Leider

ENSCHEDE
Organisatie |

University of Twente

De Faculteit BMS wil een sleutelrol spelen in het begrijpen, ontwikkelen en analyseren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Aan de hand van social engineering worden deze technologische ontwikkelingen in de samenleving geïntegreerd, zowel op publiek als particulier niveau. Hierbij wordt het gedrag en de behoeften van mensen scherp in het oog gehouden. Om dit te kunnen doen heeft de Faculteit BMS hoogwaardige kennis in huis van de vakgebieden psychologie, bedrijfskunde, bestuurskunde, communicatiewetenschappen, filosofie, onderwijskunde en gezondheidswetenschappen. Deze kennis staat in het teken van het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De faculteit heeft circa 3.000 studenten.

Het OSC is belast met de kwaliteitsbewaking en verbetering van het initiële onderwijs, het leveren van inhoudelijke- en administratieve bijdrage aan accreditatie- en visitatieprocessen en het versterken van het internationale karakter van de opleidingen. Daarnaast heeft het OSC in haar takenpakket onderwijscoördinatie en studieadvisering en het beheren, verzamelen en bewerken van bedrijfsinformatie over het onderwijsproces. Als manager OSC leg je verantwoording af aan de portefeuillehouder bedrijfsvoering en ondersteun je ook de decaan en de portefeuillehouder onderwijs en ben je aanspreekpunt voor de opleidingsdirecteuren. En je werkt nauw samen met het Centre for Educational Support (CES) die administratieve ondersteuning biedt van het onderwijs. 

KV_Opdrachten_University-of-Twente
Functie | Manager Onderwijs Service Centrum

De universiteit biedt een uitdagende en dynamische academische werkomgeving. De functie is voor 38 uur in de week en salariëring is conform de cao universiteiten schaal 12 (met uitloop naar 13) met 8% vakantie uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. De functie is zowel vast als tijdelijk (2 jaar) in te vullen afhankelijk van wensen en behoefte van kandidaat en opdrachtgever. 

Functie-eisen

Je hebt een academisch opleidingsniveau, ervaring of sterke affiniteit met onderwijsprocessen. Werken met professionals is gesneden koek en je wilt graag verbeteren en veranderen. Schakelen tussen niveaus en onderwerpen, vrijheid en verantwoordelijkheid en op een enthousiaste manier aan de slag gaan met mens en resultaat, dat zijn essentiële ingrediënten. Je beheerst de Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel

Je hebt je bewezen als manager. Je bent in staat om in een complexe en professionele omgeving mensen te laten excelleren en service te bieden van hoog niveau. Als Manager Onderwijs Service Centrum (OSC) binnen de faculteit Behavioural, Management & Social sciences (BMS) geef je leiding aan circa 32 medewerkers. Samen met hen bied je onderwijsondersteuning in de meest brede zin van het woord. Affiniteit met onderwijs en de academische wereld is een pre, de essentie is op een eigen manier invulling geven aan meer service in een complexe omgeving.

Professioneel manager, organisatiesensitief en vrijheid met verantwoordelijkheid

Je bent een professioneel manager. Situationeel leiding geven gaat je natuurlijk af. Je bent transparant, benaderbaar en geeft mensen ruimte. Tegelijkertijd zorg je voor een plan en een stip en dirigeert de afdeling naar een hoger niveau. Collega’s zien in jou vanzelfsprekend een sparringpartner en een leider. Een leider die voor de troepen uitgaat, er tussen staat of vanaf de zijkant observeert en mensen aanspreekt. Samen op weg naar meer en beter. Veranderkracht, met focus op mens en resultaat.

Je bent organisatiesensitief. Het is een complexe omgeving met onderwijs, bedrijfsvoering, professionals, studenten en dat allemaal in een academische wereld. Hier moet service worden geboden aan het onderwijs en hier wordt door de manager en het team op eigen wijze invulling aan gegegeven. Dit vergt een bepaalde lenigheid in combinatie met daadkracht. Als manager OSC ben je de leider van de afdeling, de belangenbehartiger en werk je vanuit een visie en plan. Opleidingsbelang, faculteitsbelang, individueel belang, uiteindelijk gaat het om de studenten te laten schitteren in een mooie academische wereld. Je bent de brug tussen de partijen. 

Je zorgt voor vrijheid met verantwoordelijkheid of anders gezegd, meer uniformiteit met flexibiliteit. Meer uniformiteit en flexibiliteit waardoor ruimte ontstaat om aandacht te geven aan de verschillen. Een professionele omgeving vraagt een leider, voorbeeld gedrag en sturen op verantwoordelijkheid met vrijheid. Je zorgt voor het plan, brengt focus aan en neemt mensen mee hierin. Samen op weg naar een professionele ondersteuning met ruimte voor individuele invulling. Je bent communicatief vaardig en weet de juiste informatie te verzamelen en te benutten en zorgt op eigen wijze voor een goede invulling van de rol van het OSC binnen de UT en de faculteit.

Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Vanwege de complexe omgeving en de uitdaging die er ligt, volgen we een procedure die start met een speeddate met verschillende mensen van de faculteit en het OSC. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een goed gesprek en een presentatie.

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed in week 28 waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow in week 28 waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show in week 29 waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze functie dan verzoeken wij je uiterlijk 2 juli aanstaande te reageren door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken, met toezending van je cv en motivatie. Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Martine van der Velpen, 06 5060 3351 en Roel Roelfzema, 06 4387 3326. Martine en Roel begeleiden deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor de speed wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Onderwijs Service Centrum
Vast
38 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.