Sales managers voor Penguin Books

Zelfstandigheid, servicegerichtheid en organisatorische kracht zijn essentieel.
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Penguin Random House UK

Penguin Random House UK is het grootste en meest bekende merk ter wereld voor Engelstalige boeken. De passie aanwakkeren voor lezen door boeken voor iedereen te maken, dat is de missie. Vanuit Londen wordt de verkoop van de boeken gecoördineerd. Het Nederlandse kantoor is verantwoordelijk voor de verkopen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk en is onderdeel van de Internationale Sales Divisie van Penguin Random House UK.

Voor het Nederlandse kantoor (Benelux en Frankrijk) zoeken wij twee sales managers.

Functie

Sales manager

Vanuit Bosch en Duin (Zeist) wordt de verkoop geleid door de Sales Director Benelux, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Als sales manager rapporteer je rechtstreeks aan de sales director. Je werkt in een klein team met een aantal sales managers, maar je bent tegelijkertijd onderdeel van een internationaal bedrijf waarin je samenwerkt met Sales, Marketing, Operations en Distribution.

In deze rol:

 • Ben je verantwoordelijk voor de klantcontacten van alle Penguin Random House UK Engelse uitgaven. Je klanten zijn boekwinkels, distributeurs, ketens en instituten.
 • Ontwikkel en onderhoud je relaties met deze klantgroepen, door nieuwe titels te verkopen en groei te realiseren door innovatieve promoties en acties. Je bezoekt de klanten in Nederland verschillende keren in de week. Gemiddeld ben je per jaar drie weken op reis in België en /of  Frankrijk.
 • Presenteer en prioriteer je maandelijks en per kwartaal de belangrijkste titels aan je accounts. En het zijn er veel, 100-150 titels iedere maand. Je selecteert je eigen verkoopmateriaal uit een catalogus die bestaat uit duizenden titels. Hierbij maak je gebruik van specialistische tools als Edelweiss en ESK.
 • Gebruik je data voor je regio en klanten om te bepalen waar de groeipotentie ligt en je verwerkt dit in je strategische salesplannen en ontwikkelt deze markten.
 • Werk je analytisch en gebruik je veel data over klanten, titels en de verkopen.
 • Rapporteer je marktinformatie naar Londen en ben je een belangrijke ambassadeur van jouw regio voor Penguin Random House UK.
 • Ben je verantwoordelijk voor acquisitie en nieuwe verkoopmogelijkheden (zowel in kanalen als klanten).
 • Werk je primair vanuit huis en zo nu en dan vanuit het Nederlandse kantoor of de kantoren in Londen.
 • Naast de klantenbezoeken en -trips reis je met enige regelmaat naar het hoofdkantoor in Londen en diverse internationale boeken beurzen om relaties te onderhouden en te bouwen met klanten en collega’s.
Communicatief Energiek Vasthoudend Professioneel Gestructureerd Oplossen Servicegericht Passie voor Boeken Engelse taal Analyse Initiatief Relaties opbouwen Organisatorisch sterk

Profiel

Passie voor Engelse boeken

Wat een geweldige rol als je van boeken houdt, en dan specifiek Engelse boeken. Heb je Prince Harry al gelezen? Of is Ian McEwan meer iets voor jou? Of heb je al gekookt uit de laatste van Jamie? Er verschijnen per maand bij ‘s-werelds grootste uitgeverij wel 100 – 150 titels. Je moet echt interesse hebben in de boeken van Penguin Random House UK. Het is een dynamische en groeiende markt,  er is meer en meer belangstelling voor Engelse boeken!

Naast de passie voor boeken bezit je de unieke balans tussen taak- en mensgericht zijn. Vanuit huis bezoek je je klanten. Je werkt hierin zeer zelfstandig. Tegelijkertijd werk je samen met je collega’s in het land en in Londen. Je woont internationale sales meetings en boek- en auteurspresentaties bij om vervolgens vanuit huis je sales te organiseren en te structureren, je mails te beantwoorden en je portfolio bij te werken.

Daarnaast heb je:

 • Succesvolle ervaring in een rol als relatie-, account- of sales manager, met direct klantcontact, bij voorkeur in de wereld van de uitgevers of de media.
 • Een perfecte talenkennis, vloeiend in Nederlands en Engels, Frans is nice to have.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, je kunt jezelf en Penguin Random House UK uitstekend representeren en presenteren.
 • Uitstekende vaardigheden met MS Office (Word, Excel, PowerPoint) en je bent digitaal vaardig en in staat snel nieuwe applicaties te leren gebruiken (inclusief SAP).
 • Bewezen analytische vaardigheden, je kunt omzetcijfers en budgetten lezen, begrijpen en analyseren.
 • Uitstekende organisatorische vaardigheden en een goed gevoel voor timemanagement, prioriteren gaat je goed af.
 • Kun je uitstekend zelfstandig en alleen werken en tegelijkertijd vind je het ook prettig om samen met collega’s te werken aan plannen, kennis op te doen en problemen op te lossen.
 • Ben je een echte ambassadeur van de regio en van Penguin Random House UK, je bent een verbinder.

Aanbod

Alles gelezen? Nu schrijven

Wij verwachten veel van jou. Wat mag je van ons verwachten?
Een prachtige rol in de wereld van boeken. Je werkt veelal vanuit je eigen huis, soms vanuit het kantoor in Bosch en Duin (Zeist). Je krijgt een mobiliteitspakket, een premievrij pensioen, een bonus regeling, vakantiegeld en een allround zorgverzekering premie vrij, laptop en telefoon. Je salaris ligt rond de €50K. We starten met een jaarcontract.

Penguin Random House UK biedt een dynamische baan in een internationaal netwerk van klanten en collega’s. De kantoren en evenementen zijn er om te verbinden, samen te werken en samen successen te vieren. Daarnaast is flexibiliteit en vitaliteit essentieel voor goede prestaties en een duurzame ontwikkeling. Het is belangrijk dat je je blijft ontwikkelen en Penguin Random House Uk biedt dan ook diverse trainingen.

Procedure

Speed, slow, show

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met het insturen van een motivatie en een CV. Daarna gaan we speed, slow, show.

Speed op donderdag 20 april waarin je in twee korte gesprekken (een in het Nederlands, een in het Engels) kennismaakt met je collega’s, maar vooral de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid. Dit doen we in Veenendaal.

Slow op maandag 24 april waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang. Dit gesprek is in het Nederlands op het kantoor in Bosch en Duin.

Show op woensdag 26 april waarin je laat zien en ervaren wie je bent en wat jij toevoegt als salesmanager bij Penguin Random House UK. Dit gesprek is in het Engels in Bosch en Duin.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 mei af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd en gekwalificeerd voor deze interessante functie, dan verzoeken wij je zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk woensdag 12 april aanstaande, te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je telefonisch contact opnemen met Roel Roelfzema, partner bij K+V (06-4387 3326).

We vragen je een persoonlijke profielmeting in te vullen en een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de procedure.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.