Strategisch Manager LVB-participatie voor Prinsenstichting

Evenwichtig, rolvast en met gevoel voor de doelgroep
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Prinsenstichting

Prinsenstichting maakt deel uit van Zorggroep De Opbouw. De Opbouw bestaat uit verschillende zorgorganisaties. Prinsenstichting is binnen De Opbouw één van de zorgorganisaties die zich richt op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Prinsenstichting werkt vanuit de principes van Gentle Teaching aan de ondersteuning, begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Ook participatie en sociaal ondernemen staan hoog in het vaandel.

Het wonen, werken en de vrijetijdsbesteding voor cliënten wordt binnen Prinsenstichting vormgegeven in zelforganiserende teams en kent diverse woon- en dagopvangvoorzieningen en doelgroepen, in dit geval gaat het om de doelgroep LVB Participerend. Deze voorzieningen vallen direct onder de verantwoordelijkheid van de strategisch manager. De teams worden ondersteund door gedragsdeskundigen (als behandelverantwoordelijke) en door een teamcoach (als begeleider van de teams). Prinsenstichting heeft onder andere locaties in Schagen, Zaandam en Purmerend en werkt intensief samen met deze gemeenten. Zodiak is het expertisecentrum van Prinsenstichting, dat haar deskundigheid via zorgpaden inzet voor intramurale en extramurale cliënten en stakeholders.

Functie

Strategisch Manager LVB-participatie

Verschillende leerlijnen No Limits en Horeca

In de afgelopen jaren is een aantal ‘leerlijnen’ ontwikkeld om in- en externe cliënten/bewoners op te leiden en te begeleiden naar de zelfstandigheid, die bij hun ontwikkeling past. Het gaat om de lijnen groen, logistiek, zorg, detachering, Fred’s winkel en Atelier en horeca.

De horeca-leerlijn voor cliënten kent naast het Bedrijfsrestaurant /eetcafé verschillende locaties, zoals het Grand Café, Heel Europa), Brownies & Downies . De businesscase voor de exploitatie van deze leerlijn staat op de agenda. Onderdeel hiervan is het samenvoegen van externe locaties (van vier naar drie), waar de medezeggenschap kritisch meekijkt. Daarnaast is er een werkgroep, die de scenario’s voor de toekomst gaat onderzoeken om de horeca meer kostendekkend te gaan exploiteren.

De strategisch manager is daarnaast verantwoordelijk voor dagbesteding op twee locaties  en voor zeven woningen in Purmerend. Daarnaast hoort de Westerkoogweg (Koog aan de Zaan) tot je verantwoordelijkheid, zowel wonen als dagbesteding. Een deel van deze woningen wordt momenteel na een intensieve voorbereidingsperiode verbouwd. Het volgende deel van de verbouwing van de andere huizen in deze straat gaat vanaf de zomer 2023 lopen, waarbij de Cliëntenraad, OR, ouders/voogden en omwonenden inspraak hebben.

Kern van de functie is het dragen van de integrale verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en continuïteit van de zorg en de bedrijfsvoering. Procesmatig denken, hoe en wanneer kun je en ga je beïnvloeden, waarbij het vaak kleine stapjes vooruit zijn. Het vergt doorzettingsvermogen en een lange adem. Je geeft leiding aan circa 110 fte en rapporteert aan de directeur Prinsenstichting.

Je ontwikkelt en realiseert tactisch en strategisch zorgbeleid en adviseert de directie hierover. Je bent lid van het managementteam en vanuit deze rol ontwikkel je en draag je mede zorg voor de totstandkoming van het strategisch organisatiebrede beleid.

De droomkandidaat is een ervaren manager met:

 • een HBO -werk en denkniveau, bijvoorbeeld met een bedrijfskundige achtergrond;
 • relevante werkervaring bijvoorbeeld in VG, VVT, GGZ of een sociaal ontwikkelbedrijf;
 • affiniteit met de doelgroep;
 • strategisch inzicht en kennis van het inrichten van organisaties en bedrijfsprocessen;
 • een systematische aanpak, denken vanuit kaders, ontwikkelingsgericht, strategisch en tactisch blik op relevante (maatschappelijke) ontwikkelingen;
 • ervaring met leiding geven aan teams in de ontwikkeling naar zelforganisatie.
Evenwichtig Resultaatgericht Overtuigend Communicatief Analytisch Procesmatig Rolvast Helicopterview Teamspeler Besluitvaardig Enthousiast Doorzettingsvermogen

Profiel

Natuurlijk overwicht

Iemand met natuurlijk overwicht, uitstekende communicatieve en onderhandelingsvaardigheden, die

 • bedreven is om processen goed te organiseren en te (laten) plannen;
 • beschikt over groot reflecterend vermogen, strategisch inzicht, resultaatgericht, stressbestendig;
 • besluiten durft te nemen en deze te communiceren, ook wanneer er sprake is van tegengestelde belangen;
 • zorgt voor een goede reputatie bij relaties;
 • sociaal vaardig is: luisteren, empathie, enthousiasmeren, weten hoe mensen voor zich te winnen, creatief zijn in het creëren van ruimte voor nieuwe oplossingsrichtingen, overbruggen van tegenstrijdige belangen;
 • onafhankelijke teamspeler: kritisch en loyaal;
 • initiatief en ondernemend is en uitstekende netwerker met regionale stakeholders en partners;
 • overtuigingskracht en flexibiliteit heeft voor het aangaan en onderhouden van in- en externe contacten op diverse niveaus.

Aanbod

Een positie in een prachtige organisatie, waar je de impact van je werk dagelijks voelt. Prinsenstichting begint met een jaarcontract, dat wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd als jij de impact van de organisatie net zo voelt als de organisatie zelf. De functie is ingedeeld in functiegroep 70 met een 36-urige werkweek. Een flexibele invulling van de werktijden is mogelijk. Prinsenstichting kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden w.o. een werkkostenregeling.

Procedure

Gesprekken bij K+V zijn in week 44, 45 en 46.   De kandidaat presentatie en de gesprekken bij Prinsenstichting zijn in week 48 (30 november tussen 13.00 – 18.00 uur) en 49 (6 december tussen 09,30 – 12.30 uur). Het arbeidsvoorwaardengesprek staat gepland op 14 december (tussen 15.00 – 16.30 uur). Beoogd is de procedure voor 1 januari 2023 af te ronden.

Geïnteresseerd

Indien je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie dan verzoeken wij je zo spoedig mogelijk te reageren door onderaan op ‘Solliciteer direct’ te klikken, met toezending van cv en motivatie. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie graag bij je reactie vermelden.
De vacature staat vooralsnog open tot en met 21 november 2022. Bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de vacature mogelijk eerder.
Deze vacature is in behandeling bij Helga Bijker, partner (06 22 69 85 99) en Frank Wolff, partner (06 15 95 40 79).

 Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Een verdiepend assessment op 9 december kan onderdeel zijn van de procedure.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.