Commerciële, verbindende ondernemersgeest

Den Haag
Organisatie |

Bazalt Groep

Werken bij de Bazalt Groep betekent werken bij een sterk maatschappelijk betrokken organisatie, met ambities en een resultaatgerichte aanpak. Zij ondersteunen en versterken schoolteams, leraren, leerlingen, ouders, besturen en anderen en jagen vernieuwing aan.

De Bazalt Groep is een organisatie die zich daarbij sterk maakt voor de optimale ontwikkeling van ieder kind en voor goed onderwijs. Te allen tijden zorgen voor een kansrijke schoolomgeving wat weer zorgt voor een kansrijke toekomst voor onze kinderen. De Bazalt Groep werkt aan de kwaliteit van het onderwijs met training, coaching en advies.

Het werk van de Bazalt Groep wordt compleet gemaakt met een unieke, eigen uitgeverij. Een uitgeverij waar diverse educatieve uitgaven zijn ontwikkeld voor professionals in de kinderopvang, het PO, VO en MBO. Daarbij brengen ze ook educatieve kinderboeken uit die bruikbaar zijn in de klas, thuis of bij de individuele begeleiding van kinderen. Landelijk worden er congressen georganiseerd met toonaangevende internationale onderwijsexperts.

Functie | Manager klant en markt

Als Manager klant en markt geef je mede richting aan het succes van het ondernemerschap van de Bazalt Groep. Jij adviseert proactief de bestuurder en het management op het gebied van marketingstrategie, communicatie- en verkoopbeleid. Dit met als doel om de organisatie optimaal te richten in haar ambities op het gebied van klantgerichtheid, marktpositie, profilering, communicatie. Om zo uiteindelijk de scholen optimaal te kunnen ondersteunen. Je levert een essentiële bijdrage aan het verwezenlijken van de organisatiedoelen, de strategie en positionering van de Bazalt Groep en haar merken. De Bazalt Groep staat de komende jaren voor stevige uitdagingen. Zichtbaarheid en het kennen en inspelen op de vraag uit de onderwijsmarkt zijn belangrijker dan ooit. Slagkracht leveren in het signaleren van onderwijsvragen, het opvolgen van de vragen (leads) en het vertalen van de klantvraag naar een passend aanbod voor het onderwijs zijn belangrijk. Dat vergt een nieuwe en betere, invulling geven aan verkoopstrategieën, productontwikkeling, relatiemanagement en relatiebeheer.

Het team marketing & communicatie werkt verspreid over de vestigingen Den Haag en Vlissingen. Van oudsher is er een ijzersterk netwerk in de regio Den Haag en Zeeland maar inmiddels kent de Bazalt Groep een landelijk netwerk. Doel is om dit netwerk te behouden en uit te breiden. Als Manager klant en markt stuur je het team marketing & communicatie aan en heb je een standplaats in Den Haag, maar ben je ook wekelijks in Vlissingen aanwezig. De collega’s in Vlissingen werken al langere tijd bij de organisatie en in Den haag zijn de collega’s in 2020 gestart. Samen vormen zij één team. Dit zorgt voor verschillende mooie uitdagingen. Een van de doelen is ervoor zorgen dat ze intenser en slimmer kunnen samenwerken. Eigenaarschap, je talenten optimaal benutten en proactief werken zijn thema’s binnen de teams. Je gaat nauw samenwerken met de accountmanagers en de portfolio & innovatiemanager als het gaat om portfolio (producten) en verkoopactiviteiten. Dit alles om bij te dragen aan een plek waar leerlingen zich voortdurend ontwikkelen, met hulp van leraren en leerkrachten die zich ook voortdurend verder ontwikkelen.

Communicatief Ondernemend Toegankelijk Proactief Energiek Professioneel Teamspeler Inspirerend Verbindend

Profiel

Ondernemend, markt- en klantgericht

Als echte ondernemer in de onderwijswereld ben je klantgericht. Je ziet kansen. Daarbij heb je het lef besluiten te nemen en ondernemende keuzes te maken en samen te versnellen. Je leeft natuurlijk leiderschap voor door reflecterend te handelen, zorg te dragen voor verbinding en samenwerking, aan te spreken en je te laten aanspreken. Je stimuleert anderen hetzelfde te doen, zodat medewerkers leren, werken en zich ontwikkelen. Het resultaat is een uitstekende marktpositie en een dienstenaanbod met hoge kwaliteit. Je bent medeverantwoordelijk voor het realiseren van de uitgezette koers, nieuwe kansen zien en ondernemerschap stimuleren. Je investeert in de relatie en de verbinding tussen de verschillende stakeholders binnen en buiten de organisatie. Je bent altijd op de hoogte van de ontwikkelingen op de onderwijsmarkt en weet deze om te zetten in concrete marketing, communicatie en verkoopstrategieën voor de organisatie. Je ondersteunt accountmanagement optimaal, zodat ze zich kunnen richten op de beste kansen in het onderwijs.

Verbindend en proactief

Als manager ben je zakelijk en professioneel, maar altijd in verbinding. Je zorgt ervoor dat medewerkers gebruik maken van elkaars expertise. Dat ze elkaar kunnen vinden waar nodig en de samenwerking opzoeken. Je bent proactief en bevordert eigenaarschap. Je bent een natuurlijke leider waar inspireren, doorvragen en verbinden centraal staat. Als leider zorg jij ervoor dat je met elkaar de juiste dingen goed doet. Daarbij stimuleer en spoor je de ander aan zijn/haar talenten optimaal te benutten. Je weet wat er speelt en geeft de juiste aandacht aan de collega’s. Je bent een warme en stevige sparringspartner voor de bestuurder.

We zoeken een ervaren manager met een academisch werk- en denkniveau die gewend is de grote lijnen uit te zetten en te bewaken. Je bent gesprekspartner op uiteenlopende niveaus en sterk in het opbouwen en behouden van relaties. Jij hebt aantoonbare relevante werkervaring.

Aanbod

Een geweldige functie bij een sterk maatschappelijk betrokken onderwijs organisatie met mooie ambities en een zeer resultaatgerichte aanpak. Je komt te werken in een boeiende werkomgeving waarin je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. Een marktgericht salaris, conform de cao Onderwijsadviesbureaus en een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure | Veilig en flexibel

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een kennismaking en oriënterend gesprek (digitaal) naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen, bij geschiktheid, gesprekken met de opdrachtgever. Het streven is de procedure zo snel mogelijk, maar vooral met zorg en veiligheid voor iedereen af te ronden. Flexibel, digitaal en inspelend op de actuele ontwikkelingen.

Geïnteresseerd | We ontmoeten je graag

Wil jij je samen met ons ook sterk maken voor de optimale ontwikkeling van ieder kind en voor het onderwijs? Dan zien wij graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 7 februari jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Heb je vragen dan kun je contact opnemen met Johannes Arets (06-1026 0480) en Tamara Wijnja (06-8395 2012) die de werving begeleiden.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager klant en markt
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.