Daadkrachtige en ondernemende verandermanager

Flevoland
Functie | Strategisch verandermanager

Ben jij die daadkrachtige veranderkundige leider die actiegericht de implementatie van de nieuwe organisatiestructuur verder in gang zet?

Opdracht

  • Je geeft leiding aan de nieuwe afdeling Audit, Control en Advies (totaal ongeveer 18 Fte).
  • Je realiseert een optimale samenwerking tussen de verschillende onderdelen van deze afdeling.
  • Je zorgt voor een geïntegreerd werkende dienstverlening van deze ondersteunende diensten die het primaire proces – de zorg van de cliënten – optimaal ondersteunt.
  • Je geeft inhoud aan de operational excellence en professionaliseert het nieuwe samengestelde team.
  • Samen met het team ga je ervoor zorgen dat de implementatie van de nieuwe organisatiestructuur soepel verloopt.
  • Je adviseert de Raad van Bestuur over vakinhoudelijke ontwikkelingen en strategische kwesties
  • Je realiseert een gezonde bedrijfsvoering.
  • Je neemt deel aan organisatiebrede projecten en monitort de voortgang daarvan.

Aanvullend:

  • Heb je ruime werkervaring als strategisch (HR) verandermanager in complexe omgevingen, met inhoudelijke professionals en diverse stakeholders en kun je goed schakelen op de diverse onderdelen.
  • Heb je succesvolle leidinggevende ervaring met het aansturen van kwaliteitsadviseurs en HR-adviseurs en (pré) business controllers.
Profiel

Je staat bekend om je duidelijke visie en de kwaliteit die jij hanteert. Als geen ander weet jij wat er in de organisatie speelt en hoe jij dit het best vertaalt naar je team. Je brengt het beste in je team naar voren en weet hoe je dit kunt waarborgen. Door jouw inspirerende leiderschapsstijl weet je de gewenste cultuurverandering binnen de afdeling te laten plaatsvinden en gaan de zorgmedewerkers zich gehoord en ondersteund voelen. Dit vraagt dat jij als manager in een continu sterk veranderende omgeving koersvast en resultaatgericht acteert. Regelmatig reflecteer je samen met jouw team op de te behalen doelen en transformatieopdracht en op ieders rol en bijdrage. Daarbij creëer jij de ruimte voor jouw afdeling om verantwoordelijkheid en eigenaarschap te nemen. Samen met je team zal je verder kijken naar wat er in de organisatie nodig is om zo goed mogelijk te analyseren en advies te geven. Jij treedt op als verbinder tussen alle teams en de organisatie. Je draagt bij aan de professionalisering van de afzonderlijke teams. Als manager durf je risico’s te nemen, verantwoordelijkheid te dragen en kennis toe te passen.

Communicatief Toegankelijk Energiek Daadkrachtig Professioneel Teamspeler Ondernemend Inspirerend

Voorwaarden

Wil jij jouw expertise inzetten om de kwaliteit van deze mooie organisatie naar een hoger plan te brengen? Dan hebben wij een mooi aanbod voor je. Beschikbaarheid wordt gevraagd per 1 februari en de opdracht duurt 3 tot 5 maanden. De inzet is minimaal 32 uur. Meer uren zijn bespreekbaar.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? Binnenkort of op dit moment beschikbaar? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv te uploaden. We zien in jouw toelichting graag een indicatie van jouw uurtarief en beschikbaarheid.

Deze vacature is in behandeling bij Frank Snethlage, 06-51310178 en Maartje Peters, 06-10085811. Natuurlijk zijn Frank en Maartje graag bereikbaar voor nadere informatie.

 

Strategisch verandermanager
Interim
32 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.