Ondernemend en strategisch manager

Haarlem
Organisatie |

Team Sportservice

Sportkader Nederland is onderdeel van Team Sportservice. Deze organisatie bestaat uit bijna 300 medewerkers die vanuit Haarlem en 17 kantoren actief zijn in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Bijna niets geeft hen meer voldoening dan om écht ieder mens, en daarmee de samenleving, maximaal te laten profiteren van de positieve effecten die sport en bewegen met zich meebrengt; op het vlak van plezier, mentale en fysieke gezondheid en het bieden van een sociaal netwerk.

Sportkader Nederland is een apart bedrijfsonderdeel van Team Sportservice en is gericht op het ontzorgen van verenigingen en stichtingen in de sport- en cultuursector. Sportkader Nederland zorgt ervoor dat tegen een scherpe prijs de personeelsadministratie volledig op orde is. Via een modern digitaal klantportal is de administratie op elk moment inzichtelijk. En voor de klant is er hulp in de volle breedte van het werkgeverschap, zoals: het opstellen van (arbeids)overeenkomsten, doorbetaling bij ziekte, eventuele pensioenadministratie, financiële en juridische ondersteuning en advisering over wet- en regelgeving. Het uitvoeren van de salarisadministratie is voor verenigingen ten slotte een tijdrovende en complexe bezigheid, waarvoor financiële en fiscale deskundigheid en actuele kennis van wet- en regelgeving van essentieel belang is om vervelende consequenties te voorkomen. Als deskundig partner heeft Sportkader Nederland veel ervaring met het reilen en zeilen in de sport en het ondersteunen van organisaties in de sport en cultuur zodat zij zich kunnen focussen op de kerntaken.

Maandelijks worden inmiddels vele honderden mensen die werkzaam zijn in de sport en cultuur verloond via Sportkader. Bij Sportkader Nederland is enkele jaren terug de transitie ingezet richting het centraal stellen van de klant en de bijbehorende digitalisering en inrichting van de dienstverlening. Grote stappen zijn gezet. Als manager bij Sportkader Nederland ga je deze ingezette transitie verder vormgeven en groei realiseren  vanuit Haarlem voor de provincies Zuid Holland, Noord Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland en Overijssel, het werkgebied van Sportkader Nederland.

Functie | Manager Sportkader Nederland

De opgaven voor de komende jaren zijn helder: zorg voor een goed intern team, zet met visie een strategie uit en ga als een ondernemer samen realiseren. De markt en de organisatie zijn er klaar voor. Jij ook?

Als manager van Sportkader Nederland ben je verantwoordelijk voor de strategische koers en de resultaten van Sportkader Nederland. Je stelt een strategisch meerjarenplan op met ambitieuze doelen die leiden tot omzetverhoging. Daarnaast zorg je voor een efficiënt ingerichte dienstverlening. Je positioneert Sportkader Nederland als dé specialist en dienstverlener in deze markt. Je zorgt voor een goed functionerend team in Haarlem.
Uitgaande van de talenten van de medewerkers coach je de teams en creëert een sfeer waarbij er continu gestreefd wordt naar verbetering en ontwikkeling van het individu en het team. Jouw leiderschap leidt tot een moderne digitale organisatie die naar buiten is gericht en groei realiseert in een toenemende competitieve markt. Samenvattend ben je verantwoordelijk voor de continue doorontwikkeling van de dienstverlening, marktontwikkeling, automatisering en operationele inrichting van Sportkader Nederland.
Je rapporteert aan de directeur-bestuurder van Team Sportservice.

Ondernemend Strateeg Initiatief Relaties opbouwen Analyseren Samenwerken Klantgericht Zakelijk Realiseren Autonoom Delegerend leidinggeven Verenigingsaffiniteit

Profiel

We zoeken een ondernemende en autonome persoon. Je beschikt over HBO/ Academisch werk- en denkniveau bijvoorbeeld op het gebied van MBA. Doordat je relationeel sterk bent, leg je makkelijk contact, signaleer je behoeften en weet je tijdig in te spelen op veranderende wensen en situaties in de markt. Daarnaast heb je affiniteit en een voorliefde voor sport en verenigingen. Met een aantoonbaar netwerk in de sport heb je een voorsprong.

Je hebt succesvolle ervaring in een advies- en acquisitiefunctie. Daarnaast is ervaring met het vormgeven en implementeren van nieuwe strategieën en werkwijzen een belangrijk pluspunt. Kennis van data-analyse is een pre.

Je bent in staat om medewerkers te motiveren en stelt hen in staat om hun doelstellingen om te zetten in resultaten. Je bent van nature klantgericht, en werkt gestructureerd aan de dienstverlening voor de klant. De klanten staan centraal bij Sportkader Nederland. Je bent oplossingsgericht en durft beslissingen te nemen. Je bent flexibel ingesteld en bereid om daar waar nodig ’s avonds en in het weekend te werken. Om het team compleet te maken beschik je over ondernemerschap, leiderschap en innovatiekracht.

Naast kennis van alles rondom de salarisadministratie en het arbeidsrecht, adviseert het team ook over zaken als de vrijwilligersregeling, cao’s, arbeidsrechtelijke situaties, personeelsadministratie, sociale regelingen en (arbeids)overeenkomsten. Sportkader Nederland is één van de initiatiefnemers van Netwerk in de Sport, de werkgeversorganisatie voor de lokale sportsector in Nederland.

Idealiter heb je

  • 5 jaar werkervaring
  • Management ervaring
  • Ervaring met financiële dienstverlening
  • Ervaring met strategie en operatie
  • Ervaring met AFAS
  • Successen behaald in acquisitie
  • Aantoonbare affiniteit met verenigingen, sport en vrijwilligers
Aanbod

Een mooie rol die veel ruimte, vertrouwen en vrijheid biedt binnen een vitale organisatie. Binnen Team Sportservice zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. De Team Sportservice Academy biedt workshops en opleidingen op het gebied van kennis en competenties. Daarnaast leer je natuurlijk veel in de praktijk en zijn collega’s altijd bereid om te helpen. Naast het werk is tijd voor ontspanning en worden regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Je start zo snel als mogelijk. De functie is ingedeeld in schaal 12 van de CAO sport.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en start met het insturen van je CV en motivatie. Hierna volgen, bij geschiktheid, een kennismaking bij K+V en twee gespreksrondes in Haarlem; het eerste gesprek is gepland op dinsdag 28 september en het tweede gesprek op woensdag 29 september.

Een VOG en referentiecheck maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 43873326). Roel begeleidt deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Sportkader Nederland
Vast
32-38 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.