Manager Sport, Bewegen en Gezondheid - Sportservice de Vallei

Visonair en realiseerder
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Sportservice de Vallei

Sportservice De Vallei, waar de bedrijfsonderdelen Sportservice Ede, Rhenen, Wageningen en Zwembad de Peppel onder vallen, voert het sportbeleid uit namens de gemeenten. Sportservice De Vallei is dé regiopartner, waar zo’n 140 medewerkers vol toewijding werken aan hetzelfde doel: mensen langer fitter en gezonder laten zijn in een duurzame en gastvrije sport- en beweegomgeving. Dit doet Sportservice De Vallei door sport en bewegen bereikbaar te maken voor iedereen en het versterken en verbinden van de lokale sportinfrastructuur.

Vanuit Sportservice De Vallei is een regiobrede samenwerking met organisaties binnen het speelveld sport, bewegen, voeding en leefstijl verder uitgebouwd. De Foodvalley is een groeiregio waarbij de sportinfrastructuur mee groeit. De impact van sport is groot, waarbij Sportservice De Vallei -gebaseerd op cijfers en onderzoek- samen met de sportverenigingen, met de welzijn-, zorg-, cultuur-, onderwijsorganisaties én het bedrijfsleven een ambitieus sport- en beweegbeleid opzet. De kracht van sport en bewegen wordt tevens ingezet in wijken.

Voor deze dynamische organisatie zoeken wij een Manager sport, bewegen en gezondheid. Een nieuwe rol waarin je graag werkt met een stip aan de horizon en via de juiste stappen samen deze stip bereikt.

Functie

Manager sport, bewegen en gezondheid

Als manager Sport, Bewegen en Gezondheid ben je verantwoordelijk voor de bijdrage van Sportservice De Vallei aan de vitaliteit in de Food Valley. Dit doe je door vanuit landelijk beleid op het gebied van sport, bewegen en gezondheid regionale en lokale vertaalslagen te maken en hier kwalitatief goede sport- en beweegprogramma’s aan zoveel mogelijk mensen te bieden. Door de organisatie van een breed scala aan sportieve activiteiten, zowel in/op de sportvoorzieningen als in de openbare ruimte, regelmatig in samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties die door Sportservice De Vallei ondersteund worden met kennis en expertise op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Uiteraard is er ruimte voor initiatieven vanuit de gemeenschap die passend en uitvoerbaar zijn en die op hun beurt weer landelijk kunnen worden benut.

Jouw aandachtsgebieden en klantgroepen richten zich op onderwijs, doelgroepen en maatschappelijke organisaties. Je werkt met twee teams van leefstijl- en buurtsportcoaches en vakdocenten. Je geeft direct leiding aan twee teamleiders. Daarnaast werk je samen met het zwembad in de programmering. Je geeft op inspirerende wijze richting aan jouw medewerkers en je zorgt voor verbinding en samenwerking. Vanuit betrokkenheid, eigenaarschap en met aandacht voor individuele medewerkersprestaties vertaal je gemaakte afspraken in (jaar)plannen en ziet toe op de naleving en beoogde resultaten.

Je verhoogt het maatschappelijk rendement van sport en bewegen door samen met jouw teams activiteiten, producten, diensten en processen te ontwikkelen, verbeteren en te borgen. Je bent daarbij verantwoordelijk voor het budget, zorgt voor optimale bedrijfsvoering en een kostendekkende programmering. Je bouwt een constructieve samenwerkingsrelatie met de gemeenten en andere maatschappelijke stakeholders om samen zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen. Daarbij zet je Sportservice De Vallei op de kaart en werk je aan structurele afspraken en financiering van sport- en beweegprogramma’s.

Samen met de Manager Accommodatie, exploitatie en beheer rapporteer je aan de directeur – bestuurder. Samen vorm je managementteam en draag je bij aan het bepalen van de strategie, met het maken van keuzes en het monitoren van de uitvoering.

Je denkt proactief mee met andere organisatieonderdelen en het tactische en strategische beleid van de organisatie. Je faciliteert in de (persoonlijke) ontwikkeling van medewerkers en teamleiders, zodat medewerkers/teamleiders met plezier hun werk kunnen doen en hun talenten optimaal kunnen ontplooien.

Communicatief Omgevingssensitief Zelfstarter Verbinder Relaties opbouwen Visie Professioneel Waarmaker Toegewijd Ondernemend Betrouwbaar Optimistisch Eigenaarschap

Profiel

De rol van manager sport, bewegen en gezondheid kent de volgende hoofdtaken:

Leidinggeven: verantwoordelijk voor het leidinggegeven aan de professionele ontwikkeling binnen de teams zodat de doelstellingen op een effectieve en gezamenlijke manier gerealiseerd zijn.

Bedrijfsvoering: verantwoordelijk voor een efficiënte bedrijfsvoering zodat er optimaal maatschappelijk rendement is behaald.

Beleidsontwikkeling en -advisering: er is beleid ontwikkeld met (middel)langetermijnvisie voor de afdeling daarbij rekening gehouden met en bijgedragen aan de visie en strategie voor de totale organisatie.

Externe contacten en samenwerking: er is een goede relatie met bestaande, nieuwe opdrachtgevers en relevante stakeholders. Tevens is de organisatie op de juiste plekken vertegenwoordigd op het gebied van de organisatie-eenheid.

Wij zoeken een allround manager met een duidelijke visie op en aantoonbare ervaring met het stimuleren van een leven lang sporten en bewegen en de rol van kennis- en uitvoeringspartner. Een inspirerend leider die is gericht op verbinding, samenwerking en verdere ontwikkeling van teams en individuele medewerkers. Iemand die beschikt over politieke sensitiviteit en gericht is op het onderhouden en verstevigen van relaties met opdrachtgevers en maatschappelijke partners en het vergroten van zichtbaarheid van de organisatie. Een volwaardig MT-gesprekspartner die inbreng heeft in de strategie en overstijgende vraagstukken.  Met gedegen adviesvaardigheden, proactief, ondernemend, realistisch en sturend op gezonde resultaten.

Vereisten voor de rol:

  • Relevante hbo/wo diploma.
  • Leidinggevende vaardigheden.
  • Financiële kennis.
  • Oplossend vermogen ook met betrekking tot complexe vragen.
  • Integrale blik.
  • Ondernemerschap en commercieel inzicht.
  • Analytisch inzicht.
  • Goed in het aanbrengen van structuur en overzicht.
  • Politiek- en omgevingssensitief.
  • Reflecterend vermogen.

Aanbod

Een uitdagende en veelzijdige functie met veel vrijheid in een mooie en inspirerende organisatie in Ede en omgeving. Een rol waar je impact kunt hebben op de organisatie en de vitaliteit in de Food Valley.
Het salaris is conform de CAO Vermo en de functie is ingedeeld in schaal 12 en voor 1,0 fte. Het betreft een vaste rol die start met een contract voor bepaalde tijd. En er is ruimte voor ontwikkeling, opleiding en groei.

Procedure

De procedure wordt begeleid door werving & selectiebureau K+V. Na een aantal kennismakingsgesprekken maken wij een voorselectie en daarna volgen  twee gespreksrondes waarin je het managementteam en de teamleiders in ieder geval ontmoet en leert kennen; de selectiegesprekken zullen plaatvinden op dinsdag 19 december en de adviesgesprekken op donderdag 21 december.

Geïnteresseerd

Ben jij de Manager sport, bewegen en gezondheid die we zoeken? Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je te reageren, uiterlijk zondag 10 december 2023, door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, partner bij K+V. Je kunt een mail sturen via roelfzema@kv.nl of bellen via 06-4387 3326. Roel begeleidt deze opdracht en helpt je graag.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen. 

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.