Samen werken aan het verwezenlijken van de droom

regio Veluwe Zuid
Organisatie |

Icare

Samen werken aan het verwezenlijken van de droom

De droom van Icare is dat iedereen betekenisvol is voor een ander. Om deze droom te realiseren, zet Icare zich in met haar kernwaarden en kernkwaliteiten (zie www.icare.nl). In deze droom werkt Icare op gelijkwaardige wijze samen met klanten, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en andere samenwerkingspartners. Iedereen doet ertoe en iedereen doet mee. Icare versterkt de eigen kracht van mensen. Iemand die van betekenis is voor een ander is daarmee ook betekenisvol voor zichzelf.

Icare is een stichting die staat voor het verlenen van zorg die bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Naast Icare staat de ledenvereniging, die bestaat uit 330.000 huishoudens. Zo kan Icare allerlei diensten bieden die er anders niet zouden zijn. Icare is actief in Flevoland, Drenthe, Gelderland en Overijssel. Stichting Icare is onderdeel van Espria.

Om de droom van Icare verder te verwezenlijken, zijn we op zoek naar een stevige, betrokken, ervaren Teammanager voor het rayon Veluwe Zuid.

Functie | Teammanager

Dagelijks verpleegt en verzorgt Icare tienduizenden mensen van jong tot oud. Zowel bij de mensen thuis in de wijkverpleging als in hun kleinschalige locaties voor beschermd en verzorgd wonen. De zorgzwaarte neemt steeds verder toe. De gespecialiseerde zorg die geboden moet worden in de wijk, neemt hiermee ook toe. Hiertoe is er binnen Icare een team van gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam die deze hoog complexe zorg biedt. De mensen die werkzaam zijn bij Icare zijn bevlogen, gepassioneerd en willen het beste voor hun cliënten. Ze beheersen hun vak, zijn breed en specialistisch en werken zoveel mogelijk samen. De kwaliteit van de geboden zorg wordt door hun klanten gewaardeerd. Dit is terug te zien door een bovengemiddelde score op Zorgkaart Nederland. Bij Stichting Icare werken ca. 6.500 medewerkers en Icare realiseert een omzet van ca. € 200 miljoen.

Voor de bedrijfseenheid Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) is Icare op zoek naar een ervaren, stevige en bevlogen Teammanager voor het rayon Veluwe Zuid (gebied rondom Ede, Wageningen tot Ermelo).

Betrokken kwaliteit verbinder communicatief proactief

Profiel

Als teammanager maak jij deel uit van het rayonmanagement van Icare Veluwe Zuid. Jij geeft leiding aan het gespecialiseerd verpleegkundig team, het VT team (technische team), nachtzorgteams, twee wijkteams en flexpool. Een aantal teams zijn rayon breed inzetbaar en daarnaast zijn de twee wijkteams werkzaam in Scherpenzeel/ Renswoude en Lunteren en Ederveen. De teammanager is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeelsbeleid, het zorgbeleid en het financieel beleid en is daarmee verantwoordelijk voor het optimaal laten functioneren van zelforganiserende teams, waarbij de kwaliteit van de dienstverlening centraal staat. Als natuurlijk leider ben jij de verbinder, bepaal je de koers, draag je zorg voor de uitvoering en ben je een persoonlijk voorbeeld. In deze rol heb je veel contacten met externe partners, zoals ziekenhuizen en huisartsenposten.

 • Jij bent de verbindende factor voor de (wijk)teams en sluit met regelmaat aan bij de teamoverleggen en weekstarts).
 • Je bent de operationele schakel tussen de teams en de daarbij behorende externe contacten (ziekenhuizen, huisartsenposten, etc).
 • Jij voelt goed aan wanneer en waar jouw aanwezigheid gevraagd wordt.
 • Je bent tactvol, communicatief sterk, denkt in oplossingen en bent procesmatig sterk.
 • Je bent in staat verschillende leiderschapsstijlen toe te passen als de situatie daar om vraagt.
 • Jij zorgt ervoor dat de medewerkers zodanig zijn toe- en uitgerust dat zij in staat zijn de werkzaamheden conform de visie en gestelde richtlijnen en eisen uit te voeren.
 • Jij streeft een zo hoog mogelijk medewerkerstevredenheid na.
 • Jij draagt bij aan het behalen van de vastgestelde doelen op wijkteamniveau, alsook op het meerjarenplan van het rayon.
 • Jij zorgt voor een zichtbare verbinding tussen de interne bedrijfsvoering en de externe ontwikkelingen en omgeving; je kent het veld en de externe partners.
 • Je vertaalt signalen van je teams naar overstijgende organisatieonderdelen en vice versa.
 • Je draagt actief bij aan projecten en werkgroepen en bent verantwoordelijk voor 1 of meerdere portefeuilles.

Wat neem je mee:

 • Jij bent in het bezit van een afgeronde HBO-opleiding.
 • Een verpleegkundige achtergrond (opleiding) is een pre.
 • Je hebt ruime leidinggevende ervaring binnen de VVT, het ziekenhuis, de GGZ en/ of de revalidatie.
 • Een reeds genoten en afgeronde management opleiding is een pre.
 • Je hebt ervaring met veranderprocessen, met het aansturen van hoogopgeleide professionals en weet medewerkers goed mee te nemen in veranderingen.
 • Je voelt je comfortabel in relaties en legt makkelijk externe contacten (gemeenten, ziekenhuizen, e.d.).
 • Je kunt goed buiten kaders denken, bent communicatief vaardig, proactief, betrokken en tactvol en kan medewerkers tot concrete actie aanzetten.
 • Je bent gericht op samenwerking, hebt overzicht, bent open en eerlijk, kunt relativeren en beschikt over de nodige humor.
 • Je herkent je in de visie van Icare: https://youtu.be/sEgj9MSo8QI.
Aanbod

Een uitdagende baan met veel uitdaging en afwisseling, een prettige werkomgeving met gemotiveerde en gepassioneerde collega`s en goede opleidingsmogelijkheden.

Je persoonlijke ontwikkeling staat bij Stichting Icare centraal en je krijgt de kans om jouw talenten en vaardigheden optimaal te benutten en te blijven leren en ontwikkelen via trainingen en (bij)scholingen.

 • Werkdagen en uren in overleg.
 • Salaris is volgens de CAO VVT, salarisschaal FWG 60 met een huidig maximum van € 4.744,40 bruto per maand (o.b.v. 36 uur).
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Pensioenopbouw bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Reiskostenvergoeding conform cao.
 • Een laptop, tablet en telefoon.
Procedure

De procedure is er op gericht om voor uiterlijk eind januari een kandidaat aan te kunnen aanstellen. De eerste gesprekken met K+V vinden z.s.m. digitaal plaats. De selectiegesprekken bij Icare vinden zo snel mogelijk plaats.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk 23 december aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Let op: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06 1008-5811 of Frank Snethlage, partner, via 06 5131-0178.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Als onderdeel van deze selectieprocedure behoort een referentiecheck tot de mogelijkheden en ontvangen we graag een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je.

Teammanager
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.