K+V werving selectie interim management

de ondernemende regisseur

Overveen
Organisatie |

Kennemer Lyceum

Het Kennemer Lyceum is een kleinschalige, overzichtelijke school voor havo, atheneum en gymnasium. Het Kennemer Lyceum bestaat volgend jaar 100 jaar en is een van de oudste lycea van Nederland met een rijke historie en actieve alumni vereniging. De leerlingen krijgen les in een monumentaal pand dat alle mogelijkheden biedt voor modern onderwijs. De school heeft uitgebreide sportfaciliteiten zoals een atletiekbaan en sportvelden.

Op het Kennemer Lyceum kent iedereen elkaar. De cultuur is laagdrempelig en veilig. Leerlingen worden letterlijk en figuurlijk uitgedaagd om hun kwaliteiten en talenten te ontwikkelen en in te zetten.

Functie | Rector - Bestuurder

Het Kennemer Lyceum is een ambitieuze school die niet alleen de lat hoog legt voor de leerlingen maar ook voor haar medewerkers. De komende jaren staat het verder ontwikkelen en realiseren van onderstaande thema’s centraal:

Leren in de volle breedte
Leerlingen worden uitgedaagd om hun intellectuele kwaliteiten te ontwikkelen én hun kwaliteiten op sportief, cultureel en sociaal gebied.  Vanaf het eerste jaar kiezen leerlingen uit een royaal aanbod van talentmodules. Leerlingen nemen regie op hun leerproces. Naast de ‘gewone’ lessen worden veel extra activiteiten aangeboden zoals excursies en studiereizen.

Klaar voor de wereld van morgen
Leerlingen worden voorbereid op het vervolgonderwijs door een academische route (voorbereiding  universiteit) of een VHBO route (voorbereiding  HBO). Ze leren keuzes maken, samenwerken, presenteren en onderzoek doen. Leerlingen ontwikkelen zich tot wereldburgers, nieuwsgierig naar andere culturen.

Ambitieus en de lat hoog!
Het Kennemer Lyceum zorgt voor een stimulerend werk- en leerklimaat. Waar leren van en met elkaar vanzelfsprekend is. Voor leerlingen en medewerkers. Het geven en ontvangen van feedback is vanzelfsprekend.

koersvast samenwerken reflectie luisteren zichtbaar lef communiceren visie humor

 

Profiel | De ondernemende regisseur

Ondernemend

Met een ondernemende houding bouw je aan een toekomstbestendige school. Iedereen weet hoe de stip op de horizon eruitziet en hoe daar met elkaar te komen. Je weet welke stappen er genomen moeten worden. Focus aanbrengen en houden, evalueren en op tijd bijsturen. Met respect voor wat er bereikt is en is gedaan. Van kennisoverdracht naar activerend onderwijs. Ondernemerschap is ook weten en willen weten wat er buiten speelt. Kennis en vaardigheden van buiten naar binnen halen. Ontwikkelingen bijhouden en hierop anticiperen. Of het nu gaat om onderwijsinhoud, leiderschap, groei of krimp.

Als uitvoerend bestuurder vind je het leuk om op alle borden te schaken en goed te weten wat er speelt. Om nú juist te handelen en in de toekomst te blijven bestaan. Je weet wat dit vraagt van de systemen en de bedrijfsvoering. Duidelijke structuren en een stevige basis met ruimte voor de medewerkers en leerlingen. Je snapt dat jouw school draait om de mensen die er werken. Professionele ruimte wordt gecreëerd met duidelijke vrijheden en grenzen. Daarbij hoort groei, vrijheid, verbondenheid en professionalisering aansluitend op de koers en ambities van de organisatie, zodat nu, en in de toekomst, de juiste kwaliteit geboden kan worden en de vernieuwingen die hiervoor nodig zijn uitgevoerd worden.

De regisseur

Als regisseur zorg je ervoor dat veranderingen ook daadwerkelijk afgemaakt worden. Zaken krijgen een kop en staart en evaluatie vindt plaats. Door aanwijzingen te geven, lijnen uit te zetten en dit steeds in beeld te brengen. De samenhang bewaken tussen de verschillende (onderwijs)onderdelen en zorgen dat de juiste stappen worden gezet. Met het doel voor ogen, focus en overzicht houden. Daarbij blijf je communiceren door het verhaal goed over te brengen en uit te leggen. De eisen en mogelijkheden van het hedendaagse onderwijs vragen een goede inrichting van de systemen en de ICT. Deze moeten de onderwijsontwikkeling en vernieuwing ondersteunen en verder helpen. Je brengt in beeld welke onderdelen voorwaardenscheppend zijn en hoe deze vormgegeven moeten worden, zodat iedereen de samenhang tussen de inrichting van de organisatie en het onderwijsaanbod ziet.

Je neemt regie over de veranderprocessen, begeleidt en volgt deze. Transparant voor iedereen. Met respect voor de cultuur die er is ga je consequent aan de slag met aanspreken, eigenaarschap, verantwoordelijkheid dragen en geven. Als verandermanager weet je wat nodig is om veranderingen door te voeren en de sterke punten te behouden. Dit zichtbaar maken, voor jezelf en voor de mensen om je heen. Sturen, suggesties geven en zelf het goede voorbeeld zijn. Leren van elkaar en met elkaar. Zelf fouten durven maken en aangesproken worden daarop zijn vanzelfsprekend.

Aanbod | De voorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Bestuurders VO. Je zal in eerste instantie worden aangesteld voor een periode van een jaar met de uitdrukkelijke bedoeling om je bij gebleken geschiktheid vast in dienst te nemen.

Procedure | het proces

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een speeddate met verschillende mensen van de organisatie en bestuur. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een goed gesprek en een presentatie. Transparant maar wel zo vormgegeven dat veiligheid en privacy geborgd zijn.

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen:

  • Speed op maandag 6 mei waarin je langs drie tafels kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op maandag 13 mei waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op maandag 20 mei waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd | Reageren en informatie

Herken jij jezelf en ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan uiterlijk 24 april door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.
Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Martine van der Velpen, partner, 06 5060 3351 en Johannes Arets, directeur, 06 1026 0480 die deze procedure begeleiden.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Rector – Bestuurder
vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.