Teamleider MBO Sociaal Werk a.i.

Onderwijskundig leider
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Teamleider MBO Sociaal Werk a.i.

Werken als teamleider binnen het MBO is veelzijdig. Veelzijdig door het soort onderwijs en de bijbehorende onderwijscapaciteitsvraagstukken. Ook veelzijdig door de verschillende achtergronden van de leerlingen. Elke dag is anders voor jou en voor je team. Dat vraagt veel van je leiderschap en daar krijg je ook veel voor terug. Als teamleider draag je de verantwoordelijkheid voor je team en het onderwijs. Samen met je team onderzoeken wat elke jongere op school nodig heeft om alles te geven en alle talenten eruit te halen.

Opdracht

Onderwijs verder brengen

In deze opdracht geef je als teamleider leiding aan en faciliteer je het onderwijsteam bij de uitvoering van het onderwijs. Je vertaalt het schoolbeleid naar een teamplan, levert een bijdrage aan het onderwijsbeleid van de school, ontwikkelt en borgt een innovatie- en kennisplatform.

Als teamleider heb je ook een plek in de schoolleiding om de verbinding te houden op schoolniveau. Binnen het team Sociaal Werk ligt een uitdaging om de onderwijskwaliteit tot een hoger plan te tillen en de voortijdige uitstroom van studenten te beperken. Het team heeft vanuit een gedeelde onderwijsvisie de gezamenlijke koers bepaald. Nu is het belangrijk dat iedereen tot zijn recht komt om zodoende met elkaar de mooie, reeds gemaakte plannen en ambities waar te maken.

Profiel

Vanuit verbinding en betrokkenheid, overzicht en structuur kunnen bieden aan het team.
Je bent de teamleider die zorgt voor overzicht, structuur en kaders schept waardoor het team op koers blijft. Je bewaakt de gesprekscyclus en de PDCA-cyclus in projecten en de daarbij behorende tijdspaden. Je weet het team op inspirerende wijze te motiveren en te enthousiasmeren. Je bent inventief en brengt de aanwezige creativiteit en autonomie samen in de gezamenlijke koers. Als teamleider ben je duidelijk in de kaders en hou je het team scherp in realiteit en doelen. Jij communiceert op een open en transparante wijze. Collega’s weten je te vinden. Je bent benaderbaar.

Pionier Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Flexibel Inspirerend Positief

Voorwaarden

Je bent zo spoedig mogelijk beschikbaar voor minimaal 3 dagen per week.
Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? De voordracht bij de opdrachtgever vindt 10 oktober plaats. Daarom vragen we je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief.

Heb je nog vragen? Bel gerust! Je kunt terecht bij Tamara Wijnja via 06-83952012.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.