Operationeel Manager - Vereniging voor Energie, Milieu en water

Een proactieve verbinder!
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

De Vereniging voor Energie, Milieu en Water

De Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) behartigt de belangen van de zakelijke energie- en watergebruikers met als belangrijkste thema’s: Zekerheid van energie- en waterlevering, beheersbaarheid van kosten, keuzevrijheid en ruimte om te ondernemen. Het gaat volop om aandacht voor de energietransitie in samenhang met de industrietransitie. De samenwerking en belangenbehartiging bestrijkt ook het Europese speelveld. Sinds juni 2016 mag de VEMW zich koninklijk noemen, na 100 jaar belangenbehartiging van bedrijven en instellingen op het gebied van energie en water. VEMW is er voor kleine, middelgrote en grote bedrijven uit de sectoren chemie, voedings- en genotmiddelen, productiebedrijven, (academische) ziekenhuizen, zakelijke dienstverlening, gebouwde omgeving en ICT, vervoer en opslag en energie, water en advisering.

De organisatie kent een Bestuur en een compacte bureauorganisatie van 10 medewerkers. De operationeel manager is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de operationele taken van de organisatie.

Functie

Operationeel Manager

Wegens pensionering van de huidige manager zoekt de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW ) een opvolger.  Je bent als operationeel manager verantwoordelijk voor de ondersteunende taken voor de vereniging en voor de operationele aspecten van de bureauorganisatie. Je geeft leiding aan twee medewerkers en rapporteert aan de voorzitter van het Bestuur.

De hoofdcomponenten uit de functie zijn:

 • Het vervullen van de secretariaatsfunctie van de vereniging (zoals de ledenadministratie, de inning van de contributie; het volgen van nieuwe ontwikkelingen in verenigingsmanagement) en het ondersteunen van het Bestuur en diverse bijeenkomsten;
 • Taken als financiële administratie, HR, ICT, website, communicatie, huisvesting, facilitair en inkoop;
 • Het zorgen voor een sociaal en arbotechnisch veilige werkomgeving.

De belangrijkste opgaven voor de operationeel manager de komende jaren zijn:

 • het moderniseren en verder professionaliseren van:
  • de financiële planning, de begroting en de jaarlijkse verslaglegging;
  • het salarishuis (inclusief het herzien van het salarishuis);
  • de ledenadministratie (inclusief interessegebieden);
 • het opstellen van een strategische personeelsplanning (en ondersteunen bij werving en selectie nieuwe medewerkers);
 • het implementeren van de wijzigingen in pensioenvoorziening en -afspraken;
 • het (mede) opstellen van een strategisch marketing- en communicatieplan ten behoeve van de ledenwerving;
 • het actueel en levend houden van de website;
 • het zorgen voor adequate huisvesting en eventuele herhuisvesting.
PROACTIEF VERBINDER BETROUWBAAR REGISSEUR COMMUNICATOR BETROKKEN DOORTASTEND ORGANISATIETALENT HELICOPTERVIEW ZORGVULDIG DOORZETTINGSVERMOGEN

Profiel

INITIATIEFRIJK EN TEAMPLAYER

Wat heb je VEMW te bieden als manager?

Je hebt een HBO- werk- en denkniveau en bent een ervaren organisator, die de medewerkers van de organisatie faciliteert.  Je bent een goede sparringpartner voor de medewerkers en voor het Bestuur. Je hebt ervaring met projectmatig werken. Je hebt affiniteit met communicatie en marketing.  Je hebt ervaring met het moderniseren van processen en administraties. Met een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat heb je VEMW te bieden als persoon?

Je kunt uitstekend plannen en organiseren, waarbij je altijd het overzicht behoudt. Je bent goed in staat om te prioriteren, te plannen en de medewerkers hierin mee te nemen. Mensgericht, sensitief, verantwoordelijk en resultaatgericht zorg je ervoor dat producten (tijdig) worden opgeleverd. Je bent sociaal vaardig en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, ook in de Engelse taal.

Aanbod

PAST DEZE POSITIE BIJ JOU? BEN JIJ DIE OPERATIONEEL MANAGER?

Een mooie uitdaging bij een koninklijke organisatie, samen met vakinhoudelijke professionals op een uitgelezen moment om verder te professionaliseren. De VEMW biedt mooie kansen voor 32-40 uur per week, met een salaris (afhankelijk van je kennis en ervaring) van €6.300,– (minimum) en maximum van €8.380,–(maximum) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals 8% vakantiegeld) en een eindejaarsuitkering (een dertiende maand). Je start met een aanstelling voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden. VEMW vraagt voor indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan.

Procedure

GESPREKKEN IN FEBRUARI

De procedure wordt begeleid door K+V en deze start met het insturen van je motivatie en cv. Is je interesse gewekt en ben je nieuwsgierig gemaakt? Het wervingstraject zal bestaan uit drie onderdelen waarbij je verschillende mensen uit de organisatie (bestuur, voorzitter, bureaumedewerkers) gaat ontmoeten.

 1. Speeddates op 5 februari 2024. Hierin maak jij in twee gesprekken kennis in twee commissies met diverse mensen uit de organisatie en zij maken vooral ook kennis met jou.
 2. Slow op 15 februari 2024. Hier is ruimte voor meer aandacht en diepgang, vraag en antwoord.
 3. Show op 20 februari 2024. Jij laat je toekomstige collega’s zien en ervaren wie je bent en hoe jij het stokje overneemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. We ronden af voor 1 maart zodat de nieuwe manager op 1 april 2024 kan starten.

Geïnteresseerd

Wanneer deze ‘positie’ je aanspreekt zien wij je reactie zo snel mogelijk, uiterlijk 28 januari 2024, tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met Helga Bijker (06-22 698599).

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

 

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.