Manager voor de polikliniek Oogheelkunde en Buitenpoli Dronten voor St Jansdal Ziekenhuis

Ambitieuze, daadkrachtige, analytische, stevige leider met uitgebreide leidinggevende ervaring die houdt van dynamiek en procesoptimalisatie
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Manager voor de polikliniek Oogheelkunde en Buitenpoli

Als manager ben jij de verbindende schakel tussen de diverse afdelingen en medewerkers binnen de Oogheelkunde en ben je in staat om een afdeling overstijgende positie in te nemen. Je bent ook verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de buitenpoli in Dronten en hiërarchisch leidinggevende van de medewerkers van die locatie. Daarnaast ben je samen met de vakgroepvoorzitter verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de Oogheelkunde.

Je gaat aan de slag met het realiseren van de doelstellingen van de poliklinieken en de vakgroep. Dit doe je door het ontwikkelen en implementeren van tactisch beleid, het realiseren van een gezonde bedrijfsvoering en het realiseren van kwalitatief hoogwaardige, veilige en verantwoorde zorg en de daarbij horende dienstverlening.

Het optimaliseren en continu verbeteren van de zorg- en logistieke processen (operational excellence) binnen de polikliniek Oogheelkunde en Buitenpoli Dronten zijn een belangrijk deel van jouw opdracht. Vanuit die rol neem je ook deel aan diverse dynamische werkgroepen en commissies. Een goede samenwerking met de oogartsen, gebruikers van de Buitenpoli Dronten en de andere afdelingen binnen het ziekenhuis, is daarbij erg belangrijk. Je bent in deze functie budgetverantwoordelijk.

Als Manager (formeel bedrijfsleider genoemd) stimuleer je als krachtig leider jouw medewerkers om vanuit professionaliteit en bevlogenheid direct of indirect hun bijdrage te leveren aan de zorg voor de patiënten. Jouw teams werken zowel in Harderwijk, Lelystad als Dronten. De zorgmanager Cluster Snijdend is jouw leidinggevende. Je denkt met haar mee en brengt gevraagd en ongevraagd advies uit over de ontwikkeling van de polikliniek/buitenpoli op zowel operationeel als tactisch niveau.

Met je collega bedrijfsleiders vorm je een stevig, betrokken en dynamisch team om gezamenlijk te werken aan goed georganiseerde poliklinieken. Samen met hen geef je ook input op de beleidszaken van het ziekenhuis.

Profiel

 • Je beschikt minimaal over een afgerond (volwaardig) hbo-diploma;
 • Kennis van en ervaring met projectmanagement;
 • Leidinggevende ervaring, als het kan in een ziekenhuis, maar mag ook elders in de zorg zijn;
 • Je onderschrijft de kernwaarden van het ziekenhuis: betrouwbaar, betrokken en bekwaam;
 • Affiniteit met cijfers en ICT, om daarmee EPIC (EPD) maximaal in te zetten om de zorg te verbeteren;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren.
Mensgericht Duidelijk Doortastend Analytisch sterk Stevig Ervaren leider

Over de organisatie

St Jansdal Ziekenhuis

Het St Jansdal ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis gelegen in Harderwijk. Sinds 1 maart 2019 heeft St Jansdal twee ziekenhuisvestigingen. Een in Harderwijk en één in Lelystad. Hiernaast is er een buitenpolikliniek in Dronten.

In ziekenhuis St Jansdal werken deskundige en enthousiaste medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers. Zij bieden persoonlijke aandacht en staan voor betrouwbare zorg, kwaliteit en gastvrijheid. De kernwaarden van het ziekenhuis zijn: betrouwbaar, betrokken en bekwaam. In het ziekenhuis heerst een gemoedelijke sfeer, het contact is laagdrempelig, mensen zijn betrokken en er zijn korte lijnen.

de afdeling

De poli Oogheelkunde is een modern uitgeruste polikliniek waar oogartsen, physician assistants, optometristen, orthoptisten, TOA’s (Technisch Oogheelkundig Assistent) en doktersassistentes werken. Op Buitenpoli Dronten werken medisch specialisten, doktersassistenten en andere zorgprofessionals. Je bent integraal verantwoordelijk voor zowel de polikliniek in Harderwijk als de Buitenpoli in Dronten, in totaal ongeveer 30 Fte. Op de afdeling Oogheelkunde kunnen patiënten terecht voor screening, onderzoek en behandeling van alle oogziekten, keuringen en cosmetische operaties. Het is een poliklinisch vak, opereren in dagbehandeling en het is een dynamische, complexe, kennis- en arbeidsintensieve poli.

Aanbod

Een prachtige, impactvolle, uitdagende baan in een prettige dynamische omgeving waar veel ruimte is voor initiatief, arbeidsvreugde, deskundigheid en plezier. Je komt te werken in een ziekenhuis dat volgens de waarderingssite ZorgkaartNederland gewaardeerd wordt met een 9,1!

 • Een prettig en goede werksfeer binnen een enthousiast en deskundig team;
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer;
 • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen, conform FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 5.212,– op fulltime basis per maand (vanaf 1 december maximaal € 5.472,–);
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast biedt het St Jansdal ziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling PFWZ;
 • Interessante extra’s, waaronder een persoonlijk leer- en ontwikkelbudget van € 1.000,– op jaarbasis voor leidinggevenden, korting op de zorgverzekeringspremie, bedrijfsfitness en de MKA regeling (Meer Keuze Arbeidsvoorwaarden) voor o.a. uitruil reiskosten;
 • Via de St Jansdal academie kun je (online) werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook zijn er regelmatig leuke initiatieven, waaronder workshops, om jou gezond en vitaal te houden.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat zo snel als mogelijk te laten starten. De eerste gesprekken met K+V vinden daarom zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij het St Jansdal zijn vooralsnog ingepland op maandag 19 juni vanaf 17.00 uur.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk 8 juni aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. LET OP: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.