Mensgericht leider

Deventer
Organisatie |

Woonbedrijf ieder1

Woonbedrijf ieder1 biedt mensen die dat nodig hebben een steuntje in de rug door ze een goede en betaalbare woning te verhuren. In de regio Deventer en Zutphen verhuren en onderhouden zij zo een 14.000 woningen. Woonbedrijf ieder1 is een vaste waarde in de regio Stedendriehoek. Door de zorg voor een goed en betaalbare woning draagt Woonbedrijf ieder1 bij aan leefbare steden en dorpen. De wereld om ons heen verandert, steeds sneller. Het is de uitdaging om dichtbij te zijn. Dicht bij de huurder. Dicht bij huis. https://www.youtube.com/watch?v=EyGqAHW3qEE

De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van verbetering van de dienstverlening. Met gemeenten, huurders en samenwerkingspartners wordt gewerkt aan gerichte wijkaanpak. De visie bestaat uit vier maatschappelijke opgaven en ambities:

 • Bieden voldoende betaalbare woningen
 • Er ook zijn voor de volgende generatie
 • Begripvol, professioneel en efficiënt werken
 • Samen leven op deze aarde

Door klantgericht te zijn, zich te verdiepen in de behoeften van hun huurders en telkens weer te vernieuwen, maakt deze organisatie het verschil. De cultuur binnen de organisatie is open, sociaal, informeel en er wordt hard gewerkt. Vrijheid, ondernemerschap, mensgerichtheid met aandacht voor de persoon is hier de basis.
Het pand in Deventer is in coronatijd verbouwd en gerenoveerd waardoor er nog meer vanuit verbinding kan worden samengewerkt. De organisatie is middelgroot met 200 medewerkers zodat iedereen elkaar kent.

Functie | Manager Vastgoed

Het MT bestaat uit de afdelingen: klant & wonen, vastgoed en bedrijfsvoering; de afdelingen worden geleid door een manager en zij vormen samen met de bestuurder het managementteam. Iedere manager is medeverantwoordelijk voor strategie-, plan- en besluitvorming op organisatieniveau. Zo realiseert de Manager Vastgoed plannen voor nieuwbouw, transformatie, renovatie en onderhoudsprojecten.

De manager vastgoed geeft leiding aan drie teamleiders: een teamleider uitvoering, een teamleider vastgoed projecten en een teamleider beheer -ca 56 medewerkers- en een programmamanager. Door leiding te geven op basis van coachend leiderschap staat hij/zij samen met zijn teamleiders voor de opgaven, biedt hen ondersteuning waar nodig waarbij ieder zijn eigen verantwoordelijkheden neemt. Het wordt door de teamleiders als heel prettig ervaren dat ze op hun eigen manier vanuit visie, inbreng en ideeën leiding kunnen geven aan hun teams. Het team vastgoed staat goed in de steigers en zal de komende periode doorgroeien naar de volgende fase. Deze functie wordt nu bezet door een interimmanager die in het eerste kwartaal van 2022 zijn taken overdraagt aan een vaste collega.

Opgaven:

 • Kennisborging en -vervlechting in de organisatie waarbij de operatie wordt verstevigd, de processen efficiënter ingericht waar mogelijk.
 • Gebiedsontwikkeling en herstructurering dient (opnieuw) te worden vormgegeven.
 • Continu ontwikkelen van de teamleiders en hen het vertrouwen geven zodat zij zich verder kunnen verbeteren en kunnen doorontwikkelen met regie op de eigen ontwikkeling.
 • Scherp op het behalen van prestatie afspraken (inhoud en resultaat) en commitment ophalen vanuit de teams; echt sámen de doelstellingen behalen en het samen voor elkaar krijgen.
 • Verduurzaming als speerpunt voor de toekomst.

Maatschappelijk-betrokken Abstractieniveau Ondernemerschap Daadkracht Realisatiekracht Stevig Organisatiesensitief  Mensgericht-leider Out-of-the-box-denken Mensen-laten-bloeien

 

Profiel | Coachend leider
 • Je hebt visie op vastgoed en je brengt relevante ervaring mee (vanaf 10-15 jaar) opgedaan bij bijvoorbeeld een vastgoedontwikkelaar of woningcorporatie.
 • Opgebouwde expertise in vastgoedbeheer of -ontwikkeling en of gebiedsontwikkeling en of strategische huisvesting.
 • Je bent projectmatig sterk.
 • Je bent een zeer ervaren authentiek manager, een leider met oog voor mens en organisatie.
 • Je biedt tegenwicht, scherpte en je hebt analytisch inzicht.
 • Je bent ambitieus, zichtbaar en benaderbaar binnen de organisatie, je houdt focus en neemt positie, probeert zaken uit en stuurt hierin bij.
 • Je bent mensgericht,  je coacht, stimuleert, draagt kennis over, daagt uit en je investeert in duurzame relaties.
Aanbod

Werken bij Woonbedrijf ieder1 betekent werken in een collegiale, ambitieuze, dynamische omgeving met professionele en betrokken collega’s. Een aantrekkelijke inhoudelijke functie (flexibele werktijden zijn bespreekbaar, zo is bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken mogelijk), een bijpassend salaris en goede pensioenregeling, laptop en telefoon. Je werkt hybride en neemt plaats in een mooi gemotiveerd MT en je gaat werken met leuke teamleiders.

Woonbedrijf ieder1 nodigt zeer ervaren professionals die een paar jaar voor hun pensioen staan en graag hun kennis willen overdragen, ook uit om te solliciteren. Je start met een contract voor bepaalde tijd.

Procedure

Voor deze vacature wordt de interne en externe werving gelijktijdig gestart.

De oriënterende (digitale) gesprekken bij K+V vinden plaats op 5 en 6 januari, de selectiegesprekken bij de opdrachtgever worden gepland op 17 en 18 januari. Een assessment (gepland op 25 januari) en integriteitsonderzoek maken deel uit van de procedure.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie, dan verzoeken wij je zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 2 januari aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je telefonisch contact opnemen. Deze vacature is in behandeling bij Micha van Aart, partner (06 46 390 312) en Roel Roelfzema partner (06-43873326).

Manager Vastgoed
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.