Lichtvoetige ondernemende leider met lef om kansen te verzilveren

Zoetermeer
Organisatie |

OnderwijsAdvies en Marant

Bij adviesorganisaties OnderwijsAdvies en Marant kunnen kinderen, ouders, leraren, ib’ers, teamleiders, schoolleiders en bestuurders terecht met alle vragen die met onderwijs en jeugdhulp te maken hebben. Zij zetten alles op alles om alle kinderen en jongeren optimaal te laten leren en ontwikkelen. Dat betekent dat zij zowel kinderen en jongeren ondersteunen met leer- en gedragsproblemen als ook de onderwijsprofessionals, die iedere dag het leren en ontwikkelen van leerlingen mogelijk maken, adviseren. Zij zijn altijd op de hoogte van de belangrijke ontwikkelingen in onderwijsland en delen deze kennis graag. Voor welke uitdagingen de leraar, teamleider, schoolleider of bestuurder ook staat: OnderwijsAdvies en Marant maken ingewikkelde problemen inzichtelijk en komen met passende oplossingen.

OnderwijsAdvies en Marant staan op het punt juridisch te fuseren om per 1 januari 2022 verder te gaan als één organisatie. Daardoor zijn zij in staat om een breed pakket aan ondersteuning te leveren voor het onderwijs: van jeugdzorg tot adviestrajecten, van voorschoolse educatie tot en met het MBO. Bij de fusieorganisatie werken bijna 300 professionals, verdeeld over de hoofdvestigingen in Zoetermeer, Elst, Hoofddorp en diverse flex-locaties in de Randstad en Oost-Nederland. De collega’s werken in een open sfeer aan doorlopende ontwikkeling bij de klant en bij zichzelf. Want leren doe je je leven lang!

Het bedrijfsonderdeel Jeugd richt zich op diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren. Zij biedt leerlingenzorg, dyslexiezorg, basis GGZ en specialistische GGZ, remedial teaching en logopedie. Er staat een professioneel oplossingsgericht collegiaal ambitieus team gericht op het leveren van de best passende kwalitatieve zorg. De medewerkers zijn daadkrachtig, saamhorig, zelfstandig en alert op ontwikkelingen in de markt. De nieuwe organisatie wil een krachtiger positie verwerven in de jeugdzorgregio’s en de voorkeurspartner zijn van PO-scholen in leerlingbegeleiding en jeugdzorg. Natuurlijk wil men ook graag bijdragen aan een succesvolle actieve cross-selling van de portfolio’s van Marant en OnderwijsAdvies.

Voor het bedrijfsonderdeel Jeugd in de regio Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ondernemende en faciliterende Manager Jeugd.

Functie | Manager Jeugd

De focus van de functie ligt op een gezonde ontwikkeling en goed onderwijs voor elk kind, een betekenisvolle baan voor medewerkers en een duurzaam gezonde organisatie. Als Manager Jeugd ben je verantwoordelijk voor:

Extern:

  • Het optimaliseren van de dienstverlening voor kinderen en scholen, signaleren en vertalen van marktontwikkelingen en zorgbehoeften naar nieuwe mogelijkheden voor het bedrijfsonderdeel en het onderhouden van een strategisch en een commercieel netwerk. Daarnaast heb je een belangrijke externe commerciële rol. Zo ben je verantwoordelijk voor de samenwerking, de omzet, de contracten en de aanbestedingen met gemeenten en particulieren en het benutten van contracten met scholen.

Intern:

  • Het realiseren van een ideaal samenspel met jouw team, bestaande uit 35 hoogopgeleide professionals, waarbij de werkprocessen zo zijn ingericht dat iedereen optimaal zijn of haar werk kan doen.
  • Het vertalen van de strategie naar de operatie en het gezamenlijke vaststellen van de tactische en professionele kaders.
  • Het faciliteren, inspireren en beschermen van het (succes van het team) door goed te luisteren, de medewerkers de professionele ruimte te laten nemen. Initiatieven te omarmen. Innovatie te stimuleren.
  • het realiseren van een goede afstemming en verbinding met de managers van de andere organisatieonderdelen.
  • Het adviseren van de directie als strategisch sparringpartner.

Sparringpartner Relativerend Humor Verbindend Empathisch Eerlijk Communicatief

Profiel | Lichtvoetige ondernemende leider met lef om kansen te verzilveren

Lichtvoetige ondernemende leider

Jij kunt op een lichtvoetige manier de moeilijke dingen doen. De uitdaging makkelijk maken en de energie brengen. De jeugdzorg gaat ergens over. Jullie doen er toe en toch moet je ook knokken voor de opdracht van morgen. Dat vergt inzet en innovatie om voor al jouw klanten de goede dingen te doen. Soms is het de echte inhoud en soms is het ook de goede relatie en soms is het beiden. Jij kunt je team verder brengen en in de samenwerking laten groeien. Stevig, betrokken en met humor.

Lef om kansen te verzilveren

Met je team succesvol willen zijn. Bij de kinderen en jongeren het verschil maken én bij je opdrachtgever. Ideeën omzetten in kansen en kansen verzilveren. Dat doe je samen met je 35 professionals en met je collega’s in de rest van de organisatie. Sparren, ontwikkelen en durven doen. Daar maakt OnderwijsAdvies en Marant nu al het verschil en daar kan jij meehelpen versnellen.

En dan heb je ook nog gunning. Kom je makkelijk bij mensen binnen en mensen bij jou. Ben je voor iedereen een fijne gesprekspartner en ben jij nieuwsgierig naar de ander. Transparant, eerlijk en betrouwbaar. Betrouwbaar omdat je er bent en je er ook wilt zijn.

Natuurlijk heb je een WO werk- en denkniveau. Oprechte interesse in de jeugdzorg en het sociale domein; snap je deze wereld; hou je van de uitdaging en heb je ook het uithoudingsvermogen. Je hebt ervaring als leidinggevende en kennis van commercieel management.

Aanbod | Prachtige uitdaging in een nieuwe fusie organisatie

Een mooie uitdaging met verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om samen te werken in en aan een professioneel team. Ruime mogelijkheden om samen te groeien en te investeren in jezelf met opleidingen en trainingen en ruimte om nieuwe ideeën uit te proberen en initiatieven te ontplooien. Actief bijdragen aan de positionering van de fusieorganisatie als grootste onderwijsadviesbureau van Nederland. Als je je aangetrokken voelt voor deze belangrijke positie dan hebben wij een uitstekend aanbod voor je klaar. Mooie arbeidsvoorwaarden in een goede cao, waarin je wordt ingeschaald in schaal 13 van de CAO onderwijsadviesbureaus (maximaal € 6.193,- per maand). Het betreft een aanstelling voor 24-36 uur per week voor een jaar met de intentie om dit uiteindelijk om te zetten in een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een speeddate met verschillende mensen van de organisatie en van de besturen. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie. Transparant maar wel zo vormgegeven dat veiligheid en privacy geborgd zijn.

Het wervingstraject bestaat uit een drietal onderdelen:

  • Speed in week 6 waarin je langs drie tafels kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en bestuur en organisatie kennismaakt met jou.
  • Slow in week 6 waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show in week 7 waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt in het realiseren van de ambitie.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Uiteraard worden alle RIVM richtlijnen in acht genomen tijdens deze rondes.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt, zien wij jouw reactie graag uiterlijk 31 januari aanstaande tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met Frank Snethlage (06-5131 0178) en Johannes Arets (06-1026 0480). In deze vakantieperiode kun je je vragen ook makkelijk per mail stellen (snethlage@kv.nl en arets@kv.nl).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor de speed wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Jeugd
Vast
24-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.