Manager Venture Capital voor Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen

Ondernemende creatieve slimme netwerker
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) komt op voor de belangen van venture capital (VC) en private equity (PE) partijen in Nederland. Zij heeft 90 aangesloten participatiemaatschappijen, waarvan circa één derde venture capitalist, die bij elkaar deelnemen in 2.100 bedrijven in Nederland. Hiermee vertegenwoordigt zij meer dan 380.000 werknemers in Nederland. De organisatie bestaat uit acht zeer betrokken en vakkundige collega’s. De voorzitter van deze organisatie is Annemarie Jorritsma. Het kantoor van de NVP is in Amsterdam gevestigd.

 

Functie

Manager Venture Capital NVP

Je wordt voor Venture Capital de schakel en het aanspreekpunt tussen de Nederlandse venture capital sector en alle andere stakeholders, inclusief politiek Den Haag. Voor de NVP ben of word je de vertegenwoordiger van de VC-sector binnen de dagelijkse activiteiten. Daarin mag je het echt worden en hoef je het nog niet te zijn!

Je zet je actief in voor het behartigen van de belangen van venture capital firma’s en maakt duidelijk dat jij de persoon bent die ze vertegenwoordigt bij alle stakeholders. Door naar buiten te treden verhoog je de bekendheid van de NVP en van de VC-sector binnen de NVP en daarmee de bekendheid van investeren in startups en scale-ups in Nederland. Je slaat de brug tussen beleid, ondernemen en VC en hebt daarbij veel vrijheid om zelf initiatieven te ontwikkelen.

Je wordt verantwoordelijk voor het bieden van toegevoegde waarde aan de leden en bent actief bezig met het:

 • Vergroten bekendheid en draagvlak NVP onder venture capitalists;
 • Opbouwen van een uitgebreid netwerk binnen venture capital;
 • Actief lobbyen in ambtelijk en politiek Den Haag en Europa;
 • Behouden en/of verbeteren van wet- en regelgeving met betrekking tot het (duurzaam)investeringsklimaat;
 • Signaleren van (economische) problemen en uitdagingen binnen de sector;
 • Samenbrengen van specialisten om de NVP standpunten en -beleidspapers op te stellen;
 • Bekendheid creëren van VC bij startups door actief te opereren in het start-up en venture ecosysteem, o.a. door bijdragen te leveren aan events en publicaties;
 • Positioneren van VC in relatie tot andere vormen van (non-bancaire) bedrijfsfinanciering en het bevorderen van kennis over venture capital;
 • Bijdragen aan een goede samenwerking tussen venture capitalists, het recent opgezette Invest-NL, de nieuwe investeringsinstelling van het Rijk, Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO);
 • Meedenken over nieuwe opleidingsprogramma’s die de NVP kan aanbieden, geënt op venture capital;
 • Contact onderhouden met media, verzorgen van PR en actief zijn met social media;
 • Organiseren en regisseren van events voor de community.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend Charmant Slim Initiatiefrijk Lef Verbinder Lerend vermogen

Profiel

Ondernemende, creatieve, slimme netwerker

Dit is een droomfunctie waarin je mag groeien. Je hoeft nog niet alles te zijn. Je kunt je ontwikkelen in een kleine organisatie met vakmensen die een van de meest boeiende sectoren in de economie met hart en ziel vertegenwoordigen. Je hebt affiniteit met commercie, met de markt, met politiek. Je bent van nature van de inhoud en je hebt een groot lerend vermogen. Je legt contacten met inspirerende mensen die de venture capital markt maken en hebben gemaakt in Nederland. Je helpt en ondersteunt de sector in haar groei. Je bent ambitieus en bent de spil in het netwerk en de toegang tot kennis en specialisten.

Je werkt veelal vanuit het kantoor in Amsterdam. Het team bestaat uit acht mensen, is collegiaal, informeel en inhoudelijk. Het is een mooie mix tussen zelfstandig werken en samen werken. Een beetje ongeduld en lef is welkom. Je bent een zelfstarter, sturend en initiatiefrijk en tegelijkertijd in harmonie met de omgeving.

Ondernemend en creatief

Je hebt lef en zet nieuwe en bestaande instrumenten in om de VC-sector bij elkaar te brengen. Je bent gericht op het vergroten van het ledenaantal en versterkt de community. Je durft de verbinding op te zoeken met politiek en ambtelijk Den Haag en zorgt ervoor dat VC op de agenda blijft staan. Je toont initiatief door het organiseren van events voor de community en bent op de hoogte van de laatste trends in ontmoeten: digitaal en persoonlijk.

Slimme vakadviseur

Je houdt van het financiële vak. Je hebt affiniteit met ondernemen en weet welke drijfveren de Venture Capital markt maken én succesvol maken. Je kunt de onderzoeken doen en laten doen die nodig zijn voor de ondersteuning van de sector en je stapt af op de wetenschappers die er in de sector toe doen. Je zorgt ervoor dat je wordt uitgenodigd als vakdeskundige om mee te denken en te werken aan nieuwe inzichten. Je wil elke dag weer leren en groeien.

Je hebt een Universitaire studie afgerond in een economische, juridische of publieke richting, minimaal 2 jaar relevante werkervaring en ervaring met de venture capital sector is natuurlijk een pré. Fijn als je ook ervaring hebt bij een ministerie of provincie, een Kamer van Koophandel, een regionale investeringsmaatschappij of een specifieke rol in venture capital vanuit een bank. Politiek, Het Financieele Dagblad, je houdt ervan. Je hebt affiniteit met venture capital, start-ups, ondernemerschap, duurzaamheid, innovatie, de financiële sector, investeren en/of financieren. Als netwerker ben je proactief en beweeg je makkelijk en kun je communiceren met hoge ambtenaren, founders van startups en investment managers van venture capital-fondsen. Je staat altijd aan, je houdt van deze sector.

Jij gaat zorgen voor extra toegevoegde waarde van de NVP voor en in de Venture Capital markt. Jij durft misses of mister Venture Capital te worden, nee, je gaat het worden!

Aanbod

Dit is een mooie uitdaging voor jou en daarvoor biedt de NVP een prachtige omgeving, veel ontwikkelingskansen, grote vrijheid en dus ook een passend arbeidsvoorwaarden pakket met een jaarsalaris van maximaal 60K.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

 • Speed op donderdag 3 december waarin je in drie korte gesprekken met kleine commissies kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.
 • Slow op woensdag 9december waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
 • Show op donderdag 17 december waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor eind december af te ronden. Wij zorgen voor veiligheid voor iedereen. Flexibel, digitaal waar het kan en live waar het moet. Inspelend op de actuele ontwikkelingen. Heb je vragen over het proces dan staan we graag voor je klaar.

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd in deze functie? Pas je in het geschetste profiel? We verzoeken je snel maar uiterlijk 26 november aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Johannes Arets, Directeur (06-1026 0480) of aan Roel Roelfzema, Partner (06-43873326).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.