(Team)manager ICT-Kwaliteit en Service voor Dijklander Ziekenhuis

Met het accent op regievoering
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Dijklander Ziekenhuis

Het Dijklander Ziekenhuis levert de beste professionele zorg met alle aandacht voor de patiënten in West-Friesland en de regio Waterland. Poliklinische zorg en diagnostiek vinden plaats in de twee hoofdlocaties Hoorn en Purmerend en in de buitenpoliklinieken. Behandelingen van hoog volume laag complexe patiëntgroepen worden zoveel mogelijk in Purmerend geconcentreerd. Hoog complexe ingrepen en behandelingen vinden plaats op de locatie Hoorn.  Circa 3.000 medewerkers werken aan ongekend goede zorg voor de patiënten. Met de LEAN-filosofie en methodieken worden processen continu verbeterd. Als opleidingsziekenhuis wordt kennis en ervaring gedeeld zodat ontwikkeling wordt geborgd.

Functie

(Team)manager ICT-Kwaliteit en Service

De afdeling ICT staat onder leiding van de CIO en bestaat uit drie afdelingen en een secretariaat. De afgelopen periode is veel geïnvesteerd in de structuur en bezetting van de ICT-functie, de infrastructuur en de verdere verbetering en ontwikkeling van de IT-processen. De afdelingen zijn “ICT-Kwaliteit en Service”, “ICT-Informatisering” en “ICT-Automatisering”, totaal 74 medewerkers.

 • De afdeling “ICT-Kwaliteit en Service” richt zich op de kwaliteit van dienstverlening en niet op de uitvoering van de techniek. Onder deze afdeling vallen de medewerkers van de Servicedesk, de procesmanagers, de accountmanagers, de adviseur informatiebeveiliging en de Service Level Manager.
 • De afdeling “ICT-Informatisering” adviseert de zorgafdelingen over de wijze waarop de zorgprocessen geoptimaliseerd kunnen worden door de inzet van ICT. Deze adviezen kunnen vervolgens worden geïmplementeerd met ondersteuning van projectleiders van de afdeling.
 • De afdeling “ICT-Automatisering” richt zich puur op het beheer van de systemen, netwerk & applicaties van het ziekenhuis en omvat naast systeem- & netwerkbeheer, applicatie en functioneel beheer, telematica ook technische architectuur en technische projectleiders.

De afdeling Kwaliteit en Service is in deze vorm een nieuw team onder leiding van een teammanager, een nieuwe functie. Met het outsourcen van datacenterdiensten, systeem- en netwerkbeheer krijgt de afdeling Kwaliteit en Service de opdracht zich verder te ontwikkelen naar een compact team dat zich vooral bezighoudt met het organiseren van regie op de outsourcingspartners, de prestaties van deze partners en de prestaties van de eigen ICT afdelingen. Waarbij de resultaten en de tevredenheid van de gebruikers worden gemonitord.

Daarnaast wordt deze afdeling verantwoordelijk voor het beschrijven en bewaken van de kaders en richtlijnen op het gebied van alle ICT architectuuronderdelen waaronder IT security. De afdeling bestaat uit 14 personen.

Als teammanager ICT ben je verantwoordelijk voor de volgende onderdelen:

 • Je zorgt voor een verdere professionalisering van en samenwerking binnen de afdeling. Hiervoor stel je onder andere procedures op en richt je werkafspraken in.
 • Je bent het directe aanspreekpunt voor jouw team en zorgt voor een goede bezetting op de afdeling.
 • Je ondersteunt je collega MT-leden, en scherpt waar nodig aan, om ervoor te zorgen dat de afdeling ICT een volwassen en betrouwbare partner is en blijft, waarbij je comfort geeft op basis van de contacten met de gebruikers.
 • Je organiseert samen met je team regie op de outsourcing partners en brengt deze partijen aan tafel om aan een gezamenlijk doel te werken.
Communicatief Organisatie-sensitief Gericht op ontwikkeling en verandering

Profiel

Als teammanager ICT ben je een senior informeel leider met een hoge mate van bewustzijn, persoonlijke effectiviteit en verandermanagementcapaciteiten. Je bent in staat om verbinding te maken en te onderhouden. Je bent sociaal, communicatief vaardig en schakelt makkelijk op verschillende niveaus. Je hebt een klantgerichte houding en stuurt op het behalen van concrete resultaten. Je hebt overtuigingskracht, bent in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden en hebt een flexibele, positieve instelling. Je kunt werken op een organisatie-sensitieve manier zoals passend in een ziekenhuis. Je bent vindingrijk, werkt gestructureerd en wordt graag uitgedaagd door complexe vraagstukken.

Je hebt het vermogen om volledig vanuit het (eind)resultaat te denken. De soft-skills of de persoonlijke vaardigheden maken het verschil. Jouw leiderschap geeft vorm en inhoud aan de houding en het gedrag van onze partners. Hierbij weet jij de expertise van de partners te ontsluiten en bij te dragen aan een cultuur van gemeenschappelijke normen en waarden. Jij maakt het individueel belang ondergeschikt aan het ketenbelang en stimuleert het leren van elkaar. PDCA en continue (zelf)reflectie zijn middelen die je hierbij inzet.

Verder herken je jezelf in onderstaande profielkenmerken:

 • Je hebt hbo+/wo-niveau.
 • Leidinggevende ervaring binnen een ICT-afdeling, bij voorkeur in de gezondheidszorg.
 • Ervaring met het inrichten en leiden van een regieorganisatie; spin in het web tussen outsourcende partners (voor wat betreft uitbestede systeem-, netwerk- en telefonie beheerdiensten) en de interne ICT-afdeling.
 • Ervaring in het permanent monitoren van de prestaties van ICT in relatie tot de klantverwachtingen en eventueel bijsturen met je collega’s van het management ICT.
 • Je hebt uitgebreide kennis van organisatieveranderings-, inrichtings- en procesprincipes (bijvoorbeeld LEAN, Agile).
 • Je kunt je materie snel eigen maken en bent bereid om je verder op te laten leiden voor de functie, onder andere voor regie in ketens en netwerken.

Aanbod

Wil je bijdragen aan het continu verbeteren van de zorgprocessen? Gaat jouw hart sneller kloppen van een innovatieve en ambitieuze omgeving? Dan komen wij graag met jou in contact!

Dijklander Ziekenhuis biedt je een uitdagende functie in een dynamische, professionele en mensgerichte organisatie waar geen dag hetzelfde is. Een functie als teammanager waarin jij waarde kunt toevoegen aan een maatschappelijke organisatie door jouw kennis en ervaring. Een nieuwe functie die je voor een deel naar eigen inzicht verder vorm kan geven. Daarnaast heb je de vrijheid om initiatieven en ideeën in te brengen, zodat samen kan worden gebouwd aan de verdere ontwikkeling van het Dijklander Ziekenhuis.

Daarnaast:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week, die wordt aangegaan voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris volgens de cao ziekenhuizen met inschaling in FWG 70 (in de nieuwe cao oplopend naar een maximum bruto jaarsalaris van circa € 110.000 op basis van 36 uur per week)
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en is erop gericht om de benoeming in de maand april 2023 af te ronden. Je start met een (online) gesprek met K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gesprekken bij het Dijklander Ziekenhuis, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijk volgen. Voor de benoembare kandidaat worden referenties ingewonnen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met donderdag 20 april a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06 1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.