Rector Maaswaal College

Aansprekende onderwijsversterker en nieuwsgierige verbinder
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

@voCampus Nijmegen

Ontdek wat jij wilt!

Het Maaswaal College is een middelbare school waar wij eigentijds onderwijs verzorgen: van vmbo tot en met gymnasium. Wij staan voor een inspirerende en veilige leer- en leefgemeenschap, waarin de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en medewerkers centraal staat. Het Maaswaal College begeleidt de leerlingen op hun weg naar het hoogst haalbare diploma. Wij bereiden de leerlingen voor op hun rol in een dynamische samenleving. Wij zijn verankerd in de omgeving en in verbinding met de wereld.

Dat doen wij met 275 medewerkers voor ruim 2.000 leerlingen op twee locaties in Wijchen, de vmbo-basis-kader-mavo-locatie en de havo-atheneum-gymnasium-locatie. Iedere locatie kent een locatiedirecteur met 4 afdelingsleiders. De centrale staf huist op de locatie van het vmbo.

Het Maaswaal College is een echte regio-school. Goed omschreven door leerlingen en docenten als “mijn school, mijn habitat”.

Functie

Rector Maaswaal College

Als rector van het Maaswaal College ben je het gezicht van de school. Voor de twee locaties, maar ook naar de betrokken omgeving. Voor de regio vertegenwoordig je het voortgezet onderwijs. Jij bent het aanspreekpunt voor de partners en je handelt met bestuurlijk mandaat vanuit @voCampus. De goede naam en de plek in de lokale maatschappij is sterk. Dat vraagt een betrokken en inspirerende rector met begrip voor deze positie.

De uitdagingen voor het Maaswaal College zijn deels vergelijkbaar met de uitdagingen van iedere school. Ook hier is er een uitdagende arbeidsmarkt en een uitdaging de aantrekkingskracht voor de leerling sterk te houden. Specifieker is het regio-karakter en de trekkracht van de stad Nijmegen. Daarnaast zijn er mooie interne uitdagingen. De locaties zijn sterk en hebben ook samenwerkingskansen die benut kunnen worden. Flexibiliteit en mobiliteit zijn onderwijsuitdagingen en ook die gelden voor het Maaswaal College. De onderlinge samenwerking verbeteren. De goede positie versterken en de prestaties aanscherpen. Aanspreken van elkaar en een fijne, uitdagende en veilige omgeving creëren voor de leerling en voor de medewerkers. De échte professionele verbinding opzoeken om nog beter te worden.

Het Maaswaal College werkt met gespreid leiderschap. Eigenaarschap voor iedereen met verantwoordelijkheid voor iedere medewerker. Heldere rollen, taken en integrale verantwoordelijkheid. Dan past een echte leider die kan aanspreken en vertrouwen geven, kortom een aansprekende leider.

Het Maaswaal College is onderdeel van @voCampus; een sterke stichting met veel mogelijkheden om samen het voortgezet onderwijs in de regio Nijmegen te versterken. Als rector ben je lid van het directieberaad en rapporteer je aan het CvB.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Professioneel Lef Teamspeler Betrokken Inspirerend Aansprekend

Profiel

Aansprekende onderwijsversterker en nieuwsgierige verbinder

Aansprekende onderwijsversterker

Aansprekend als mens omdat je met mensen werkt en zij graag met jou willen werken. Ook aansprekend omdat je kan, mag en durft aan te spreken. Je verbetert het onderwijs voor de leerling door medewerkers te laten groeien, uit te dagen en talenten te laten bloeien. Daarom een onderwijsversterker die betrokkenheid toont bij alle lagen en rollen. Professionals zijn er en professionals willen gezien worden en zichzelf door ontwikkelen. Je geeft ruimte, toont lef en bouwt mee aan een lerende organisatie met een positieve sfeer waarbinnen anderen ook lef durven tonen.

Nieuwsgierige verbinder

Wij denken dat een nieuwsgierig mens goed past bij de school. Iemand die vragen stelt, analyseert, niet vindt maar vraagt. Je bent oprecht geïnteresseerd in de ander, naar nieuwe beelden en naar andere zienswijzen. Je bent dan ook instaat om mensen van buiten en van binnen de organisatie met elkaar te verbinden. Jij kunt de samenwerking ook organiseren. Je kunt een ander aanzetten en nieuwsgierig maken. Dan kun je ook helpen kiezen en uitvoeren, er moet tenslotte ook nog een resultaat zichtbaar worden.

Je hebt je sporen al een beetje verdiend in het onderwijs, “je kent het ritme van de schoolzoemer”. Je hebt de nodige valkuilen van het leidinggeven al overleefd en vindt het nog steeds heel erg leuk. Je voelt je aangetrokken tot een regio-school en snapt dat regionale ook goed.

Aanbod

Prachtige rol voor een inspirerende onderwijsversterker

Een zeer afwisselende en uitdagende rol als rector van een prachtige middelbare school in Wijchen met een enthousiast team. Voor deze rol biedt @voCampus een prima arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO-VO op schaal 15, € 6.235,- tot maximaal € 8.714,-. Daarnaast een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan kiezen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de school en het bestuur. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speeddates op woensdag 22 november waarin je in drie korte gesprekken met zeer kleine commissies kennismaakt met je collega’s, maar vooral de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
Slow op vrijdag 1 december waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
Show op dinsdag 5 december waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor half december af te ronden.

Geïnteresseerd

Nieuwsgierig geworden?

Ben je geïnteresseerd en past jou de uitdaging? Dan zien wij graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 14 november 2023 jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Heb je vragen, schroom dan niet en bel met Johannes Arets (06-1026 0480) die de werving begeleidt.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online Quinn-managementrollenmeting te maken

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.