Manager Marketing & Communicatie – Atalenta

Avontuurlijke en inhoudelijk bevlogen inspirator
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Manager Marketing & Communicatie

avon·tuur (het; o; meervoud: avonturen); 1. reeks spannende belevenissen, 2. vreemde of onverwachte gebeurtenis

Binnen Atalenta is geen dag hetzelfde. De dynamiek van de kinderopvang, de ontwikkelingen binnen het onderwijs en een maatschappij in beweging, bieden ingrediënten die garant staan voor een organisatie met veel kansen en mogelijkheden om de zaken net een tikje anders te doen. Kortom saai werken is er niet bij en dat past bij jou. Je hebt lef, bent creatief, durft risico’s te nemen en het ambitieniveau ter discussie te stellen.

Wil je graag werken bij een maatschappelijke organisatie die toonaangevend wil zijn en bijzonder is? Ook als je niet uit de sector komt, nodigen we je uit verder te lezen en te reageren. Immers een avontuur ga je samen aan waarbij verschillen elkaar versterken.

De manager Marketing & Communicatie is een nieuwe functie en heeft de rol als meewerkend voorvrouw/voorman. Als coach en sterke leidinggevende van een klein team professionals is er alle ruimte om ook zelf een sterke inhoudelijke component te dragen. De manager betrekt de collega’s bij de totstandkoming van de plannen en zorgt ervoor dat alle processen duidelijk zijn en goed lopen.

De organisatie is in beweging en dat brengt een aantal mooie en dynamische uitdagingen met zich mee voor deze manager:

Positioneren en profileren van Atalenta aansluitend op de ambitie van koploper;
Zowel in beeld als schrift ontwikkelen van een eigen taal;
Het opzetten en laten uitvoeren van marktanalyses;
Zichtbaar zijn in netwerken binnen de regio (Brainport) en landelijk;
Versterken van de arbeidsmarktcommunicatie in samenwerking met de afdeling HRM;
Kansen zien en laten zien, brengen van nieuwe perspectieven;
Profilering/positioneren van de afdeling als vanzelfsprekende sparringpartner, zichtbaar en midden in de organisatie;
Samenwerking en verbinding bevorderen met andere stafafdelingen en het primaire proces, ondersteunend aan de organisatie, het bestuur en de vestigingen/scholen, sturend op eigen vakmanschap.

De manager valt hiërarchisch onder het bestuur en maakt deel uit van het MT-servicebureau.

Profiel

Inspirator, inhoudelijk bevlogen

Inspirator

Je bent een inspirerende gesprekspartner voor iedereen om je heen. Je brengt en haalt nieuwe gezichtspunten binnen en verfrist blikken. Door jouw creativiteit en out of the box denken stimuleer je de ander breder te denken en anders te doen. Zo worden er nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Altijd met de bedoeling en het belang van de organisatie voorop. Je luistert goed en durft de moeilijke vragen te stellen. Integer, prettig, voelbaar gecommitteerd en deskundig.

Inhoudelijk bevlogen

Jouw expertise van marketing & communicatie en passie voor de ontwikkeling van elk kind is duidelijk zichtbaar en voelbaar. Deze bevlogenheid breng je enthousiast over aan jouw omgeving, intern en extern. Dat maakt dat je vanzelfsprekend welkom bent in relevante netwerken en samenwerkingen en gezien wordt als een goede sparringpartner, ook voor collega’s, binnen en buiten jouw afdeling. Daarbij ben je zichtbaar en weet je het verhaal en belang van Atalenta goed over te brengen. Hierdoor krijgt de organisatie een herkenbaar onderscheidend vermogen.

Je bent niet alleen zelf bevlogen, maar ook op zoek naar de passie en drijfveren van anderen. Je stimuleert anderen om eigenaarschap te dragen, helpt hen om senioriteit te ontwikkelen en keuzes te maken. Doordat je sterk inhoudelijk op de hoogte bent van de (markt) ontwikkelingen kan je optreden als een faciliterend leider die vakkundig meedenkt, focus aanbrengt en vormgeeft. Daarnaast stimuleer je samenwerking om met elkaar tot betere resultaten te komen.

Wat heb je verder in huis?
We zoeken iemand die ruime ervaring heeft op het gebied van marketing en communicatie. Iemand die haar/zijn collega’s kan en wil laten groeien en teams verder heeft geprofessionaliseerd. Ervaring in kinderopvang en onderwijs is niet nodig, wel de drive om te gaan voor de ontwikkeling van en aandacht voor elk kind. Belangrijk zijn de competenties die je hebt, jouw leiderschapsstijl en de persoonlijkheid die je meebrengt. Flexibel, enthousiast, proactief, oprechte interesse in de ander en vooruitstrevend.

Collegiaal Lef Toegankelijk Energiek Creatief Beslisser Teamspeler Sensitief Doelgericht Inspirerend

Over de organisatie

Stichting Atalenta

Atalenta is een eigentijdse en vooruitstrevende organisatie voor kinderopvang en primair onderwijs. Met 29 basisscholen, waaronder een school voor speciaal basisonderwijs, en 25 kinderopvanglocaties vind je ons in de gemeenten Bergeijk, Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard, Waalre en Eindhoven. Daarnaast heeft Atalenta een voorziening voor nieuwkomers (expertisecentrum anderstaligen) en twee internationale kinderopvanglocaties.

Atalenta is in 2023 ontstaan uit de fusie tussen onderwijsstichting SKOzoK en een deel van de Kinderopvanggroep.

Optimale kindontwikkeling

Onder de vleugels van Atalenta vind je een totaalaanbod van zowel kinderopvang als primair onderwijs. De aanpak richt zich op de optimale ontwikkeling van het kind in één doorlopende ontwikkellijn van 0 tot 13 jaar.

Bij Atalenta maken ze van elke dag een rijke ontwikkeldag voor kinderen én medewerkers. De professionals in de kinderopvang en het basisonderwijs leveren een belangrijke bijdrage aan de brede ontwikkeling van kinderen. Daarom vinden zij het essentieel dat zij op een gezonde en gemotiveerde manier kunnen werken, in een veilige en prettige werkomgeving. Atalenta stimuleert haar professionals om zichzelf te blijven ontwikkelen en te bouwen aan sterke en diverse teams.

Atalenta. Onze aandacht reist met je mee!

Aanbod

Warm welkom en aandacht voor jouw reis

Deze prachtige uitdaging geeft je een unieke kans jouw expertise en vaardigheden in te zetten voor de ontwikkeling van het kind tussen 0-13 jaar. Een baan met ruimte voor lef, eigenheid en ambities. Atalenta biedt naast de uitdaging een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden met veel ruimte voor eigen ontwikkeling, flexibiliteit als het gaat om werk en vakantiedagen, oprechte aandacht en een warm welkom.

De functie is ingeschaald in schaal 13 CAO Kinderopvang met een maximum van € 7.011,– bruto per maand op basis van 36 uur. We starten met een jaarcontract met de nadrukkelijke wens om daarna een lange verbinding (vast contract) met elkaar aan te gaan.

Procedure

eerst ontmoeten en dan kiezen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s op maandag 10 juni met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze kinderen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen en vanuit nieuwgierigheid. Is er een goede ontmoeting? Dan gaan we op donderdag 13 juni verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en Atalenta.

Het streven is de procedure af te ronden voor 1 juli 2024.

Geïnteresseerd

Mee op avontuur?

Ben je geïnteresseerd en vooral gecommitteerd aan de mooie opdracht die er ligt? We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie uiterlijk 2 juni 2024 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze procedure wordt begeleid door Tamara Wijnja (06-839 520 12). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor vragen en nadere informatie. Ook als je twijfelt of nog meer achtergrondinformatie wilt.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online Quinn-managementrollenmeting te maken. Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.