Inspirerend en verbindende operationeel manager

Amsterdam
Organisatie |

Evidensia

De IVC Evidensia groep is een dierenartsgroep waarbij inmiddels meer dan 300 klinieken en ziekenhuizen zich in Nederland hebben aangesloten. Iedere kliniek is uniek en heeft haar eigen identiteit. Als groep levert Evidensia hoge kwaliteit zorg door samen te werken met aandacht voor lokale identiteit en ondernemerschap. Evidensia wil gezonde huisdieren en gelukkige eigenaren. Als groep is Evidensia samen beter en wil zij in alle vestigingen kwalitatief hoogwaardige zorg en service leveren. De veterinaire zorg ontwikkelt zich sneller dan ooit. Evidensia wil hierin een actieve rol spelen door continu te onderzoeken en te ontwikkelen. Om deze groei in goede banen te leiden, is Evidensia op zoek naar een Operationeel Manager voor Stad & Land Dierenklinieken.

Stad & Land Dierenklinieken betreft een grote regionale groep van 15 dierenklinieken, verspreid over Noord-Holland. Stad & Land richt zich zowel op de eerste- alsook op de tweedelijns diergeneeskunde van de aan haar zorg toevertrouwde gezelschapsdieren. Stad & Land streeft naar optimale zorg, kwaliteit en ondersteuning en begeleiding van de eigenaren. Binnen deze groep hebben we klinieken met een dorps karakter en daarnaast fungeren een aantal high end locaties als interne verwijscentra voor nader onderzoek of behandeling op tal van deelgebieden binnen de diergeneeskunde. Met het netwerk is er altijd een Stad & Land Dierenkliniek in de buurt en wordt er middels deze interne verwijzing een breed en diepgaand palet aan zorg aangeboden.

Functie | Operationeel Manager

In deze rol werk je samen met twee Clinical Directors en ben je medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het cluster, voor de kwaliteit van de zorg, de praktijkvoering en haar doelstellingen waaronder het financiële resultaat, het personeelsbeleid, de externe communicatie, kwaliteitssysteem, gebouwbeheer, ARBO en milieu. Hiërarchisch val je onder de COO van deze regio. 

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Je bouwt mede voort op de strategie die is gericht op de verdere ontwikkeling van de klinieken. Samen met het managementteam bepaal je de visie, missie en doelen voor de middellange termijn (3 jaar).
 • Door jouw leiderschap voelt men zich betrokken bij het jaarplan waarin de ambitie voor verdere ontwikkeling op diergeneeskundige kwaliteit, medewerkers en de commerciële aspecten van de klinieken is verwoord.
 • Jij zet op inspirerende wijze de koers uiteen en weet het team te motiveren deze koers te varen. Hierbij ben jij de drijvende kracht en draag je bij aan een plezierige werksfeer.
 • Je zorgt voor een goede structuur in de organisatie waarin de taken, bevoegdheden en processen helder zijn.
 • Je bent proactief in je analyses en hebt een scherp oog daar waar bijsturing aan de orde is.
 • Je draagt bij aan het behalen van de gestelde doelen en financiële resultaten volgens het jaarplan, specifiek met betrekking tot klanten, medewerkers, ondersteunende processen & middelen. Dit rapporteer je op maandelijkse basis.
 • Je hebt ervaring in en ambitie om projecten vanuit de groep of vanuit IVC Evidensia zelfstandig op te pakken, te ontwikkelen en te implementeren.

Analytisch sterk oplossingsgericht stevig ondernemend koersvast charismatisch

Profiel
 • Je beschikt over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en je hebt 5+ jaar ervaring in een leidinggevende rol. Eveneens heb je ervaring met HR-werkzaamheden, projectmanagement en budgetbeheer en weet je hoe marketing en communicatie optimaal in te zetten. Je bent financieel goed onderlegd.
 • Je bent oplossingsgericht en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, daarbij geef je op een stimulerende en verbindende manier leiding aan alle medewerkers zodat er een sterke synergie ontstaat.
 • Je structureert informatie overzichtelijk en stelt goede vragen die het probleem verhelderen en trekt conclusies door logisch redeneren en op basis van feiten.
 • Met jouw analytische vaardigheden zie of leg jij gemakkelijk verbanden tussen problemen of gegevens.
 • Je bent resultaatgericht, ambitieus en ondernemend en jouw acties en beslissingen zijn gericht op het realiseren van de concrete doelen.
 • Je bent positief ingesteld en houdt van plezier in het werk en straalt dit uit. Uiteraard heb je affiniteit met dieren.
Aanbod

Bij Stad & Land Dierenklinieken en Evidensia geloven we in Samen Beter. Onze waarden maken onze groep een plezierige plek om te werken waar wij ontwikkeling stimuleren. Hierdoor zijn wij in staat om samen hoogwaardige diergeneeskundige zorg te leveren. Wij staan voor Betrouwbaarheid, Betrokkenheid, Samenspraak, Ondernemerschap en Ontwikkeling. Deze waarden helpen ons onze doelen te bereiken: Gelukkige en Gezonde (huis) dieren!

 • Een mooie functie voor 36 tot 40 uur per week met een marktconform salaris met een variabele beloning tot maximaal 10% van je bruto jaarsalaris.
 • Een budget voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Laptop, telefoon.
 • Korting op producten van IVC Evidensia klinieken.
 • Korting op een huisdierenzorgplan.
 • 25 vakantiedagen.
 • Binnen Stad & Land bestaan er volop doorgroeimogelijkheden.
Procedure

Kandidaten worden eerst uitgenodigd voor een oriënterend (digitaal) gesprek bij K+V, daarna vinden de gesprekken medio januari plaats bij IVC Evidensia. Het doel is de procedure in januari af te ronden zodat de nieuwe Operationeel Manager per 1 maart kan starten.

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel maar uiterlijk zondag 6 december aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff, Partner (06-1595 4079) of aan Maartje Peters, Partner (06-1008 5811).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.
Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Operationeel Manager
Vast
36-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.