Portfoliomanager voor Omring

Enthousiaste, strategische en tactische, stevige senior, verbinder met overtuigingskracht en ambitieus met realiteitszin
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Programmaregisseur / Portfoliomanager

Om de gestelde doelen te behalen, werkt Omring met een strategische kalender en Agile. Vanuit deze (Agile) kalender is er overzicht op de voortgang van projecten. Iedere vier maanden is er een planningsdag met alle betrokkenen die jij organiseert en voorzit. Hier wordt teruggeblikt op de behaalde resultaten en wordt de planning vastgesteld voor de komende vier maanden. Regelmatig stem je af met de Raad van Bestuur en houdt hen goed aangesloten bij de voortgang en samenhang van de diverse clusters met programma’s en projecten. Je rapporteert aan de directeur Financiën en Bedrijfsvoering en bent lid van het MT Financiën. Als portfoliomanager ben jij de verbindende schakel tussen de programma’s en de programmamanagers die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering en realisatie hiervan. Je doorziet de samenhang, bewaakt de voortgang (ook op cijfermatig vlak), geeft gevraagd en ongevraagd advies en houdt zicht op mensen en middelen. Het doel is dat je totaaloverzicht krijgt en houdt over de programma’s, de beoogde resultaten en de uitkomsten. Met je analytische blik kan jij situaties doorgronden en de verbinding leggen tussen de verschillende projecten en programma’s. Je zorgt dat afspraken nagekomen worden en de programma’s succesvol zijn.

Profiel

 • Je beschikt over aantoonbaar WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ruime ervaring met portfolio- en programmamanagement;
 • Ervaring in de zorg is niet noodzakelijk, wel dien je de uitdagingen van de zorg te begrijpen en te doorgronden;
 • Je hebt kennis van en ervaring met verander-implementatieprocessen;
 • Je bent een conceptueel denker en beschikt over executiekracht en daadkracht;
 • Je bent resultaatgericht, verbindend, kunt denken en doen en uitstekend overzicht houden;
 • Je bent communicatief zeer vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Organisatiesensitief en niet politiek. Jij weet aan te spreken zonder de relatie te verliezen;
 • Jij kunt ons vertellen over jouw skills om te handelen en te denken vanuit een gezamenlijk doel en hoe jij omgaat met tegengestelde belangen.
Strategisch Verbinder Overtuigingskracht Agile

Over de organisatie

Omring

Omring heeft al meer dan honderd jaar haar wortels in West-Friesland, de kop van Noord-Holland en op Texel. Omring is altijd in de buurt op het moment dat goede zorg of ondersteuning nodig is. Van verzorging tot gespecialiseerde verpleging. Van behandeling tot revalidatie. Zowel thuis als in een van hun 30 woonzorglocaties. Omring regelt het met én voor u.

Omring: Samen de beste zorg dichtbij.         

Omring is als grote zorgorganisatie actief in Noord-Holland-Noord en ondersteunt haar cliënten met verzorging, verpleging, behandeling, advies en preventie. Zowel bij mensen thuis als in diverse woonvormen. De cliënt heeft bij Omring de regie en de inzet is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig hun eigen leven kunnen leiden. Omring draagt met zorg bij aan de kwaliteit van samen leven. Omring doet dat op een manier die aansluit op haar mensvisie: ieder mens is een individu met een eigen identiteit die zelf zijn of haar leven wil inrichten. Zelf, en met behulp van familie en bekenden. Als zorg nodig is dan levert Omring dit, op een manier die het best bij de cliënt en zijn omgeving past. De kernwaarden van Omring zijn:

 • Eigen regie
 • Samen
 • Positief
 • Vindingrijk

strategische programma’s

De zorg staat voor een ambitieuze missie. Enerzijds is er sprake van een stevige vergrijzing en anderzijds is er een krapte op de arbeidsmarkt. Daarbij staat de financierbaarheid onder druk. Dit tezamen vraagt om een creatieve en innovatieve aanpak. Omring wil ook in de toekomst kwalitatief hoogwaardige zorg blijven bieden aan een ieder die dit nodig heeft. Om goed voorbereid te zijn op de veranderende (arbeids-) markt en de vergrijzing, zijn er binnen Omring strategische en innovatieve programma’s benoemd. Deze programma’s zijn in vier clusters verdeeld. Cluster 1: van zorg naar klant; cluster 2: de medewerker op één; cluster 3: succesvol organiseren; en cluster 4: digitalisering. Vorig jaar zomer is gestart met de executie van deze programma’s. Om deze programma’s verder goed te leiden, overzicht te bewaren naar inhoud en voortgang en succesvol te (doen) implementeren is K+V op zoek naar een portfoliomanager. Als portfoliomanager en programmaregisseur manage je het geheel aan portfolio en de beschikbare capaciteit (menskracht, tijd, geld) en de samenhang.

Aanbod

Een prachtige, verantwoordelijke en impactvolle baan met veel uitdaging, plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige dynamische werkomgeving met gepassioneerde en leuke collega’s waar veel ruimte is voor initiatief en creativiteit. Je komt te werken bij een zorgorganisatie die volgens de waarderingssite ZorgkaartNederland gemiddeld gewaardeerd wordt met een 9!

 • Een prettige en goede werksfeer binnen een innovatieve en vooruitstrevende organisatie;
 • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO VVT FWG 70. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 7.081,– op fulltime basis;
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer;
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast biedt Omring een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • Mogelijkheid om na een inwerkperiode 50% van je werktijd vanuit huis te werken;
 • 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een cultuurlidmaatschap via cultuurwerkt.nl. Met dit lidmaatschap krijg je jaarlijks korting op meer dan 500 culturele uitjes zoals films, musea, musicals en theatervoorstellingen;
 • Een Omringpas waarmee je korting krijgt op diverse verzekeringen, trainingen en workshops.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat zo snel mogelijk te benoemen. De eerste gesprekken met K+V vinden zo spoedig mogelijk plaats, dus reageer snel. De selectiegesprekken bij Omring vinden zo snel mogelijk aansluitend plaats. Een online assessment maakt onderdeel uit van deze procedure.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk 16 april, te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. LET OP: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811 en Frank Wolff, partner via 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.