Over de organisatie
Gemeente Horst aan de Maas
Het afgelopen jaar is samen met de gemeenschap van Horst aan de Maas in beeld gebracht wat ze belangrijk vinden en waar prioriteiten voor de komende jaren liggen. De opgaves buiten hebben zij vertaald naar de thema’s: Veiligheid, Ondernemerschap, Gezondheid, Woningen en Groen & Natuur.
De organisatie is in transitie. Grote maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van wonen, klimaat en energietransitie maken dat de verbinding, het contact en dialoog met de inwoners en ondernemers steeds belangrijker wordt. De gemeente geeft hier invulling aan vanuit de intrinsieke overtuiging dat dit leidt tot het beste resultaat en dienstverlening voor de omgeving.
De rol van team samenleving
Dit is het beleidsteam voor het sociaal domein van het cluster inwoners van de gemeente Horst aan de Maas. Aansluitend op het collegeprogramma zijn vijf jaar geleden onderstaande strategische doelen geformuleerd. De organisatie staat nu op het kantelpunt om deze te vertalen naar de drie opgaves die aansluiten bij de organisatieontwikkeling.
- Bevorderen zelfredzaamheid van inwoners en de samenredzaamheid van de gemeenschappen.
- Tijdige signalering en effectieve preventie.
- Stimuleren dat de inwoners naar vermogen en behoefte participeren in de samenleving.
- Organisatie van een adequaat vangnet als de ondersteuningsbehoeften van onze inwoners de eigen- en samenkracht overstijgen. Daarbij wordt er ingegrepen en doorgepakt waar nodig.
- Borgen dat er basisvoorzieningen zijn en deze op lange termijn beschikbaar houden voor inwoners.
Er wordt zelfstandig & taakvolwassen gewerkt, in samenwerking met en voor de inwoners. De teams doen dit nu nog grotendeels vanuit beleidsvelden als veiligheid, gezondheid, jeugd, werk & inkomen, wmo, sport, onderwijs en kunst & cultuur. Dit met het besef dat grenzen vervagen en maatschappelijke ontwikkelingen steeds meer vragen om inclusieve oplossingen. De medewerkers omarmen de beweging vol enthousiasme en energie en dit vraagt om innovatie- en daadkracht van iedereen. Je bent de inspirator die de teams op de juiste manier begeleidt en deze transitie kan laten slagen. Er staat een team (ongeveer 23 medewerkers) verdeeld over de functies beleidsmedewerker, beleidsondersteuners en projectmedewerkers waarvan de basis inhoudelijk op orde is. De medewerkers zijn gedreven en enthousiast om samen te werken aan een gezonde gemeente.
Functie
Teammanager Samenleving
Jij als teammanager
Jij hebt lef, een frisse blik en bent een echt mensenmens. We verwachten niet dat je zelf inhoudelijk overal van op de hoogte bent, maar je bent wel in staat om snel op hoofdlijnen onderwerpen eigen te maken. Dit om enerzijds richting medewerkers coachend te kunnen zijn op het proces. Anderzijds ben je een strategisch sparringpartner voor bestuurders en collega-leidinggevenden. Samen zorgen jullie voor een werkbare koers en een uitstekende vertaling van beleid naar uitvoering.
Als teammanager heb je de rol om de bestaande ontwikkeling te bestendigen, onderlinge verbindingen te versterken en vaart te houden in vernieuwing in balans met de lopende bedrijfsvoering. Jij bent coachend aanwezig; weet mensen te verbinden, open en betrokken op de relatie en doelgericht op inhoud. In jouw communicatiestijl zien we het vermogen om te luisteren met een open houding en waar nodig te spiegelen. Je teams krijgen de ruimte om kwaliteiten te benutten. Je begeleidt en bewaakt het proces en samen met je medewerkers kom je tot planning en prioritering van activiteiten. Waar nodig lever of organiseer jij daarvoor de benodigde ondersteuning op gebied van vakkennis en vaardigheden.
Competenties die bij de medewerkers worden gewaardeerd zijn: sociaal vaardig, ondernemend, omgevingsbewust en sturen op mogelijkheden. Als teammanager ben je ambassadeur en vertoon je voorbeeldgedrag op deze competenties en weet je medewerkers hiertoe aan te zetten.
Profiel
Zelfstandig en taakvolwassen
Wat breng je mee?
- Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding en relevante ervaring.
- Politiek bestuurlijke sensitiviteit en omgevingsbewustzijn.
- Ambitie voor het sociaal domein en de gemeentelijke organisatie.
- Leidinggevende ervaring is noodzakelijk en je hebt hierin een bewezen trackrecord en je beschikt over referenties.
- Je gaat graag aan de slag sámen met je team om impact te maken.
- Je wilt graag kansen vergroten voor iedereen.
Aanbod
Is dit jouw uitdaging?
Wat wordt je geboden?
In deze super uitdagende functie word je maximaal door de organisatie gefaciliteerd in deskundigheidsbevordering, via themabijeenkomsten, noodzakelijke trainingen en intervisie. De functie is ingedeeld in functieschaal 12 met een salaris van maximaal € 6.103,–bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. De inschaling vindt marktconform plaats mede op basis van ervaring. Je kunt doorgroeien naar schaal 13.
Daarnaast heeft de gemeente goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuzebudget (IKB). Hybride werken is bespreekbaar. Er wordt gestart met een jaarcontract en bij gebleken geschiktheid wordt dit omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
Geïnteresseerd
Spreekt deze uitdagende functie je aan en herken jij jezelf in het profiel? Dan zien wij uit naar jouw reactie.
Je hebt uiterlijk tot en met 11 mei aanstaande de mogelijkheid om te reageren met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken.
Wil je eerst aftasten of even sparren? Neem gerust telefonisch contact op met Micha van Aart (06-4639 0312) of Helga Bijker (06-2269 8599). De eerste gesprekken bij Gemeente Horst aan de Maas vinden plaats op 18 mei tussen 13.00 en 16.00 uur.
Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.