Teamleider Behoud Vastgoed voor Natuurmonumenten

Vakkundig en verbindend
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Ook leveren we een bijdrage aan herstel van de biodiversiteit op het boerenland. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 880.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland.

Voor deze mooie en belangwekkende organisatie zoeken wij een Teamleider Behoud Vastgoed , de stem van het erfgoed.

Functie

Teamleider Behoud Vastgoed

Zorgdragen voor het behoud van de unieke en cultuurhistorisch zeer waardevolle gebouwen portefeuille van Natuurmonumenten, dat is de kern van het werk van het team Behoud waar jij als Teamleider Behoud de leiding hebt. Als geboren verbinder ben je gewend om samen te werken met andere partijen in het werkveld, zonder dat je de processen in je eigen team uit het oog verliest.

Als Teamleider Behoud zorg je samen voor het behoud van de waardevolle landschappen met monumentale gebouwen. Samen versterken wij de samenhang tussen natuur en erfgoed in beleid, beheer en profilering van Natuurmonumenten. Als Teamleider werk je op de afdeling Vastgoed. Hier werken bouwkundigen, erfgoedadviseurs, rentmeesters, projectleiders en diverse ondersteunende en administratieve medewerkers. In totaal bestaat de afdeling uit ruim 40 personen verdeeld over vier teams: Behoud, Verwervingen & Beheer, Ontwikkeling en Vastgoedadministratie. De afdeling Vastgoed heeft een belangrijke adviesrol richting de directie en de overige afdelingen.

Jouw werk als Teamleider Behoud
Als Teamleider Behoud ben je met je team verantwoordelijk voor het behoud van onze gebouwen. Je geeft leiding aan en werkt samen met vier bouwkundigen die specifieke ervaring hebben met het behoud van monumenten en twee adviseurs op het gebied van cultuurhistorie en subsidies. De opgaven voor de komende  jaren zijn:

 • Zorgdragen voor het bewustzijn van het belang van (beleid, beheer en profilering) van erfgoed, zowel intern als extern.
 • Zorgdragen voor een goed functionerend team van professionals dat verantwoordelijk is voor het behoud van  het erfgoed.

Je rapporteert aan de Manager Vastgoed en werkt collegiaal intensief samen met de andere drie teamleiders.

Verbindend Relaties aangaan Sensitief Focus Rust Beleid Realiseren Ambassadeur Erfgoed Manager Beleidsbeïnvloeding

Profiel

Wij zoeken een fijne collega die beschikt over een unieke balans van enerzijds toewijding en ervaring op het gebied van erfgoed en beleid en anderzijds uitstekend leiding kan geven aan een compact team van professionals. Iemand die vanuit strategisch perspectief en een natuurlijke combinatie van mens- en taakgerichtheid werkt en denkt.

Als Teamleider Behoud Vastgoed:

 • Draag je zorg voor het behoud van de cultuurhistorische waarde van de gehele portefeuille gebouwd vastgoed van Natuurmonumenten.
 • Treed je actief op namens Natuurmonumenten in het veld van erfgoedorganisaties en belangenbehartiging en zoek je hierin de samenwerking en verbinding.
 • Zorg je voor versterking van het externe profiel van Natuurmonumenten op het gebied van erfgoed.
 • Voer je het HR-beleid uit en draag je zorg voor het ontwikkelen van de medewerkers. Je richt in, borgt en optimaliseert samenwerking en (werk)processen binnen het eigen team.
 • Geef je zelfstandig uitvoering aan de meer complexe vraagstukken. Je bewaakt de inhoudelijke consistentie en kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden.
 • Lever je input vanuit het eigen vakgebied voor beleid voor de gehele organisatie.
 • Houd je de kwaliteit van de interne organisatie op een passend niveau bij de status van Professionele Organisatie voor Monumentenbehoud (POM).
 • Stuur je het team Behoud aan en bewaak je het budget, de middelen, de capaciteit en de kwaliteit van het eigen team.
 • Versterk je het beleid op het gebied van erfgoed en de externe communicatie over het erfgoed.
 • Draag je bij aan proposities om het erfgoed van Natuurmonumenten beter beleefbaar te maken voor het publiek.
 • Zorg je voor efficiënte inzet van externe en interne financiering voor het behoud en de verduurzaming van het gebouwde vastgoed.

Wat neem jij mee om deze rol goed te kunnen vormgeven?
Je bent een verbindende manager met een groot erfgoedhart. Samenwerken doe je van nature. Uiteraard ben je organisatiesensitief en bewaar je altijd het overzicht. In deze functie kun je goed gebruiken wat je al eerder hebt verworven:
• Een relevante universitaire opleiding (bijvoorbeeld architectuurhistoricus, bouwkundig ingenieur).
• Aantoonbare kennis van en ervaring binnen de erfgoedsector.
• Uitstekende schriftelijke en mondelinge presentatie.
• Echte people management skills en ervaring.

Aanbod

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team in een grote vereniging met impact. Wie zich inzet voor onze mooie organisatie en het erfgoed, kan uiteraard iets terug verwachten. Wij bieden:

 • Een unieke uitdagende en afwisselende baan bij de grootste particuliere beschermer van natuur en erfgoed in Nederland.
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten heeft een 37-urige werkweek).
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 9 (cao Bos en Natuur).
 • 8,25% vakantiegeld en 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om extra dagen op te bouwen.
 • Goede thuiswerkfaciliteiten en een budget voor een Arbo-proof thuiswerkplek.

Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar en bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en start met het insturen van je motivatie inclusief cv. K+V maakt een voorselectie na een aantal kennismakingsgesprekken en de eerste gespreksronde bij Natuurmonumenten vindt plaats op donderdag 24 augustus a.s. in Amersfoort.

Geïnteresseerd

Ben jij de verbindende teamleider die we zoeken? Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Stuur deze in voor maandag 14 augustus 2023.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, partner bij K+V. Je kunt een mail sturen via roelfzema@kv.nl en liever, bellen via 06-4387 3326. Roel begeleidt deze opdracht en spreekt je graag over deze mooie rol.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.