Manager Netwerk & Innovatie voor Lumens

Netwerker met inhoudelijke drive, zeggingskracht en hart voor de sociale setting
Locatie: Eindhoven
Functie | Manager Netwerk & Innovatie

Jouw team, bestaande uit vier gebiedscoördinatoren, een innovator, een projectleider en een data-analist, heeft als belangrijke en mooie taak om het netwerk van Lumens te vergroten en te onderhouden en innovatie van de dienstverlening te bevorderen. Zo speel jij als manager een sleutelrol bij het verbeteren van de positie van Lumens. Om dit te bereiken, ga jij:

 • Strategische trends en ontwikkelingen op landelijk en regionaal niveau volgen, hierop inspelen en anticiperen, en deze vertalen naar onze dienstverlening.
 • Strategieën ontwikkelen en implementeren om netwerken op te zetten en te onderhouden, zowel binnen onze organisatie als met externe partners en stakeholders (breder dan alleen opdrachtgevers).
 • Op de juiste tijd en plaats aanwezig zijn en goed luisteren, om zo de kansen voor innovatie te signaleren en projecten en samenwerkingsverbanden te initiëren en faciliteren.
 • Verantwoordelijk zijn voor het behalen van doelstellingen en resultaten op het gebied van netwerk- en innovatieprojecten.
 • Dit alles doen in samenwerking met je collega-manager van de uitvoerende teams, de manager bedrijfsvoering en de bestuurder. Jij vertegenwoordigt jouw team in het MT.
Profiel

Jij hebt stevige ervaring als manager. Uiteraard heb je affiniteit met – en bij voorkeur ervaring in – het welzijnswerk en weet je ons hierover te vertellen. Daardoor heb jij ook een visie op (de ontwikkeling van) welzijnswerk en een verhaal waarom jij – net als Lumens – het verschil wil maken.

Wat breng je dan mee?

 • Netwerker pur sang met hbo+ werk- en denkniveau.
 • Jij kent de ontwikkelingen in het sociaal domein en de dynamiek op strategisch en tactisch niveau.
 • Minimaal 5 jaar relevante vergelijkbare werkervaring.
 • Kennis van en ervaring met netwerken en innovatieprocessen.
 • Je bent enthousiasmerend, ondernemend en tegelijkertijd besluitvaardig en je weet te sturen zonder hiërarchie.
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen en de competenties overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, innovatief vermogen, kwaliteitsbewustzijn, netwerken en samenwerken.
 • Jij bent een stevige sparringpartner voor de bestuurder en collega-manager en een inspirator voor je team en collega’s

Als manager monitor jij op hoofdlijnen en weet je te voorkomen dat je in de details gezogen wordt. Je hebt vertrouwen en je weet los te laten en daarbij altijd op het juiste moment zichtbaar en aanwezig te zijn. Relatiebeheer en netwerken is niet alleen iets wat je aantoonbaar en succesvol eerder hebt gedaan, maar vooral iets wat je goed kunt omdat je het leuk vindt! Hard op de inhoud en zacht op de relatie, je bent zeer analytisch en monitort op cijfers zonder daarmee de relatie te verliezen. Als manager bouw je mee aan de groei en ontwikkeling van de organisatie en kun je je niet alleen vinden in de uitgangspunten en speerpunten van onze strategie, maar je hebt ook een mening over hoe deze vertaald worden naar de praktijk.

Welzijn Netwerk Strategie Processen Afspraken Organiseren Manager Teamspeler Faciliterend
Organisatie |

Lumens

Welzijn en samen bouwen aan sociale veerkracht. Dat is wat wij doen bij Lumens. Maar wat betekent ‘welzijn’ nu eigenlijk voor iedereen? En wat doen wíj daar dan aan? Lumens werkt al jarenlang voor en met inwoners in Eindhoven en de 21 omliggende gemeenten en weet dat mensen sterker en zelfstandiger worden in een omgeving waar men naar elkaar omkijkt: waar mensen elkaar zien en gezien worden in hun etniciteit, geaardheid, levensstijl, talenten en vooral waar zij gezien worden in wat zij kunnen betekenen voor elkaar. Dát is sociale VEERKRACHT.

Voor Lumens is het vanzelfsprekend dat ieder mens het liefst zelfstandig en in eigen regie functioneert en daarmee ‘eigenaar’ van het eigen leven is. Dit is hoe wij allemaal graag ons leven leiden. Dat is dan ook de basishouding waarmee Lumens 24/7 voor inwoners klaarstaat. Er is aandacht voor de behoefte die een inwoner heeft en voor de dingen die wél goed gaan. De onderscheidende rol die Lumens heeft is dat professionals en vrijwilligers van Lumens altijd oog en oor hebben voor de vraag achter de vraag en daarmee voor de context van de inwoner. Vanuit een signaleringsfunctie halen ze de (maatschappelijke) vragen op en leveren daarmee waardevolle input om het sociale beleid in gemeentes vanuit de behoefte van de inwoner vorm te geven. Lumens is een bevlogen welzijnsorganisatie met zo’n 285 medewerkers.

De topstructuur van Lumens heeft in de afgelopen paar jaar de nodige wijzigingen gekend. Bij het inzetten van een nieuwe koers en positionering van Lumens hoort een bevlogen manager. Er is een klein MT, bestaande uit de bestuurder, een manager bedrijfsvoering, een manager uitvoerende teams én de manager netwerk & innovatie. Daarnaast neemt de concerncontroller structureel deel aan het MT. De strategische koers van Lumens vraagt om een doorontwikkeling van de organisatiestructuur. In verband hiermee is de vacature ontstaan.

Aanbod

Veerkrachtig, verbonden, vindingrijk en vertrouwen. Dit zijn de vier kernwaarden van Lumens. Samen bouwen aan sociale veerkracht en hier aan mee bouwen. Want samen werkt beter. De functie is een fulltime functie en is ingeschaald in schaal 12 CAO Sociaal Werk (max. € 6.065,– o.b.v. 36 uur). Je krijgt een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren en komt terecht in een gezond financieel bedrijfsklimaat. Daarnaast zijn er prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een loopbaanbudget, individueel keuzebudget met onder andere 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, pensioenregeling, reiskostenregeling, fietsenplan en hybride werken. En, last but not least: leuke en zeer gedreven collega’s!

Procedure

De procedure is erop gericht om zo snel mogelijk aan te stellen. De eerste gesprekken zijn met Frank Wolff van K+V (online) en daarna volgen er twee gesprekken met je toekomstige collega’s bij Lumens.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel – maar uiterlijk 2 juli – te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Als je na het lezen van dit profiel nog vragen hebt, dan kun je bellen met Frank Wolff, 06-1595 4079.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

 

Manager Netwerk & Innovatie
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.