Manager voor Zorgverzekeraars Nederland

Besluitvaardige en inhoudelijk bevlogen koersvaste regisseur die prikkelt en uitdaagt
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Zorgverzekeraars Nederland

Zorgverzekeraars Nederland is de brancheorganisatie voor alle zorgverzekeraars. ZN verbindt zorgverzekeraars en vindt de balans tussen de verschillende belangen in de zorg. Want alleen samen houden we de Nederlandse zorg goed, betaalbaar en duurzaam toegankelijk voor alle verzekerden.

Zorgverzekeraars Nederland staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren wordt er gewerkt aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. ZN zet zich in voor duurzame toegang tot zorg en een gezonder leven voor iedereen.

Binnen ZN werken 120 medewerkers. De cultuur is collegiaal, informeel, gedreven en plezierig. Collega’s zijn betrokken bij elkaar en bij de inhoud van de werkzaamheden, werken hard, zijn gecommitteerd en de saamhorigheid is groot.

ZN werkt met verschillende type teams. De reguliere teams zijn veelal gericht op de domeinen in de zorg zoals bijvoorbeeld MSZ, 1ste lijn, GGZ en ook kwaliteit.

Naast de reguliere teams, zijn er veelal kleinere (projectmatige) opgavegerichte teams die zich richten op strategische prioriteiten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Passende zorg, Acute zorg, Gelijk speelveld, Vitaal ouder worden. Als manager bij ZN stuur je zowel meerdere opgavegerichte teams als reguliere teams aan; jij schept voorwaarden en kaders waarbinnen de teams moeten werken. Teams dienen zo goed mogelijk in staat te worden gesteld om binnen die kaders zelf beslissingen te nemen en prioriteiten te stellen. Als manager van de verschillende teams, vervul je daarbij een sleutelrol om teams te stimuleren in het maken van keuzes en stellen van prioriteiten en de samenhang tussen de teams en de verschillende onderwerpen te bewaken.

De teams zijn verdeeld over drie managers. De (portefeuille/team) verdeling van de managers worden op een later moment gezamenlijk bepaald.

Functie

Manager, Lid MT

Met jouw capaciteiten om diverse teams effectief aan te sturen, lever je een belangrijke bijdrage aan het doel van ZN: duurzame toegang tot zorg en een gezonder leven voor iedereen. Jij bewaakt de samenhang tussen de teams in relatie tot deze gezamenlijke koers. Hierbij bied je je teams ondersteuning bij het bewaken van grenzen en het aanbrengen van prioriteiten en heb je zowel aandacht voor het proces als de mens.

Je houdt het grote geheel integraal, zowel intern als extern, in de gaten en bewaakt het gezamenlijke perspectief van ZN. Je prikkelt, stimuleert, geeft aanwijzingen en biedt ruimte, maar houdt ook vast aan de gezamenlijk afgesproken koers en prioriteiten.

Wij zoeken iemand die het verschil wil maken. Om deze rol goed te kunnen vervullen is het belangrijk dat je grote affiniteit hebt en liefst ook ervaring met de zorg en/ of zorgverzekeraars.

Wellicht ben jij die zeer ervaren manager die niet de ervaring binnen de zorg en/of zorgverzekeraars heeft (wel met de aantoonbare affiniteit) en beschikt over leergierigheid, abstractieniveau en schakelkracht en snel autoriteit is op de inhoud? Maar het kan ook dat jij nog niet de doorgewinterde ervaren manager bent maar wel veel ervaring in de wereld van de zorg en zorgverzekeraars hebt, waarvoor dit een mooie vervolgstap is?!

Je bent in ieder geval opbouwend, verbindend en gelijktijdig een kritische en proactieve manager die samen met de teams, de organisatie en de leden aan de slag gaat. Je kunt gefundeerd keuzes maken en goed prioriteren. Als manager bij ZN ben je ook een inspirator en een facilitator op de gestelde doelen. Voor je collega’s in het MT en de teams en onze leden ben je een gewaardeerde sparringpartner.

Je richt je op een optimale belangenbehartiging van de leden van ZN en weet mensen mee te nemen in veranderingen, duidelijkheid te creëren en je geeft en ontvangt op gepaste wijze feedback. Het politieke speelveld is voor jou een uitdaging en je weet hier de juiste wegen te bewandelen. Intern, en in de samenwerking met de leden, weet je de juiste balans te vinden. Daarbij faciliteer je jouw teams en geef je ruimte zodat teamleden zich kunnen ontwikkelen om op een goede wijze met dit spanningsveld om te gaan. Informeel ben je een teamspeler en heb je nadrukkelijk, naast inhoud, ook aandacht voor het wel en wee van je collega’s en de verbinding in het team en het versterken daarvan.

Koersvast Natuurlijk leider en coach Verbindend Resultaatgericht Besluitvaardig Executiekracht en daadkracht

Profiel

Je kunt in deze spilfunctie een beroep doen op veel van je competenties. Vanuit betrokkenheid op in ieder geval affiniteit met de inhoud van het werk ben je in staat medewerkers ondersteunen bij het structuren, organiseren en prioriteren van hun werk, voor zichzelf, binnen de teams en binnen ZN en binnen de vereniging. Je hebt en houdt aandacht voor het behalen van de lange termijn doelen zonder de aandacht en capaciteit voor werken aan de actualiteit kwijt te raken. Je hebt een mooie staat van dienst opgebouwd: je hebt ruime relevante leidinggevende ervaring en/ of revelante inhoudelijke ervaring binnen de zorg en wil een vervolgstap maken als leidinggevende. 

Wat neem je mee?

  • Ervaring als integraal leidinggevende en/ of kennis van en zeer ruime ervaring met het zorgstelsel en de rol van zorgverzekeraars daarin;
  • Je hart gaat sneller kloppen van samenwerken met collega’s, je teamleden en de leden van ZN. In deze samenwerking ben je overtuigend en beschik je over een grote mate van sensitiviteit;
  • Mensen willen graag met jou werken omdat je inspireert, motiveert en de visie van ZN uitdraagt;
  • Ervaring met veranderprocessen (proces en houding en gedrag) en ervaring met coaching van/aansturing van hoogopgeleide teams, ook in verandertrajecten;
  • Je bent in staat voorop te gaan, maar vooral ook om collega’s in hun kracht te zetten.

Aanbod

Een inspirerende en uitdagende werkomgeving met een informele sfeer en fijne collega’s. Dit alles draagt bij aan het behalen van resultaat in een setting waarbinnen persoonlijke ontwikkeling belangrijk is. Bij ZN is er een collegiale en dynamische werkomgeving met korte lijnen waarin veel aandacht is voor de balans tussen werk en privé.

  • Een salaris van maximaal € 9.743,– bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantiegeld en een 13de Je exacte salaris bepalen we aan de hand van je ervaring.
  • Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.
  • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
  • Fijne collega’s en een prima bereikbare kantoorwerkplek midden in de bossen van Zeist. Er wordt hybride gewerkt, je kunt thuis werken en jouw collega’s ontmoeten in het kantoor om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.
  • ZN is goed bereikbaar met fiets, auto en OV en beschikt over een fijn en open kantoor, in het groen aan de rand van Zeist. Daarnaast biedt ZN ook prima thuiswerkfaciliteiten.

Procedure

Het wervingstraject zal bestaan uit drie onderdelen waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

Speeddates op maandag 13 november 2023. Hierin maak jij in drie korte gesprekken met kleine commissies kennis met diverse mensen uit de organisatie en zij maken onbevangen kennis met vooral jouw persoonlijkheid omdat zij jouw cv niet inzien van tevoren.

Slow op vrijdag 17 november 2023. Hier is ruimte voor meer aandacht en diepgang, vraag en antwoord.

Show op dinsdag 21 november 2023. Jij laat je toekomstige collega’s zien en ervaren wie je bent en hoe jij de visie en de verandering realiseert met een eigen casus uit jouw ervaring.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. De bedoeling is om de procedure voor eind november 2023 af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 29 oktober 2023 te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden.
LET OP: bij voldoende reacties kunnen wij de vacature eerder sluiten!
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, 06-1008 5811 of Frank Wolff, 06-1595 4079. Of om even te sparren! 

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.