Relatiemanager Kind& Sport – Esther Vergeer Foundation

Professionele Passievolle Verbinder
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation geeft kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening de kans om GEWOON te sporten bij een sportvereniging in de buurt. Net als ieder ander kind! Vanuit de Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s die gevestigd zijn in alle Academische Kinderziekenhuizen in Nederland start een persoonlijk begeleidingstraject voor het kind om te gaan sporten. Als Relatiemanager Kind & Sport regel je, vanuit de sportpoli, dat de kinderen een leuke sport vinden en bij de juiste vereniging terecht komen.
Door het enorme succes van de Sportpoli’s en de ambitie van de Foundation, zoeken we uitbreiding van het team Relatiemanager Kind & Sport. Ben jij de gedroomde kandidaat voor de Esther Vergeer Foundation?

Functie

Relatiemanager Kind & Sport

Als Relatiemanager Kind & Sport bij de Esther Vergeer Foundation speel je een cruciale rol in het tot stand brengen van een inclusieve sportervaring voor kinderen met een fysieke beperking of chronische aandoening. Je bent werkzaam vanuit Papendal en vanuit de diverse sportpoli’s verspreid over Nederland. In deze rol ben jij de brug tussen de medische wereld, de families en de sportaanbieders in de regio waar het kind woont.

Je hebt een verbindende functie, waarbij je relaties opbouwt met artsen en zorgprofessionals in het ziekenhuis, terwijl je tegelijkertijd het vertrouwen wint van kinderen en hun ouders. Ook zorg je voor een goede samenwerking met sportclubs, waarbij je de perfecte sport vindt of creëert voor deze bijzondere kinderen. Het moment dat een kind met een glimlach op het sportveld staat, is voor jou de ultieme beloning.

Je werkt in een dynamisch team van relatiemanagers en rapporteert aan de manager van de sportpoli’s. Je bent regelmatig op pad, omdat de sportpoli’s zich bevinden in Academische Kinderziekenhuizen in verschillende steden, zoals Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en meer. Reizen is dus onderdeel van je werk.

Je enthousiasme en positieve instelling zijn essentieel. Je begrijpt dat sporten voor deze kinderen een manier is om te groeien, vrienden te maken en zelfvertrouwen op te bouwen. Met jouw uitstekende communicatievaardigheden weet je precies wat deze kinderen nodig hebben en zorg je ervoor dat de sportaanbieders hierop aansluiten. Je bouwt relaties op met trainers, verenigingsbesturen en allerlei sportfaciliteiten zoals zeilscholen, sportverenigingen, maneges en fitnesscentra.
In deze rol is flexibiliteit een must, omdat je een breed scala aan taken hebt. Je bent een zelfstarter met een passie voor het helpen van kinderen. Je vindt het leuk om het gezicht te zijn van de Esther Vergeer Foundation en impact te maken. Naast het werk bij de sportpoli’s, help je ook bij de organisatie van clinics, fotoshoots, evenementen en voorlichting. Je werkt gestructureerd met behulp van Salesforce en zorgt voor een hoog niveau van kwaliteit in al je activiteiten.

De Esther Vergeer Foundation heeft een duidelijke missie: ieder kind de kans geven om GEWOON te sporten, ongeacht hun beperking. Als Relatiemanager Kind & Sport speel jij een sleutelrol in het waarmaken van die missie. Ben jij die enthousiaste en gedreven professional die het verschil wil maken? Kom bij ons team en bouw mee aan een betere toekomst voor deze kinderen.

Initiatief Doelgericht Aanpassingsvermogen Inlevingsvermogen Samenwerken Communiceren Relaties opbouwen Compassie Professioneel Inventief Verbinden Resultaatgericht

Profiel

We zijn op zoek naar enthousiaste en resultaatgerichte mensen die een passie hebben voor sport en bewegen, met een talent voor verbinden en bemiddelen. Je wilt een actieve rol spelen in het creëren van sportmogelijkheden voor kinderen met een fysieke beperking of chronische aandoening. Het maakt je blij om een bijdrage te leveren aan hun groei en ontwikkeling.

Je bent een natuurlijke communicator met een zintuig voor empathie en gevoeligheid. Je bent in staat om relaties op te bouwen en in stand te houden, niet alleen met kinderen en hun ouders, maar ook met medische professionals en sportaanbieders. Met jouw HBO werk- en denkniveau en enkele jaren werkervaring in een commerciële, projectmatige of dienstverlenende omgeving, ben je klaar voor deze uitdagende rol?

Belangrijke eigenschappen die we zoeken:

  • Sterke communicatievaardigheden: Je kunt zowel goed luisteren als praten, en je hebt het vermogen om op een heldere en respectvolle manier te communiceren met verschillende belanghebbenden.
  • Empathie en gevoeligheid: Je bent in staat om je in te leven in de situatie van anderen en weet hoe je moet inspelen op hun behoeften.
  • Samenwerkingsgerichtheid: Je bent een teamspeler en werkt graag met anderen om doelen te bereiken.
  • Zelfstandigheid en proactiviteit: Je kunt je eigen werk plannen en uitvoeren. Je houdt van initiatief nemen en bent niet bang om creatieve oplossingen te bedenken.
  • Organisatie- en planningsvaardigheden: Je bent gestructureerd, kunt goed prioriteiten stellen, en bent een expert in organiseren.
  • Flexibiliteit: Je bent bereid om nu en dan in de avonden en weekenden te werken, en je hebt een rijbewijs BE.

Aanbod

Je begrijpt dat deze rol draait om het maken van een positieve impact op het leven van kinderen met beperkingen, en dat geeft je energie. Ben jij degene die we zoeken? Doe mee met het team en help mee om een verschil te maken in de wereld van sport en beweging voor kinderen met fysieke beperkingen of chronische aandoeningen. We kijken uit naar je sollicitatie!
De Esther Vergeer Foundation bied je een uitdagende baan (minimaal 32 uur per week) met veel afwisseling en flexibiliteit. Het kantoor is gevestigd op Sportcentrum Papendal en de sportpoli’s en projecten zijn door het hele land. De functie is ingeschaald in de salarisschalen die gebruikt worden door leden die aangesloten zijn bij Goede doelen Nederland. We starten met een jaarcontract.

Procedure

K+V helpt de Esther Vergeer Foundation met de werving voor deze mooie rol, de selectie doet de Esther Vergeer Foundation zelf. Voor vragen of extra informatie kun je bellen met K+V. Op 16 juni a.s. sluit de reactie termijn. Hierna bekijken K+V en Esther Vergeer Foundation samen alle binnengekomen reacties. Samen kiezen we een aantal mensen op basis van motivatie en CV die we uitnodigen om op Papendal kennis te komen maken. Je hoort woensdag 19 juni a.s. van de Esther Vergeer Foundation of je wordt uitgenodigd. Als dat zo is, vragen we je een persoonlijke online profielmeting en een sollicitatie formulier in te vullen. De eerste ronde is op dinsdag 25 juni op Papendal en hierin ontmoet je de directeur en de manager sportpoli. De tweede ronde is op dinsdag 2 juli en hierin ontmoet je je eventuele collegae relatiemanagers. Hierna volgt een afrondend gesprek. Het doel is de procedure voor half juli af te ronden en je kunt starten op 1 september of uiterlijk 1 oktober van dit jaar.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze unieke rol? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 4387 3326). Roel begeleidt de werving en eerste selectie. Bel ook gerust om meer te weten te komen of bezoek de site van de Esther Vergeer Foundation. Hier vind je ook veel actuele informatie over de sportpoli’s en de Foundation.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.