Teammanager Oogheelkunde voor Flevoziekenhuis

Analytische doener die overstijgend kan denken en handelen
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Teammanager Oogheelkunde

Analytische doener die overstijgend kan denken en handelen

Als teammanager ben jij de verbindende schakel tussen de diverse afdelingen en medewerkers binnen de poli Oogheelkunde en ben je in staat om een afdelingoverstijgende positie in te nemen. Complexe vraagstukken zie je als een uitdaging en je weet anderen te motiveren om hun bijdrage te leveren aan het realiseren van de oplossing of het behalen van het resultaat. Werkprocessen richt je graag efficiënter in en je leiderschapsstijl is het best te omschrijven als coachend leiderschap. Je werkt nauw samen met medisch specialisten, polikliniekmedewerkers en collega-managers om je doelen te bereiken. Daarnaast ben je onderdeel van het managementteam bestaande uit een EVR-voorzitter (medisch specialist) en de manager Zorg en Bedrijfsvoering. Je rapporteert aan de manager Zorg en Bedrijfsvoering.

Aanvullend:

 • ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de medewerkers werkzaam op de polikliniek;
 • zorg je voor een veilig en prettig werkklimaat waarin iedere medewerker zijn bijdrage levert aan de patiëntenzorg;
 • ben je verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering, het monitoren van de kwaliteit van zorg, personele inzet, zorgproductie en financiën;
 • initieer je verbeteringen en zorg je dat deze geborgd worden door middel van de PDCA-cyclus;
 • draag je bij aan de totstandkoming van het jaarplan van je afdeling en ben je verantwoordelijk voor de gezamenlijke uitvoering hiervan.

Profiel

 • Je beschikt minimaal over een hbo-diploma.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als integraal leidinggevende.
 • Kennis van poliklinische zorgprocessen is een pré.
 • Je hebt een mensgerichte en daadkrachtige manier van leidinggeven.
 • Je haalt plezier uit het motiveren en stimuleren van medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en uitstekende zorg te verlenen.
 • Je herkent problemen en lost deze op een realistische en praktische wijze op.
 • Je kunt goed in teamverband werken en bent oplossingsgericht.
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

Wil je alvast weten hoe het is om te beginnen als teammanager in het Flevoziekenhuis?
“Er zijn vaak overleggen met je collega-teammanagers of met werkgroepen in het ziekenhuis. Het is goed om daar je eigen standpunt te delen en te doen wat goed is voor jouw afdeling en team.” Volgens teammanager Nadja Blankevoort-Schmidt moet een teammanager bovenal voor het team willen zorgen. Op onze website blikken de recent gestarte teammanagers Maartje de Ruijter, Nadja Blankevoort-Schmidt en Tokie Broeke terug op hun eerste periode als teammanager. Lees hier hun verhaal en ervaringen: Teammanagers in het Flevoziekenhuis: Stevige managers in een dynamische omgeving – K+V

Sensitief Schakelkracht Motiveren Verbinder Efficiënt Mensgericht Coachend

Over de organisatie

Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis gelegen in het groeiende Almere met korte lijnen en enthousiaste medewerkers. Het ziekenhuis brengt topzorg dichtbij! Iedereen heeft recht op de beste zorg, altijd. Dat kan het Flevoziekenhuis niet alleen bieden. Daarom brengt het ziekenhuis ‘topzorg dichtbij’ door uitstekend samen te werken met de academische en regionale partners. Het Flevoziekenhuis verzorgt een breed aanbod van medisch-specialistische zorg voor heel Almere en de regio, inclusief alle voorzieningen die horen bij het enige ziekenhuis in de zevende stad van Nederland.

Het Flevoziekenhuis streeft naar optimale gezondheidswinst en een maximale kwaliteit van leven, in alle levensfasen, ook als genezing niet meer kan. Het Flevoziekenhuis hanteert de volgende waarden voor de organisatie:

 • betrokken (bij de patiënten)
 • betrouwbaar (afspraak is afspraak)
 • flexibel (het ziekenhuis speelt in op veranderingen)
 • samenwerkend (waar het ziekenhuis kansen ziet de geboden zorg te verbeteren, werkt het ziekenhuis
  samen met partners)

 

De afdeling

De EVR (Eenheid Verantwoordelijk Resultaat) Oogheelkunde houdt zich bezig met ziekten en aandoeningen aan het oog. Oogheelkunde is een poliklinisch vak met operaties op de High turnover (HTO) op de OK en het is een dynamische, complexe, kennis- en arbeidsintensieve poli. Je werkt met een team van doktersassistentes en polikliniekassistenten, met paramedisch personeel, twee Physician Assistants, een arts-assistent en de oogartsen. Je hebt te maken met een diverse populatie op de poli en er is veel afwisseling. Zo wordt er op de poli met veel verschillende apparatuur gewerkt en jij coördineert het beheer van deze apparatuur.

De poliklinieken zijn een integraal onderdeel van de ziekenhuisorganisatie en werken nauw samen met andere zorg- en ondersteunende afdelingen. De EVR heeft samenwerkingsverbanden met diverse partners en organisaties in de eerste lijn en de regio.

Aanbod

Een prachtige, verantwoordelijke en impactvolle baan met veel uitdaging, plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige dynamische werkomgeving met gepassioneerde en leuke collega’s waar veel ruimte is voor initiatief en creativiteit. Je komt te werken in een ziekenhuis dat volgens de waarderingssite ZorgkaartNederland tot de tien best gewaardeerde ziekenhuizen hoort!

 • een prettig en goede werksfeer binnen een gemotiveerd team;
 • goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer;
 • de arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen, conform FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 4.964,- op fulltime basis;
 • een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast biedt het Flevoziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 verlofuren en 57 PLB uren;
 • reiskostenvergoeding;
 • pensioenregeling PFWZ;
 • onbeperkt toegang tot online trainingen via GoodHabitz.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat zo snel als mogelijk te laten starten. De eerste gesprekken met K+V vinden zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij het Flevoziekenhuis worden aansluitend in overleg ingepland. De gehele procedure neemt maximaal twee weken in beslag.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. LET OP: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811 en Frank Wolff, partner via 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.