dit samenwerkingsverband moet vormgegeven worden. Hierin ben jij de spil en neem je je teams mee in deze verandering. In de praktijk betekent dit dat er in dit samenwerkingsverband zowel op zorg inhoudelijk- als op bedrijfsmatig niveau afwijkend geopereerd wordt dan in de rest van de organisatie. Dit samenwerkingsverband zal een voorbeeld worden voor de toekomst en als manager ga je deze ervaring ook uitdragen naar de andere managers in het land. Je hebt hierin een voortrekkersrol en daarnaast de uitdaging om het efficiënt in te regelen zodat alles binnen de budgetten blijft.

Je bent integraal verantwoordelijk voor het leiden van de zorgteams en de interne bedrijfsvoering. Je zorgt ook voor de vertaalslag tussen het management en de teams en voor de vertaalslag van de dienstverleningsvoorwaarden in de gemeentelijke contracten ten aanzien van de uitvoering.

De teams die je aanstuurt omvatten op dit moment ongeveer 35 Fte, dit aantal gaat groeien als het samenwerkingsverband verder vormgegeven gaat worden. In deze teams zijn collega’s werkzaam vanuit verschillende inhoudelijke disciplines (psychiater, klinisch psycholoog, GZ psycholoog, basispsychologen, orthopedagogen, gezinscoaches, allen wo en/ of hbo opgeleide professionals). Je bent onderdeel van het MT Kind en Jeugd, waar, naast Wendy, de directeur Jeugd en Gezin, nog vier andere managers vanuit andere regio’s zitting in hebben.

Je legt verantwoording af aan Wendy, de directeur Jeugd en Gezin.

Affiniteit met zorg Communicatief Sterke leider Onderhandelingsvaardigheiden Enthousiast Overtuigingskracht

Profiel

Je kunt in deze spilfunctie een beroep doen op veel van je competenties. Uiteraard kun je je goed bewegen in het samenwerkingsverband en snap je hoe je de samenwerking opzoekt. Je bent betrokken bij de inhoud, maar hoeft hier geen kennis van te hebben. Je hebt aandacht voor de medewerkers en de gestelde doelen en weet hierin goed de balans te vinden en te houden. Je bent scherp, kritisch, analytisch en doortastend en je legt makkelijk verbanden. Met je enthousiasme en prettige overtuigingskracht weet je mensen mee te krijgen en te inspireren. Je bent leergierig en kan goed doordachte beslissingen nemen, ook ben je een stevige gesprekspartner.

Wat neem je verder mee?

 • HBO werk- en denkniveau en uitgebreide integrale leidinggevende ervaring en met leidinggeven aan hoogopgeleide professionals;
 • Ervaring met het implementeren van nieuwe contracten;
 • Ervaring met veranderprocessen (proces en houding en gedrag);
 • Kennis en ervaring met belangenverstrengelingen;
 • Affiniteit met zorg;
 • Kennis van bedrijfsmatige processen, zoals digitalisering.

Aanbod

Een inspirerende en uitdagende werkomgeving met een prachtige opdracht binnen het samenwerkingsverband. Dit bij een organisatie waar mensen graag werkzaam zijn vanwege de informele sfeer, de flexibiliteit, aanwezige executiekracht en fijne collega’s met veel aandacht voor de balans tussen werk en privé. impegno zet zich in voor jouw werkgeluk.

 • Een salaris van maximaal € 5.848-,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per, dit is exclusief vakantiegeld en een 13de maand. De functie valt in schaal 65 van de CAO GGZ.
 • Auto van de zaak behoort tot de arbeidsvoorwaarden.
 • Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.
 • Jaarlijks ontvang je een balansbudget van maximaal € 500,– voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of om uit te laten betalen als brutoloon.
 • Een werkplek bij een leuk en ondernemend bedrijf in een omgeving waarin eigen initiatief en goede ideeën zeer worden gewaardeerd en aangemoedigd.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat zo snel als mogelijk te laten starten. De procedure sluit uiterlijk 15 oktober. De eerste gesprekken met K+V vinden zo snel mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij impegno (in Zoetermeer) zijn gepland op vrijdag 20 oktober aanstaande.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan snel, maar uiterlijk 15 oktober door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Maartje Peters via: 06-1008-5811. Let op: wacht niet te lang met reageren, bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de vacature eerder.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen. Tevens dient een VOG te worden overlegd.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.