Manager Poliklinieken Reumatologie en Dermatologie en Centraal Medisch Secretariaat voor St Jansdal ziekenhuis

Koersvaste, verbindende, sterke en doortastende leider
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

St Jansdal ziekenhuis

Het St Jansdal ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis gelegen in Harderwijk. Sinds 1 maart 2019 heeft St Jansdal twee ziekenhuisvestigingen. Een in Harderwijk en één in Lelystad. Hiernaast is er een buitenpolikliniek in Dronten.

In ziekenhuis St Jansdal werken deskundige en enthousiaste medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers. Zij bieden persoonlijke aandacht en staan voor betrouwbare zorg, kwaliteit en gastvrijheid. De kernwaarden van het ziekenhuis zijn: betrouwbaar, betrokken en bekwaam. In het ziekenhuis heerst een gemoedelijke sfeer, het contact is laagdrempelig, mensen zijn betrokken en er zijn korte lijnen.

De afdelingen
De Reumatologie, Dermatologie en het Centraal Medisch Secretariaat omvatten samen ongeveer 35 Fte, zo’n 45 collega’s. De afdeling Reumatologie houdt zich bezig met diagnosticeren en behandelen van aandoeningen die pijn in het bewegingsapparaat veroorzaken. Dat wil zeggen op de botten, gewrichten, gewrichtskapsels, pezen of spieren. Het kan gaan om chronische ziekten met ontstoken gewrichten, maar ook om artrose en klachten in de weke delen. De reumatologen werken nauw samen met gespecialiseerde verpleegkundigen op de polikliniek Reumatologie en de afdeling dagbehandeling. Het specialisme Dermatologie houdt zich bezig met de diagnose en behandeling van huidziekten. De dermatologen behandelen patiënten van iedere leeftijd: van baby’s tot hoogbejaarden. Vanuit het Centraal Medisch Secretariaat (CMS) worden de diverse afdelingen ondersteund.

Functie

Manager Poliklinieken Reumatologie en Dermatologie en Centraal Medisch Secretariaat

Je bent verantwoordelijk voor de twee poliklinieken en het Centraal Medisch Secretariaat. Dat is vergelijkbaar met een aantal eigen ‘winkels’. Je runt die ‘winkels’ samen met de vakgroepvoorzitters. Als manager ben jij de verbindende schakel tussen de diverse afdelingen, de medewerkers binnen de poliklinieken en het CMS en ben je in staat om een afdeling overstijgende positie in te nemen.

Je gaat aan de slag met het realiseren van de doelstellingen van de poliklinieken en de vakgroep. Dit doe je door het ontwikkelen en implementeren van tactisch beleid, het realiseren van een gezonde bedrijfsvoering en het realiseren van kwalitatief hoogwaardige, veilige en verantwoorde zorg en de daarbij horende dienstverlening.

Het optimaliseren en continu verbeteren van de zorg- en logistieke processen (operational excellence) binnen de twee poliklinieken zijn een belangrijk deel van jouw opdracht. Vanuit die rol neem je ook deel aan diverse dynamische werkgroepen en commissies. Een goede samenwerking met de artsen, medewerkers en de andere afdelingen binnen het ziekenhuis, is daarbij erg belangrijk. Je bent in deze functie ook budgetverantwoordelijk.

Als Manager (formeel bedrijfsleider genoemd) stimuleer je als krachtig leider jouw medewerkers om vanuit professionaliteit en bevlogenheid direct of indirect hun bijdrage te leveren aan de zorg voor de patiënten. Jouw teams werken zowel in Harderwijk, Lelystad als Dronten. De zorgmanager Cluster Beschouwend is jouw leidinggevende. Je denkt met hem mee en brengt gevraagd en ongevraagd advies uit over de ontwikkeling van de poliklinieken en het CMS op zowel operationeel als tactisch niveau.

Met je collega bedrijfsleiders vorm je een stevig, betrokken en dynamisch team om gezamenlijk te werken aan goed georganiseerde poliklinieken. Samen met hen geef je ook input op de beleidszaken van het ziekenhuis.

Koersvast Verbindend Betrouwbaar Betrokken Bekwaam

Profiel

 • Je beschikt minimaal over een afgerond (volwaardig) hbo-diploma;
 • Kennis van- en ervaring met projectmanagement;
 • Leidinggevende ervaring, als het kan in een ziekenhuis, maar mag ook elders in de zorg zijn;
 • Je onderschrijft de kernwaarden van het ziekenhuis: betrouwbaar, betrokken en bekwaam;
 • Affiniteit met cijfers en ICT, om daarmee EPIC (EPD) maximaal in te zetten om de zorg te verbeteren;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren.

Aanbod

Een prachtige, impactvolle, uitdagende baan in een prettige dynamische omgeving waar veel ruimte is voor initiatief, arbeidsvreugde, deskundigheid en plezier. Je komt te werken in een ziekenhuis dat volgens de waarderingssite ZorgkaartNederland gewaardeerd wordt met een 9,1!

 • Een prettig en goede werksfeer binnen een enthousiast en deskundig team;
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer;
 • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen, conform FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 5.212,- op fulltime basis per maand (vanaf 1 december maximaal € 5.472,–);
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast biedt het St Jansdal ziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling PFWZ;
 • Interessante extra’s, waaronder een persoonlijk leer- en ontwikkelbudget van € 1.000,– op jaarbasis voor leidinggevenden, korting op de zorgverzekeringspremie, bedrijfsfitness en de MKA regeling (Meer Keuze Arbeidsvoorwaarden) voor o.a. uitruil reiskosten;
 • Via de St Jansdal academie kun je (online) werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook zijn er regelmatig leuke initiatieven, waaronder workshops, om jou gezond en vitaal te houden.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat zo snel als mogelijk te laten starten. De eerste gesprekken met K+V vinden daarom zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij het St Jansdal staan op maandag 3 juli einde middag en begin avond gepland. Het vervolg bestaat uit een meeloopochtend en een gesprek en vindt op maandag 10 juli plaats.

 

 

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk 26 juni aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. LET OP: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.