Toegankelijke, nieuwsgierige onderwijskundige leider

Noord-Holland
Organisatie |

Stichting Penta

Stichting Penta biedt bijzonder basisonderwijs in Hoorn en omgeving. Wij doen daarbij ons best om ieder kind passend onderwijs te bieden. Het doel is helder: het faciliteren van creatief, innovatief en kwalitatief goed onderwijs, waarin Emma centraal staat. Emma is 4, 7 of 11 jaar oud. Emma is Maarten, Lucy, Youssef of Manon. Emma is ieder kind op iedere Penta-school. Binnen de Stichting staan de volgende principes centraal: verbinden, vertrouwen, vakmanschap, erkende ongelijkheid en eigenaarschap.

De Rank is 1 van de 12 scholen van de stichting. Gevestigd in Hoorn. De Rank is een traditionele school met een christelijke identiteit. Onderwijs waar rust, reinheid en regelmaat centraal staan. Waar kinderen, naast de stof die ze moeten leren, ook leren om zich te ontwikkelen een goed mens te zijn. Zich veilig voelen en respect hebben voor de ander. Een school waar sommige mensen al meer dan 20 jaar werken gemixed met jonge leerkrachten. Een sterk, standvastig team. Een team met sterke mensen die meer dan gemiddelde kwaliteiten hebben om goed onderwijs te geven. Continuïteit is een gemene deler binnen de school. Continuïteit zie je terug op het schoolplein. Een veilige haven voor soms generaties terug die de school hebben bezocht. Waar we van verandering houden, maar ook juist behouden wat goed werkt. Vernieuwen is goed, maar we gaan niet mee met alle hypes. Kortom, een mooie plek voor een directeur om te komen werken!

Functie | Schoolleider basisschool de Rank

Je zet het onderwijsbeleid en de tradities van de Rank voort en in samenspraak met het team voer je verbeteringen en vernieuwingen door. Binnen de school zijn veel dingen goed geregeld, maar niet altijd geborgd. Een start is gemaakt door het werken met kwaliteitskaarten. Doelgericht leren, doen we de dingen die we doen goed? Je zet je in voor de IKC ontwikkeling waar de Rank een mooie start mee heeft gemaakt met de peutergroep binnen de school. Je bent voorlevend vanuit de christelijke traditie. Daarnaast onderschrijf je de basisprincipes van de Michaela visie waarin de overtuiging is dat iedereen meer kan dan vooraf werd gedacht, de leerkracht staat centraal en leren is belangrijk. De komende jaren wil je door middel van leerteams deze theorie verder implementeren in de school. Als directeur heb je kennis van recente onderwijsontwikkelingen. Daarnaast heb je kennis en interesse op het gebied van ICT en techniek. Voor collega-schoolleiders ben je een betrokken gesprekspartner. Je geeft ruimte aan de eigen regie en aan de professionaliteit van collega’s in de organisatie. Een ervaren (RDO) directeur die integraal verantwoordelijk is voor deze school.

Communicatief Onderwijskundig Toegankelijk Nieuwsgierig Energiek Professioneel Humor Inlevend Zichtbaar

Profiel

Zichtbaar en nieuwsgierig

Jij bent een leider waar men op kan bouwen. Je doet wat je zegt en je zegt wat je doet. Dit verwachten we van de kinderen en ook van onze nieuwe directeur. Je bent zichtbaar. Met charme en humor neem je het team mee. Je gaat soepel om met uitdagingen. Je bent nieuwsgierig en geïnteresseerd waarom het team de dingen doet zoals ze het doet. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsbesef en een hoog moreel gevoel om iets te kunnen betekenen voor deze kinderen en de ouders. Je gelooft in kansen en mogelijkheden creëren. Je bent niet handelingsverlegen en durft aan te spreken. Altijd in verbinding en in contact.

Onderwijskundige leider

Je bent een leider die niet met alle winden meewaait. Je stimuleert doelgericht werken. Met veel vertrouwen neem jij mensen mee in hun ontwikkeling en haal je het beste in ze naar boven. Je hebt een heldere, toekomstgerichte onderwijskundige visie. Samen met het team bouw je aan een duurzame toekomst. Samen met andere Penta-schoolleiders zet je in op collectief leren en professionaliseren. We werken in solidariteit en vanuit onze chr. identiteit aan waardengedreven onderwijsontwikkeling. Onderwijs dat goed is voor zowel Emma als Youssef.

Aanbod

Voor deze mooie school biedt stichting Penta de mogelijkheid om een dienstverband aan te gaan conform CAO-PO. We geven ruimte aan talentontwikkeling, creativiteit, coaching en deskundigheidsbevordering. Het gaat om 0,8 fte. Startdatum is 1 augustus 2021 of in overleg eerder.

Procedure | Met zorg en flexibel

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

Speed op woensdagmiddag 7 april waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
Slow op woensdagmiddag 14 april waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
Show op vrijdagmiddag 16 april waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd | Samen verder bouwen

Wil jij als directeur een rol spelen in de mogelijkheden en uitdagingen binnen de wijk Risdam-Noord? Dan zien wij graag uiterlijk 31 maart jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Johannes Arets (06-1026 0480) en Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk zijn Johannes en Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Schoolleider basisschool de Rank
Vast
0,8 fte

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.