Over de organisatie
voCampus

voCampus is een onderwijsorganisatie van 13 scholen met een breed aanbod voor circa 15.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs, van vmbo tot gymnasium, in de regio Nijmegen en het Land van Maas en Waal.
De samenwerking binnen voCampus is stevig en doordacht. Scholen hebben hun eigen identiteit en maken actief gebruik van elkaars expertise. Er is ruimte voor verschil, maar ook een gedeelde ambitie: excellent onderwijs bieden, vanuit solidariteit, verantwoordelijkheid en moed.
voCampus is een lerende en waarden gedreven organisatie, die denkt en handelt vanuit het geheel. De organisatie biedt ondersteuning en beleidskracht aan de scholen en speelt actief in op maatschappelijke ontwikkelingen. Leiderschap is gespreid georganiseerd, met oog voor verbinding, samenwerking en beweging over de grenzen van de eigen school heen.
De Meerschools directeur vmbo & ISK werkt voor drie vmbo-scholen ( Het Rijks, de Jorismavo, Kandinsky Molenhoek) en 3 ISK locaties van het Pontemcollege. Scholen die ieder hun eigen profiel en doelgroep bedienen, maar samen willen bouwen aan sterk, inclusief en toekomstgericht onderwijs in de regio.
- Het Rijks: voor alle vmbo-leerwegen; met focus op ontdekken, persoonlijke groei en levensecht leren in zorg, techniek en dienstverlening.
- De Jorismavo: een kleinschalige school waar leerlingen in een positieve, veilige omgeving hun vmbo-tl diploma halen.
- Kandinsky Molenhoek; een school met een open sfeer in een groene omgeving, met aandacht voor talentontwikkeling, praktijkgericht leren en betrokkenheid bij de regio.
- Pontem College: Internationale Schakelklas (ISK) waar anderstalige leerlingen een veilige, inclusieve omgeving vinden om te groeien en hun plek in de samenleving te vinden.
Functie
Meerschools directeur vmbo & ISK
De aanleiding
De huidige directeur vervult deze rol al geruime tijd en heeft met toewijding leiding gegeven aan de locatiedirecteuren van de vier scholen. Omdat zij binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, ontstaat er ruimte voor een nieuwe directeur die voortbouwt op wat er staat, de verbinding verder versterkt en richting geeft aan gezamenlijke ontwikkeling — mét oog voor het eigen karakter van elke school.
De opdracht
De opdracht is helder én veelzijdig. Intern betekent het: zichtbaar zijn op de scholen, weten wat er speelt en een sparringpartner en adviseur zijn voor de locatiedirecteuren. Samen met hen vorm je een sterk, complementair managementteam waarin ruimte is voor verschil en waar je samenwerkt aan gezamenlijke kracht. Je organiseert slim, stimuleert samenwerking en bewaakt de balans tussen nabijheid en afstand. Eigenaarschap ligt bij de scholen, jouw opdracht is om het grotere geheel te verbinden, te versterken en te versnellen — zonder in de uitvoering te treden.
Extern ben je het boegbeeld van deze vier scholen binnen én buiten voCampus. Je denkt mee op bestuurlijk niveau, onder andere over huisvestingsvraagstukken, en je weet het belang van het vmbo en de ISK stevig te vertegenwoordigen. Je kijkt vooruit, durft keuzes te maken en ziet waar kansen liggen — in beleid, in samenwerking en in middelen. Altijd met de vraag voor ogen: hoe maken we samen goed onderwijs voor álle leerlingen in Nijmegen en omstreken?
Profiel
Wie ben jij?
Je bent een stevige, toegankelijke leider die weet wat er speelt in de ISK, het vmbo en in de samenleving. Je bent zichtbaar en benaderbaar — iemand met wie een conciërge of docent net zo makkelijk in gesprek gaat als een bestuurder of beleidsadviseur. Je staat voor kansengelijkheid, diversiteit en inclusief onderwijs. Je hebt een groot hart voor de doelgroep en een uitgesproken passie voor het vmbo en ISK-onderwijs.
Tegelijk heb je het strategisch overzicht. Je schakelt makkelijk tussen de dagelijkse praktijk en de lange termijn, hebt ervaring met organisatieontwikkeling en begrijpt hoe je ruimte en eigenaarschap kunt geven zonder de regie te verliezen. Je stuurt op hoofdlijnen, niet op details, en hebt oog voor de lijn en rolverdeling binnen de organisatie.
Je bent onderwijskundig sterk, financieel scherp en snapt hoe een school ook bedrijfsmatig gezond en toekomstbestendig blijft. Je weet kansen te creëren, middelen aan te boren en mogelijkheden te zien, ook als de situatie kwetsbaar is. Je hebt een duidelijke visie op onderwijsontwikkeling en weet die visie te vertalen naar beleid én praktijk.
Wat je verder meebrengt:
- Ervaring in of met het onderwijs (ervaring in het vmbo is een grote pré).
- Vermogen om een stevig en complementair MT van de locatiedirecteuren te bouwen en te versterken.
- Organisatorische rust en structuur.
- Moed, lef en besluitvaardigheid.
- Politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
- Verbondenheid met maatschappelijke vraagstukken.
Aanbod
Het aanbod
Een prachtige functie met veel ruimte, verantwoordelijkheid en impact. Je komt terecht in een organisatie in beweging, waar gebouwd wordt aan samenwerking over schoolgrenzen heen. Je krijgt de kans om bij te dragen aan onderwijs voor een diverse groep leerlingen en scholen, met een sterk maatschappelijk karakter. Je werkt samen met betrokken collega’s, binnen een organisatie die waarden als solidariteit, verantwoordelijkheid en moed niet alleen opschrijft — maar ook leeft.
- Een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Zijn wij enthousiast over jouw functioneren, én heb jij het naar je zin, dan bieden we je een vaste aanstelling.
- Een salaris van €6541 tot € 9141 bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal 15 CAO VO). Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
- Grotendeels de schoolvakanties vrij.
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Procedure
ONBEVANGEN WILLEN WE KENNISMAKEN MET JOU!
De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een eerste korte ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie vanuit jouw ervaring. We noemen deze procedure dan ook Speed, Slow, Show.
Speed op 8 mei in de middag, waarin je in drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie.
Slow op 13 mei in de middag, waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
Show op 15 mei in de avond, waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt met een voorbeeld uit jouw eigen ervaring.
Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 juni 2025 af te ronden.
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure om een goed beeld te krijgen van jouw leiderschapsstijl en competenties.
Geïnteresseerd
Geïnteresseerd?
Herken jij je in het profiel? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Reageren kan ——. Wil je voordat je solliciteert nog iets over de functie of de procedure weten? Neem dan vooral contact op met Johannes Arets (06-1026 0480) of Trudy van Iwaarden (06-1212 1230).
Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.