Manager – Veilig Thuis Oost-Brabant

Een gedreven professional met een sterke persoonlijkheid en lef
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Manager

Als manager geef je integraal leiding aan een of meer teams. De teams bestaan uit Hbo-opgeleide professionals, die hun expertise inzetten om mensen te ondersteunen die te maken hebben met onveilige thuissituaties. Daarin werken ze samen met betrokkenen en diverse ketenpartners. Jij  enthousiasmeert je medewerkers en draagt bij aan een goede werksfeer met collega’s. Daarnaast ontwikkel en realiseer je als manager het tactisch beleid van jouw teams en lever je een bijdrage aan het strategische organisatiebeleid. Als manager ben je bovendien onderdeel van het managementteam, samen met de andere managers en de directeur. We zijn op zoek naar iemand die duidelijk is, kaders stelt, grenzen kan aangeven en daarnaast professionals vanuit hun eigen kracht en expertise kan laten werken.

Wat ga je doen

Als manager ben jij een belangrijke schakel in teamleren. Om deze en andere ontwikkelingen te bevorderen, stimuleer je professionele groei en bevlogenheid in jouw teams. Je draagt bij aan – en faciliteert – een cultuur en structuur die draait om collegiale kennisuitwisseling, feedback en toetsing. Verder heb je ook externe verantwoordelijkheden, zoals het ontwikkelen en verstevigen van de samenwerking met partnerorganisaties. Je signaleert ontwikkelingen binnen je vakgebied en adviseert de directeur over mogelijkheden om onder meer de werkprocessen te verbeteren.

Profiel

 • hbo+ of academisch werk- en denkniveau
 • afgeronde managementopleiding
 • minimaal 2 jaar werkervaring als leidinggevende
 • aantoonbare affiniteit of ervaring met de sector en de daarbij betrokken keten
 • kennis van managementtechnieken en bedrijfsvoering

Je bent een gedreven professional met een sterke persoonlijkheid. Je bent vastberaden en hebt een vasthoudend karakter. Je toont doorzettingsvermogen en standvastigheid in het omgaan met uitdagende situaties. Hierbij sta je stevig in je schoenen en ben je goed in staat om besluitvaardig op te treden, ook onder druk. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel verbaal als schriftelijk, en kunt assertief en duidelijk communiceren met verschillende belanghebbenden, zoals jongeren, ouders, medewerkers en externe instanties.

Je hebt aantoonbare leidinggevende capaciteiten en bent in staat om een team te motiveren en te inspireren. Je weet richting te geven aan het team en te zorgen voor een positieve werkomgeving, waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en kan groeien. Daarnaast beschik je over probleemoplossende vaardigheden en kan je op effectieve wijze complexe situaties analyseren. Je bent flexibel en kunt snel schakelen tussen taken en verantwoordelijkheden.

Communicatief Empatisch Stevig in de schoenen Daadkrachtig Betrokken Stimulerend

Over de organisatie

Veilig Thuis Oost-Brabant

Veilig Thuis Oost-Brabant (VTOB) is hét regionale advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Ze zijn er voor iedereen: burgers en professionals kunnen bij hen terecht voor advies, ondersteuning of het melden van (vermoedens van) alle vormen van huiselijk geweld.

Veilig Thuis richt zich op kinderen, volwassenen, slachtoffers, plegers, omstanders en professionals die te maken hebben met huiselijk geweld en kindermishandeling, met als doel dit te stoppen en voorkomen. Het borgen van veiligheid voor alle betrokken leden van het systeem staat hierbij centraal.

Veilig Thuis Oost-Brabant is een stichting met in totaal ca. 220 medewerkers, merendeels in de functie van Medewerker Veilig Thuis. Daarnaast zijn er gedragswetenschappers, vertrouwensartsen, administratief/ secretarieel medewerkers en beleidsadviseurs. Het managementteam bestaat uit de directeur en de managers. VTOB werkt als expertisecentrum huiselijk geweld/kindermishandeling in de regio samen met lokale, regionale en landelijke ketenpartners.

VTOB werkt in twee regio’s, te weten Noordoost met een kantoor in Den Bosch en Zuidoost met een kantoor in Helmond. In totaal gaat het om meer dan 30 gemeenten met een groot aantal dorpen en plaatsen.

In Noordoost wordt gewerkt in vijf teams. Vier daarvan werken in sub-regio’s en het vijfde werkt voor de hele regio. In Zuidoost zijn er vier teams, waarvan er drie in subregio’s werken en een voor de hele regio. Ieder team is onderverdeeld in een front- en een back-office, die ieder een aantal stappen uit het handelingsprotocol voor hun rekening nemen.

Aanbod

Werk waarin jij het verschil kunt maken, zowel voor cliënten als voor je collega’s.

 • salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao Jeugdzorg schaal 11 (afhankelijk van kennis en ervaring) met een maximum salaris van € 5.722,– bruto per maand op basis van 36 uur per week;
 • 200 vakantie-uren per jaar (gebaseerd op een 36-urige werkweek) en de optie extra verlof bij te kopen;
 • vakantietoeslag van 8% en eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
 • collectieve pensioenregeling, uitgevoerd door Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • arbeidsovereenkomst van één jaar, met de intentie van een vast dienstverband;
 • een bijdrage in jouw zorgverzekering (en mogelijkheid deelname collectieve zorgverzekering);
 • een telefoon en laptop;
 • fiscaal voordeel door Mijn Keuzepakket.

Procedure

De procedure is erop gericht om de benoeming in de maand mei af te ronden. De selectiedag staat gepland op maandag 13 mei. Daaraan voorafgaand vindt een oriënterend gesprek met K+V plaats.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je uiterlijk 7 april aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt contact opnemen met Frank Wolff (06-1595 4079) of Maartje Peters (06-1008 5811) voor vragen of om te sparren. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.