Senior Adviseur Kwaliteit – Gemiva

Daadkrachtige en verbindende adviseur met sterke programmamanagementskills
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Senior Adviseur Kwaliteit

Gemiva bevindt zich in een vernieuwende fase van aansturing, waarbij gekeken wordt hoe de gewenste harmonisatie van processen beter geborgd wordt. Als Senior Adviseur Kwaliteit vervul je samen met het team een onmisbare rol als aanspreekpunt voor kwaliteit, en fungeer je als verbindende schakel tussen beleid en uitvoering. Je bent de facilitator die op zowel inhoudelijk als procesmatig het kwaliteitsdenken en -handelen ondersteunt en vergroot.

Samen met het team Kwaliteit coördineer en stuur je projecten en activiteiten aan op het gebied van kwaliteit, en draag je de verantwoordelijkheid voor de kwaliteitsagenda. Als moderne Senior Adviseur Kwaliteit werk je nauw samen met het managementteam, gericht op het verbeteren van zorgkwaliteit. Met een sterk gevoel voor timing luister je echt naar anderen en vind je het leuk om samen te werken met bestuur, management en collega’s. Als sparringpartner draag je bij met onderbouwde inzichten en kritische vragen, en zorg je voor een breder perspectief op het kwaliteitsbeleid.

Hoewel ervaring in het zorgdomein, met name in de gehandicaptenzorg, een pluspunt is, is het belangrijker dat jij beschikt over de juiste competenties en talenten en de bereidheid hebt om je verder te ontwikkelen. We zoeken een gepassioneerde senior adviseur kwaliteit met daadkracht en humor en die op verbindende wijze de aanwezige praktische expertise op het gebied van kwaliteit van zorg binnen Gemiva gaat borgen en helpen verbeteren. Je weet je weg goed te vinden buiten de organisatie. Als persoon ben jij actief en betrokken.
Houd je van een omgeving waar veel beleid nog vastgesteld moet worden? Ben je strategisch en beleidsmatig sterk? Heb je een luisterend oor en kan je goed samen vatten? Begrijp je hoe de praktijk werkt en heb je een ‘vaardige pen’, om samen met de praktijk uitvoerbaar kwaliteitsbeleid te schrijven?
Lees dan verder!
De Senior Adviseur Kwaliteit maakt onderdeel uit van het team kwaliteit dat bestaat uit een redacteur voor het kwaliteitshandboek, en een adviseur kwaliteit. Dit team valt onder de manager Strategie, Beleid en Communicatie.

Profiel

Wat we van jou verwachten:

 • Een afgeronde hbo-opleiding en ervaring met projectmatig werken.
 • Kennis en ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement, -certificering bij voorkeur in een vergelijkbare zorgomgeving.
 • Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de kwaliteitszorgkaders, wet en regelgeving.
 • Een blik naar buiten
 • Intrinsiek gemotiveerd om van waarde te zijn voor de zorg.
 • Visie, vernieuwend denken en analytisch vermogen.
 • Vermogen om te verbinden, integraal samen te werken en initiatief te nemen.
 • Duidelijke communicatie, klantgericht en energiek.
 • Hands-on en strategisch ingesteld, met focus op dienstverleningsverbetering.
 • Logisch denkvermogen en procesmatige vaardigheden.
 • Bestuurlijke sensitiviteit en rustig in stressvolle situaties.
 • Beheersing van de Nederlandse taal, mondeling en schriftelijk.
 • Gevoel voor humor en een prettige collega.
Intrinsieke motivatie Visie en vernieuwend denken Duidelijke communicatie Hands-on en strategisch Bestuurlijke sensitiviteit

Over de organisatie

Gemiva

Zorginstelling Gemiva is er voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. Wij ondersteunen in Zuid-Holland 5.200 mensen die op eigen kracht (nog) niet zelfstandig mee kunnen doen in de samenleving. Dit kan zijn in hun eigen woon- of werkomgeving, op school of op een van de 250 locaties. Er werken 3.400 toegewijde en gemotiveerde medewerkers bij ons. Zij werken intensief samen met 1.200 vrijwilligers, het netwerk van de cliënt en verschillende interne en externe deskundigen.

In de cultuur van Gemiva staan vier kernwaarden centraal: gastvrij, betrokken, verantwoordelijk en oplossingsgericht. Door dit dagelijks in de praktijk te brengen, dragen wij bij aan het leven van onze cliënten, deelnemers en bewoners!

‘De cliënt staat voor mij altijd op nummer één! Als team hebben we dezelfde visie en kijken we naar mogelijkheden, dit werkt heel fijn!‘
Kim van Diemen. Persoonlijk begeleider.

Aanbod

Een inspirerende positie in een schitterende organisatie met dito cliënten en medewerkers. Vooral ook een strategische functie in een maatschappelijk belangrijke organisatie die ergens voor staat! Een organisatie met een hoge ambitie, die positief is en waar men open met elkaar omgaat.

 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg ingeschaald in FWG 65.
 • Een jaarcontract van 32-36 uur, dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Procedure

De procedure is erop gericht om de benoeming in de maand mei af te ronden. De selectie dag staat gepland op 29 mei 2024. Daaraan voorafgaand vindt een online oriënterend gesprek met K+V plaats.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 5 mei 2024 te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen of om even te sparren kun je bellen met Frank Snethlage op 06-5131 0178 of Frank Wolff op 06-1595 4079.
Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.