Professionele regisseur

Amsterdam
Organisatie |

Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is gevestigd in Amsterdam aan de Zuidas en is de beroepsorganisatie van alle – ruim 22.000 – accountants in Nederland. De NBA zet zich dagelijks in voor haar leden. Niet alleen bij financiële en bedrijfseconomische vraagstukken, maar ook bij brede maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, fraude en digitalisering spelen accountants een belangrijke rol. Accountants zijn ambitieus en leggen de lat hoog. Dat vraagt om permanente kennisontwikkeling en vernieuwing. De NBA vervult hierin een centrale rol. Als kennisintensieve netwerkorganisatie biedt NBA veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. In samenwerking met stakeholders en leden worden nieuwe ideeën en maatschappelijke ontwikkelingen verder uitgewerkt.

Voor de NBA zijn wij op zoek naar een stevige en gedreven Senior Adviseur Educatie, een professionele regisseur voor de afdeling Lerend Beroep en het team Praktijkopleiding. Wil jij met stagebureaus, kantoren, het onderwijs en vele anderen aan de slag en bijdragen aan de praktijkopleidingen van de accountants in Nederland? Dan ontmoeten we je graag.

Functie | Senior Adviseur Educatie

Als Senior Adviseur Educatie draag je op een professionele en dienstverlenende wijze bij aan de kwaliteitsverbetering en de uitvoering van de Praktijkopleidingen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van beleidsadviezen met betrekking tot de opzet, de inhoud en de regelgeving van de Praktijkopleiding. Je zorgt voor afstemming met en het informeren en adviseren van stakeholders m.b.t. accountancy-onderwijs. Tevens houd je toezicht op de kwaliteit van de 21 stagebureaus. Voor deze veelzijdige opgaven onderhoud je een groot netwerk van besturen, commissies, universiteiten, hogescholen en accountantskantoren en je neemt deel aan verschillende overlegstructuren.

Verder bestaan jouw verantwoordelijkheden onder andere uit:
• Het bijdragen aan de verdere ontwikkeling en uitvoering van het kwaliteitszorgsysteem.
• Het inhoudelijk en organisatorisch ondersteunen van diverse commissies en werkgroepen waaronder het NBA Stagebureau.
• Secretaris van het NBA Stagebestuur en het voorbereiden van de bestuursvergaderingen.
• Toezicht houden op de kwaliteit van 20 stagebureau’s.
• De redactie van informatiegidsen, nieuwsbrieven, website-informatie en het geven van voorlichting over de Praktijkopleidingen.

Professioneel Modern Regisseur Strategisch Bestuurlijk-sensitief Communicatief Goede-pen Pro-actief Netwerker Gunfactor Zorgvuldig Samenwerker

Profiel

De Senior Adviseur Educatie werkt samen met alle stakeholders die de beroepsopleiding voor accountants vormgeven. Vanuit jouw onderwijskundige achtergrond of ervaring met curriculumontwikkeling, strategisch inzicht en uitstekende netwerkvaardigheden, weet jij de koers te bepalen. Je weet partijen met verschillende belangen bij elkaar te brengen. Ben jij deze verbinder die graag een belangrijke rol speelt in de kwaliteit en organisatie van de praktijkopleidingen? Weet jij jouw visie op de ontwikkeling van het beroep van accountant te vertalen in uitstekende beleidsadviezen en ben je daarnaast ook organisatorisch sterk? Beweeg jij je makkelijk in een groot netwerk van besturen, commissies, onderwijsinstellingen en stagebureaus, en weet je afstemming te initiëren en realiseren?

Je maakt als Senior Adviseur Educatie onderdeel uit van de afdeling Lerend Beroep en het Team Praktijkopleiding. Je rapporteert aan de Manager Lerend Beroep. Een van de kerntaken van de afdeling Lerend Beroep is het (mede) verzorgen van de Praktijkopleidingen voor trainees die de accountantsopleiding volgen. Momenteel volgen ongeveer 3.800 trainees de Praktijkopleiding. Het verzorgen van de Praktijkopleiding als onderdeel van de opleiding tot AA of RA is een van de wettelijke taken van de NBA. De afdeling Lerend Beroep voert deze taak uit in samenwerking met de Raad voor de Praktijkopleidingen, Stagebureaus, praktijkbegeleiders, beoordelaars en examinatoren.
Je werkt binnen het team Praktijkopleiding nauw samen met een beleidsmedewerker en de medewerkers van support. Hierin ben je medeverantwoordelijk voor het verankeren van kwaliteit in de werkwijze van het team.

Wat neem je mee?
• Een relevante, afgeronde HBO of Universitaire opleiding.
• Kennis van leerprocessen en programmaontwikkeling in het hoger onderwijs, bij voorkeur in het financieel-/economisch domein.
• Ruime ervaring met beleidsontwikkeling en advisering.
• Bestuurlijke sensitiviteit, bij voorkeur ervaring in het werken bij een belangenvereniging.
• Ruime expertise in projectmanagement en excellente zelforganisatie.
• Uitstekende netwerk- en communicatieve vaardigheden en ervaring met het werken in een complexe stakeholderomgeving.
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en bij voorkeur ook van de Engelse taal in woord- en geschrift.
• Affiniteit met accountancy en het werk van de NBA.

Aanbod

Een mooie inhoudelijke rol in het hart van de praktijkopleiding van de accountants. De NBA is een ambitieuze organisatie en zet continu stappen om de kwaliteit verder te verhogen. Jouw ideeën en initiatieven zijn hierin onmisbaar. Ook ontwikkelt de organisatie zich snel, waardoor je volop mogelijkheden krijgt en zelf steeds stappen zet. Hierdoor kun je ook echt het verschil maken. Werken bij de NBA betekent werken bij een dynamische organisatie met impact! En met goede voorwaarden!

• salaris in schaal 10 (max € 7.000,–, op basis van een 38-urige werkweek)
• vaste 13e maand
• ruim aantal vakantiedagen
• hybride werkvorm
• uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
• veel ruimte voor eigen initiatief en de mogelijkheid om je functie zelf vorm te geven

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand juni 2022 af te ronden. Informatie over de opzet van de verdere procedure volgt z.s.m. Het nemen van referenties is standaard onderdeel van de selectieprocedure.
Een online assessment (op capaciteiten en persoonlijkheid) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure in de laatste fase.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je uiterlijk 20 juni a.s. te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 43 873 326) en Emile Douma (06 10 452 989). Roel en Emile begeleiden deze opdracht.
Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Senior Adviseur Educatie
Vast
38 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.