Sparringpartner die niet bang is om diep in details te duiken

Almere
Organisatie |

Zorggroep Almere

Zorggroep Almere biedt eerstelijnszorg in gezondheidscentra, op de huisartsenpost en in thuissituaties. Wanneer het thuis niet meer lukt, kunnen mensen terecht in één van onze woonzorgcentra. We bieden zorg en behandeling in alle fasen van het leven: verloskunde, jeugdgezondheidszorg, huisarts, apotheek, wijkverpleging, fysiotherapie, geriatrische revalidatie en intramurale ouderenzorg.

Zorggroep Almere is altijd bereikbaar voor vragen over gezondheid en het inzetten van zorg en behandeling. Vaak bieden we zelf de oplossing of we helpen iemand verder in het netwerk van zorg en welzijn in Almere.
We bieden zorg en behandeling vanuit een sterke organisatie, door medewerkers die dat met aandacht en toewijding doen. Naast persoonsgebonden hulp ondersteunen we de samenleving bij het vitaal en veerkrachtig houden van de stad. Omdat gezondheid en kwaliteit van leven niet alleen gaan over het lichamelijk of geestelijk welzijn, maar ook samenhangen met zingeving, meedoen en je goed voelen in het dagelijks leven. Dat doen we door regionaal en op buurtniveau aan netwerken deel te nemen met de gemeente, welzijnsinstellingen, ggz, woningcorporaties, onderwijs, ziekenhuis en zorgverzekeraars.

De diversiteit aan zorgverlening van Zorggroep Almere maakt dat we uniek zijn in Nederland. Dit is te zien in het aantal disciplines met elk hun eigen verzekeringswet en daarmee een grote diversiteit aan geldstromen. Hierbij staat Zorggroep Almere aan de vooravond van veel uitdagingen in de zorg.

Functie | Teammanager Business Control / Concern Control

Jij professionaliseert de afdeling op het gebied van de inrichting van efficiënte en effectieve financieel administratieve processen, dichtbij en in verbinding met de zorglocaties. Je leidt de transitie naar het inhoudelijk adviseren op basis van de rapportages vanuit het businessintelligencesysteem. Hierbij wordt het team dé partner, die informatie beschikbaar stelt en op basis van analyses inzicht verschaft. Door vooruit te kijken wordt rendementsverbetering ondersteund, kansen benut en adviezen aangereikt die zowel passend zijn voor de disciplines én voor Zorggroep Almere.

Je stuurt het team van 6 controllers aan. Je aandachtsgebieden beslaan vooral de algemene coördinerende taken zoals de planning en control cyclus en rapportages aan de interne en externe stakeholders, waaronder de raad van bestuur en raad van toezicht. Organisatie sensitiviteit en zeer goede communicatie skills zijn dus enorm belangrijk. Als natuurlijke leider ben je toegankelijk voor je team en laat je het team excelleren in hun professie.
Als rechterhand en vervanger van de Concerncontroller speel je een belangrijke rol als sparringpartner op concernniveau op het gebied van het financieel beleid en treasury. Je hanteert een strakke planning en control cyclus voor de gehele organisatie. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, denkt mee en biedt tegelijkertijd ook tegenwicht, waarbij je proactief afstapt op stakeholders. Ook signaleer je de relevante risico’s voor de organisatie en maakt deze bespreekbaar. Afspraken maak je concreet en monitor je kritisch. Ook het opstellen en beoordelen van de rolling forecast, de meerjarenplanning (exploitatie, cash-flow, investeringen), scenario- en investeringsmodellen, business cases en projectplannen behoren tot jouw rol. Daarnaast ben je ook de businesspartner op het gebied van Vastgoed en eventueel andere afdelingen van Zorggroep Almere.
Uitdagingen zitten in de uitbreidingen in intramurale zorg, de omvangrijke ICT kalender en de vastgoedstrategie. Een mooie kans om het verschil te maken en het team verder te brengen. De controllers vormen een gedreven team met veel kennis van zaken. De komende jaren coach je het team van controllers op het gebied van data gedreven werken, breng je het het Controlframework verder en begeleid je het intensieve vastgoedinvesteringsprogramma.

Als teammanager val je onder de Concerncontroller, tevens Manager Finance/Control en BI. Samen met je collega teammanagers vorm je het managementteam van Finance/Control en BI.

Sparringpartner Adviseur Oog-voor-details

Profiel
 • HBO-/WO opleiding (bedrijfseconomie, bedrijfskunde of het liefst RA/RC).
 • Enkele jaren werkervaring soortgelijke leidinggevende functie.
 • Kennis van en ervaring met de financiering van de zorg.
 • Kennis van zorg-vastgoed (financiering).
 • Jij hebt aandacht voor je team en coacht op inhoudelijk en persoonlijk vlak.
 • Je bent een prettige sparringpartner en een natuurlijk communicator
Aanbod
 • Salariëring conform CAO VVT, FWG 65 (€ 5.752,47 bruto per maand op basis van 36 uur), een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een prettige en stimulerende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief.
 • Een 237,5 verlofuren op basis van 36 uur per week.
 • Een jaarcontract (32 tot 36 uur) met de intentie om dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Ook thuiswerken is in deze functie mogelijk.
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid in je rol.

Je wordt opgenomen in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en diverse kortingen op collectieve verzekeringen. Tevens kun je deelnemen aan diverse fiscale werknemersregelingen binnen Z.

Procedure

Kandidaten worden eerst uitgenodigd voor een oriënterend (digitaal) gesprek bij K+V, daarna vinden aansluitend de gesprekken plaats bij Zorggroep Almere. Het doel is de procedure uiterlijk eind april af te ronden zodat de nieuwe Teammanager zo snel mogelijk kan starten.

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden Reageren kan uiterlijk 5 april aanstaande. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff, Partner (06-1595 4079)

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Teammanager Business Control / Concern Control
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.