Senior Corporate Business Controller – Wageningen University & Research

Financial professional met passie voor voeding en leefomgeving
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen-aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Als Senior Corporate Business Controller ben je onderdeel van de afdeling Corporate Finance & Control (CF&C), de afdeling die op concernniveau verantwoordelijk is voor het financieel beleid en de informatievoorziening van Wageningen UR. De afdeling CF&C (27 medewerkers) is opgedeeld in drie teams: Corporate Business Control, Financial Accounting & Internal Control en Reporting & Consolidation. Je komt te werken in het team Corporate Business Control. Dit team is verantwoordelijk voor de planning & control cyclus van de WUR en informatievoorziening/advisering aan de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht.

Functie

Corporate Business Controller

Als Senior Corporate Business Controller bij Wageningen University & Research (WUR), speel jij een belangrijke rol in het ondersteunen van de Raad van Bestuur bij het nemen van strategische beslissingen. Jouw werkgebied binnen Corporate Business Control is het toegepast onderzoeksinstituut (Wageningen Research). Deze stichting is met 3.500 mensen een van de belangrijkste wereldwijde innovatieve spelers in voedselproductie, voeding en de leefomgeving. Onderzoekprogramma’s waarin Wageningen Research (WR) samen met ministerie LNV en (internationaal)bedrijfsleven werkt aan het oplossen van wereldwijde maatschappelijke vraagstukken.

Wageningen Research is sterk gegroeid in de afgelopen jaren (+25%) totaal exploitatie is nu ruim € 400 mln. Die groei vraagt een actieve sparringpartner en financieel expert voor de stakeholders binnen Wageningen Research en natuurlijk voor de Raad van Bestuur. Naast accountancy (RA/RC of studerend) vraagt dat actieve kennis van subsidiestromen, (Europese) regelgeving en een fijne nieuwsgierige onderzoekende houding. Er wordt veel gewerkt met BI en affiniteit met de onderliggende systemen is belangrijk. Wageningen Research is uiterst marktgericht en vraagt daarmee ook een expert die een natuurlijke gesprekspartner is met een scherpe analytische blik en prettige communicatieve vaardigheden. Je wil en kan uitgroeien tot een financiële autoriteit binnen de WUR.

Dat hoef je allemaal niet alleen te doen. Met zes directe collega’s binnen Corporate Business Control heb je een fijn collegiaal team om je heen. Je rapporteert aan de teammanager CBC en werkt ook actief samen met de directeur F&C. Je hebt veel directe contacten met de directies en programma’s binnen Wageningen Research en externe stakeholders als het ministerie van LNV. Als lid van het team CBC werk je ook samen in de ondersteuning van een Kennis Eenheid.

Samenwerken Communicatief Toegankelijk Expert Inlevend Professioneel Teamspeler Slim Betrokken Inspirerend Integer

Profiel

Financial professional met passie voor voeding en leefomgeving

Financial professional

Deze rol vraagt een echte professional, een vakmens die een sparringpartner is voor onderzoekers en investeerders en bijdraagt aan heldere besluitvorming, inzichtelijke businesscases en een uitstekende beheersing van de P&C-cyclus. Je vindt afwisseling leuk, maar kunt ook vasthoudend doorzetten, goed organiseren en structureren en je hebt een aanstekelijk analytisch vermogen. Daarmee zien mensen jou graag komen en word je uitgenodigd aan de belangrijke tafels.

Passie voor voeding en leefomgeving

Jij wil werken aan een betere wereld. Je draagt bij aan die wereld vanuit jouw professie en dat geeft jou energie. Je brengt een kritische en positieve blik. Jij wil groeien en ontwikkelen. Je bent een aanpakker en toont initiatief. Je beseft dat de WUR het echt doet voor de ander.

Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen.

Aanbod

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit de cao zijn bijvoorbeeld:

  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, met vaste teamdagen maar zo dat een optimale balans werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, per week, extra compensatie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruikmaken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • vakantiegeld;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je kennis en ervaring, een marktconform salaris van maximaal € 6.521,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 12). Bovendien is een aanstelling van 32-36 uur bespreekbaar.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan verder

Het wervingstraject zal bestaan uit drie onderdelen waarbij je verschillende mensen uit de organisatie en het management zult ontmoeten:
Een eerste korte ontmoeting bij K+V met de manager Corporate Business Control op donderdag 20 juni. Hierin maak jij kennis met de opdracht en wij maken kennis met vooral jouw persoonlijkheid.

Een 2e ronde op maandag 24 juni. Hier is ruimte voor meer aandacht en diepgang, vraag en antwoord en ontmoet je meerdere collega’s.

Een 3e ronde op woensdag 26 juni. Jij laat je toekomstige collega’s zien en ervaren wie je bent als professional.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

De bedoeling is om de procedure voor 1 juli 2024 af te ronden.

Geïnteresseerd

Draag jij als financial bij aan een mooiere wereld?

We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie graag uiterlijk 12 juni 2024 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze procedure wordt begeleid door Johannes Arets (06-1026 0480). Natuurlijk is Johannes bereikbaar voor vragen en nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online Quinn-managementrollenmeting te maken. 

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.