K+V werving selectie interim management

Stevig stressbestendig open innovatief

Arnhem
Organisatie |

De Connectie

Op 1 juli 2017 is De Connectie als bedrijfsvoeringorganisatie gestart. Als gemeenschappelijke regeling biedt De Connectie bedrijfsvoeringsdiensten onder andere aan de deelnemende gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden, maar ook aan andere organisaties. De Connectie bedient daarmee ruim 230.000 inwoners. Een kleine vierhonderd professionals maken deze organisatie. De Connectie bestaat uit de afdelingen Basisregistraties en Belastingen, Inkoop & aanbesteding en Administratie en beheer, Management Support (secretariaat), DIV, ICT en het Bedrijfsbureau.

De organisatiedoelstellingen zijn op basis van 4K’s geformuleerd. Door producten en diensten te harmoniseren en te digitaliseren wordt er efficiënter gewerkt wat ertoe leidt, dat de kosten omlaag gebracht worden. De kwaliteit blijft minimaal hetzelfde en door de krachten te bundelen wordt de kwetsbaarheid in bedrijfsvoering voor de gemeenten verminderd. De laatste ‘K’ staat voor kansen voor medewerkers.

De Connectie is een ‘platte’ organisatie met vakgeoriënteerde afdelingen, aangestuurd door managers en soms met teamleiders, die het vak kennen en daarnaast een bedrijfsbureau. De afdeling ICT heeft de keuze gemaakt om te gaan werken met drie teamleiders. Iedere teamleider heeft een eigen aandachtsgebied:

 • Klant, regie, advies, change en processen
 • Beheer en ontwikkeling ICT-infra.
 • Beheer en ontwikkeling applicaties

 Visie op harmonisatie, standaardisatie en digitalisering

Recent is de ‘staat van de totale IV-keten vanaf besturing tot en met de operationele ICT dienstverlening’ onderzocht. Dit heeft geleid tot een foto van de huidige situatie van de gehele keten, die naast inzicht in de huidige situatie ook in beeld heeft gebracht wat de huidige mechanismen zijn, en hoe deze verbeterd dienen te worden. Deze verbeterpaden gelden voor De Connectie breed (bijvoorbeeld governance en ICT continuïteit en beveiliging) en voor de afdeling ICT specifiek, zoals processen (basis op orde brengen), de infrastructurele basis, consolidatie en harmonisatie van applicaties. Cultuur, samenwerking, klantgerichtheid en professionaliteit en andere personele consequenties. Deze paden vormen samen de pijlers van het Programma1!Connect. De agenda voor de komende jaren voor de afdeling ICT.

Functie | Teamleider ICT Infrastructuur

Taken en verantwoordelijkheden van de teamleider ICT Infrastructuur

De afdeling ICT bestaat met circa 84 medewerkers uit projectleiders, relatiemanagers, beheerders en ICT-adviseurs. Goed werkende ICT-diensten zijn van cruciaal belang voor de gemeenten en andere partijen, die gebruik maken van de dienstverlening van De Connectie. Door de snel veranderende digitale wereld is de afdeling ICT volop in ontwikkeling, waarbij de gemeenten actief betrokken worden. Kortom een afdeling met verschillende functies en vakgebieden in een snel veranderende digitale wereld.

Deze afdeling is dé partner voor de technische infrastructuur (inclusief technisch applicatiebeheer) voor de gemeenten en de daaraan verbonden externe partijen door voor ondersteuning en onderhoud te zorgen en gemeenten tijdig bij ontwikkelingen te betrekken.

Voor de teamleider ICT Infrastructuur is het belangrijkste aandachtspunt het leveren van netwerk- en datacenterdiensten (circa 25 medewerkers) op de 2e en 3e lijn: een stabiele en veilige ICT-infrastructuur is je belangrijkste verantwoordelijkheid. Het team is gericht op hoogwaardig specialistisch beheer, op vernieuwing, uitbreidingen en op schaalbaarheid. Dit team is ook verantwoordelijk voor de technische werkplek, telefonie en (technische) security. Je draagt de verantwoordelijkheid voor budget, mensen en middelen binnen de afgesproken kaders. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid en kaders van je team. Je hebt en houdt inhoudelijke kennis van de marktontwikkelingen op infrastructuur-gebied bij; daarbij gaat om zowel ‘on premise omgevingen’ als externe datacenters/hosting.
Je realiseert efficiencyverbeteringen in de beheerprocessen.

Als teamleider ICT Infrastructuur lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de mensen, cultuur, de harmonisatie van werkprocessen en systemen van de afdeling. Je bent lid van het MT-ICT van De Connectie en rapporteert aan de manager ICT.  

Stevig Stressbestendig Open Innovatief

Profiel

Functie-eisen

 • Je hebt WO werk- en denkniveau met een achtergrond op ICT-gebied (vakkennis)
 • Je bent een ervaren teamleider met aantoonbare ervaring met (het aansturen van) Beheer en Ontwikkeling van ICT-infrastructuur (waaronder storage, server- en netwerkbeheer)
 • Je houdt de grote lijnen stevig vast en stelt juiste prioriteiten voor het team
 • Je hebt een focus op kwaliteit en beheer
 • Je helpt mee om de organisatie richting te geven naar een meerjarige ICT-visie en strategie, zoals in Programma 1!Connect

Profiel

 • Je bent een prettige gesprekpartner, een stevige persoonlijkheid
 • Je bent buitengewoon stressbestendig en pro-actief
 • Je weet draagvlak te creëren en laat het team in beweging komen
 • Je bent succesvol in het realiseren van structuur en op voortgang van resultaten
 • Je coacht en ondersteunt de individuele medewerkers
 • Je bent goed in het afwegen van organisatorische belangen
 • Je professionaliseert het team en ontwikkelt de mensen
Aanbod

De Connectie biedt een zeer dynamische en uitdagende functie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden (36-urige werkweek) en de mogelijkheid om thuis te werken (als de werksituatie het toelaat). En niet onbelangrijk, een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je jaarsalaris. Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is nodig om bij De Connectie te kunnen werken.

Vanzelfsprekend met een bijpassende beloning: afhankelijk van je opleiding en ervaring is je salaris tussen het minimum van schaal 11 (€ 3.348,–) en het maximum van schaal 12 (€ 5.520,–).

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie dan verzoeken wij je uiterlijk zondag 15 september aanstaande te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Deze vacature is in behandeling bij Helga Bijker, partner (06 22 698 599); je kunt contact met haar opnemen voor vragen over de functie en procedure.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken. Een ontwikkelassessment behoort tot de mogelijkheden.

Teamleider ICT Infrastructuur
Vast
36

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.