K+V werving selectie interim management

Plezierige generalist, ‘om-denker’ en samenwerker

Gorinchem
Organisatie |

Gemeente Gorinchem

Gorinchem (36.000 inwoners) is een historische vestingstad met vooruitstrevende ambities en uitdagende vraagstukken op velerlei gebied. De gemeentelijke organisatie met circa 300 medewerkers ondersteunt het gemeentebestuur bij het uitwerken en realiseren hiervan. Op dit moment loopt er een organisatieontwikkelingstraject en eind mei wordt een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd. Er komen 12 teams, concern-control en een strategisch adviseur rechtstreeks onder de directie. Alle “sleutelfuncties” (waaronder de opgavemanagers) worden opnieuw ingevuld: deels met interne kandidaten en deels via externe werving. De nieuwe structuur moet de verdere ontwikkeling van de organisatie ondersteunen. Mogelijk maken, vakmanschap, vertrouwen, verantwoordelijkheid, eigenaarschap, openheid en samenwerken met elkaar en met de stad zijn hierbij kernbegrippen. En niet onbelangrijk: Gorinchem wil een leuke – zo niet de leukste – werkgever zijn waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen en met veel plezier werken.

Functie | Twee Opgavemanagers

Wij zoeken twee plezierige, initiatiefrijke en pragmatische opgavemanagers. Samen met een al eerder benoemde collega en onder rechtstreekse aansturing van de directie, coördineer je een aantal portefeuille-overstijgende, grootschalige (bestuurlijke) opgaven en zorg je voor het daadwerkelijk realiseren ervan. Het kan hierbij zowel om externe als om interne opgaven gaan. Dit doe je door intensief samen te werken met de betrokken portefeuillehouders maar ook met betrokken medewerkers en teammanagers. Je werkt daarbij van buiten naar binnen en betrekt afhankelijk van de opgave de inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven maar ook andere overheden. De opgavemanagers geven een impuls aan de verdere professionalisering van opgavegericht / projectgericht werken in de hele organisatie.

Samen met de teammanagers, gemeentesecretaris en directeur geef je vorm aan de visie en strategie voor de organisatie als geheel.

Opbouwend Enthousiast en inspirerend Drager van de nieuwe organisatiecultuur

Profiel

Je bent het voorbeeld voor de zogeheten ‘ja-cultuur’ die het college in de organisatie wil zien.

Je zet woorden om in daden door (beleids-)ambities te vertalen naar concrete projecten. Je coördineert de uitvoering en de samenhang tussen de projecten en zorgt dat er meters gemaakt worden. In de aansturing ben je gericht op resultaten, mensen, processen en samenhang. Daarbij geef je richting en ruimte waarbinnen de medewerkers verantwoordelijkheid nemen en maximaal kunnen presteren. Je daagt betrokken medewerkers uit om de lat steeds hoger te leggen. Je staat stil bij successen, geeft complimenten, maar spreekt medewerkers – indien nodig – aan op resultaten. Je stelt prioriteiten in lijn met de visie en strategische agenda van het college.

Het spreekt voor zich dat je een academisch werk- en denkniveau hebt. Je bent een generalist voor wie samenwerken vanzelfsprekend is en die in staat is om wisselende opgaven te coördineren en tot resultaat te brengen. Je bent overtuigend, besluitvaardig en omgevingsbewust en hebt een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne.

Kennis van / affiniteit met het gemeentelijk domein is gewenst; langjarige werkervaring in een gemeentelijke organisatie is echter nadrukkelijk niet vereist.

Bovenal ben je een prettig mens, met een hoge gunfactor en een goede balans tussen menselijkheid en zakelijkheid.

Aanbod

Gorinchem biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in beweging is met een gemeentebestuur dat veel ambitie heeft. Deze ambities, het in gang gezette organisatieontwikkelproces en de uitdagingen in de regio op het gebied van samenwerking bieden volop ontplooiingsmogelijkheden.

Het bij de functie behorende maximum salaris is schaal 13 CAR/UWO met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure

De voorselectiegesprekken vinden plaats in week 18 en 19. De selectiegesprekken met en bij de gemeente staan gepland op 9, 14, 17 en 21 mei. Streven is de procedure af te ronden voor 27 mei.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan snel door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Michiel van Wessem (06 5200 8834) en Helga Bijker (06 2269 8599).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek wordt gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken.
Een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de procedure.

Twee Opgavemanagers
Vast
36 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.