Manager Kwaliteit en Veiligheid Q-Consult Zorg

Strategische adviseur die zich ook thuisvoelt in het trainersvak
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Q-Consult Zorg

Als je bij ons komt werken, dan..

word je onderdeel van een groep ambitieuze en enthousiaste professionals. Ze zitten in een pand aan de Oudlaan in Utrecht en delen kennis en expertise met elkaar. Met in totaal ruim 100 medewerkers kunnen ze zorgorganisaties ondersteunen met een breed palet aan diensten en producten. Dit is niet alleen fijn voor klanten, maar ook voor medewerkers. Je kan aan de slag in verschillende zorgsectoren (bijv. ziekenhuizen en langdurige zorg en forensische zorg) Daarbinnen kan je wisselen en je voorkeur aangeven. Ze denken graag met je mee!

Als collega’s delen ze niet alleen inhoud en expertise, maar investeren ze ook in elkaar. Ze organiseren verschillende informele activiteiten, zo stimuleren ze het werkplezier! Want je werkplek moet ook aangenaam en leuk zijn. Waar je aan kan denken? Leuke borrels en activiteiten met onze personeelsvereniging, zoals een avondje bowlen, een pubquiz of dagje Efteling.

Je komt te werken in het team kwaliteit en veiligheid. In het team heerst een goede sfeer. Collega’s dragen zorg voor elkaar en zijn mensgericht. Het team is heel erg gedreven om zich elke dag in te zetten om de zorg in Nederland een stukje beter te maken. Hoor jij daar binnenkort ook bij?

Functie

Manager Kwaliteit en Veiligheid Q-Consult Zorg

Met verschillende projecten naast elkaar aan de slag te gaan. Dat ga jij doen als manager Kwaliteit en Veiligheid. Intern noemen we de functie ervaren consultant kwaliteit en veiligheid. Denk aan een strategische adviesopdracht, een calamiteitenonderzoek in de keten en het vervullen van een interim kwaliteitsmanager in een zorgorganisatie en verandermanager van een verbetertraject in een zorgorganisatie. Dit doe je binnen verschillende organisaties in de zorg, zoals ziekenhuizen, de ouderenzorg of de GGZ.

Je gaat aan de slag met strategische kwaliteitsprojecten zoals het vaststellen van een nieuwe kwaliteitsvisie, ontwikkelen van een kwaliteits- of normenkader op landelijk niveau, opzetten van een strategisch kwaliteitsbeleid, verbeteren van kwaliteit via dashboardinformatie en vergroten van de participatie van de patiënt in diens zorgproces. Je bent in staat analyses uit te voeren op zorguitkomsten, kwaliteitsgegevens te interpreteren en vertaalt behoeften van professionals en cliënten/patiënten in het proces naar gedegen advies. Continue leren, (het leren) reflecteren en verbeteren van de kwaliteit van zorg dat is waar je voor gaat.

Naast het advies- en projectwerk voel je je ook thuis in het trainersvak. Je krijgt energie van het trainen van verschillende doelgroepen bij de klant over uiteenlopende kwaliteits- en veiligheidsonderwerpen en -vaardigheden.

Analytisch Communicatief Strategisch Energiek Sparringpartner Professioneel Ervaren Betrokken Reflectief

Profiel

Analytische sparringpartner
Je bent een natuurlijke en inhoudsgedreven gesprekspartner voor management- en bestuursleden in jouw opdrachten bij onze klanten. Je adviseert ze over verschillende uitdagingen op het gebied van Kwaliteit en Veiligheid en ziet hierin kwaliteit en veiligheid als onderdeel van de integrale bedrijfsvoering. Door de ervaring en expertise die je meebrengt voeg je makkelijk in en voeg je makkelijk iets toe aan een gesprekstafel. Jij hebt een sterk analyserend vermogen en kunt hierdoor het goede gesprek voeren met de betrokkenen in het proces.

Leergierig en reflectief
Jij bent de manager die graag wil leren. Daarbij trek je graag op met je collega’s. Samen is wat jou betreft beter dan alleen! In projecten werk je vaak samen met junior collega’s. Je coacht hen in het kwaliteitsvak en hebt een rol in hun opleiding. Voor deze functie ben je open en nieuwsgierig. Kijkt makkelijk naar je eigen handelen om zaken te verbeteren. Het verbeteren van de kwaliteit van zorg, dat is waar je voor gaat!

Om aan de slag te kunnen gaan met de inhoudelijke projecten en trainingen, is het voor jou geen punt om hiervoor (jouw) contacten te benaderen en actief je eigen netwerk verder uit te breiden.

Wat heb je verder in huis?
Je hebt relevante werkervaring in de zorg als manager, als strategisch adviseur, veranderkundige en/of neem je expertise op het gebied van kwaliteit en veiligheid mee.

Aanbod

Bij je start in deze rol, krijg je een warme, fijne en persoonlijke landing, zowel bij Q-Consult Zorg als bij opdrachtgevers. Er wordt continu geïnvesteerd in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van de medewerkers. Q-Consult Zorg gelooft dat betrokken, gelukkige en gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor hun klanten. En hierin denken ze met jou mee! Er is volop aandacht voor alle levensfasen waarin de medewerkers van Q-Consult Zorg zich bevinden. Ook is Q-Consult Zorg flexibel met werktijden en is hybride werken onderdeel van de dagelijkse praktijk.

Zoek je een uitdagende baan met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden? Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten? Een salaris, afhankelijk van je werkervaring, van € 4.800,– tot € 7.000,– bruto per maand? Goede secundaire voorwaarden, waaronder een leaseauto en winstdeling? Een uitstekende werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes? En tenslotte bieden we een snelle sollicitatieprocedure, zodat je binnen twee weken weet waar je aan toe bent!

Procedure

Bijdragen aan kwaliteits & veiligheid binnen de zorg?

Ligt jouw kracht in het adviseren, projecten te leiden én trainingen hierover te geven? Dan ben jij de collega die we zoeken! De begeleiding van deze werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een eerste digitale ontmoeting met K+V. Is er een goede ontmoeting, dan ga je verder met ons in gesprek.

Het streven is de procedure zo spoedig mogelijk af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie waarin je echt iets kan betekenen binnen de zorg? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. De vacature sluit 8 februari 2024, maar voor geïnteresseerde kandidaten maken we graag eerder tijd. Dus ben je enthousiast? Dan horen we graag zo snel mogelijk van jou!

Deze vacature is in behandeling bij Maartje Peters (06-1008 5811) en Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk zijn Maartje en Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.