Unitmanager Toezicht

Met oog voor team en resultaat
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Opdracht

De wereld van de zorg is altijd in beweging. Dat vraagt veel van jou en je team: flexibiliteit, alertheid en slagvaardigheid om risico’s die afbreuk doen aan de missie en doelstellingen van de organisatie tijdig te zien, te begrijpen en grondig aan te pakken. Als unitmanager ben je gericht op het bevorderen van een professionele en resultaatgerichte cultuur binnen je team. Je houdt rekening met de individuele ontwikkeling, wensen en ideeën van teamleden, waarbij je hun sterke kanten benadrukt en hen coacht bij het uitvoeren van hun werkzaamheden in een continu veranderende omgeving. Je zorgt ook voor een plezierige teamdynamiek, waarbinnen medewerkers zich gezien voelen, gewaardeerd voelen, zich kwetsbaar durven opstellen en elkaar helpen om te ontwikkelen.

Bovendien ben je in verbinding met zowel externe als interne stakeholders. Je vertaalt externe ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op het werk van je team naar concrete prioriteiten.

Als manager neem je de rol op je van opdrachtgever of projecteigenaar, afhankelijk van de situatie. Je hebt het vermogen om conceptuele ideeën om te zetten in concrete kaders en acties voor je team. Daarnaast plaats je het werk van jouw team in een breder perspectief van de strategische agenda, zoek je proactief samenwerking met relevante betrokkenen binnen en buiten de organisatie, en weet je op basis van de missie en strategie de werkzaamheden effectief te prioriteren. In deze rol help je je team bij het soepel navigeren door veranderingen en het realiseren van de organisatiedoelen in een zich ontwikkelende zorgcontext.

Profiel

Je bent een ervaren leidinggevende die in staat is in korte tijd verbinding te leggen met je teamleden, vast te stellen wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen en dit vervolgens te realiseren. Je doorgrondt nieuwe inhoudelijke vraagstukken snel en weet door de juiste te vragen te stellen snel een inhoudelijke sparringpartner te worden. Je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen en kunt goed omgaan met een bepaalde mate van onvoorspelbaarheid in je werk. Je hebt lef, kunt beslissingen nemen onder onzekerheid en bent in staat je weg te vinden, ook als de paden nog niet heel begaanbaar zijn.

Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde wo-opleiding op een voor deze functie relevant gebied.
  • Minimaal vijf jaar werkervaring in een lijnmanagementfunctie, je weet hoe je je medewerkers tot de beste prestaties aanzet, gebruikmakend van een breed palet aan leidinggevende stijlen.
  • Communicatief sterk en empathisch
  • Ervaring als interim-manager en het vermogen om snel te aarden op een nieuwe plek en in korte tijd met een team grote stappen te zetten.
  • Kennis van en/of affiniteit met toezichthouden is een pré.
  • Gevoel bij het (politieke) krachtenveld van complexe belangen waarin je moet opereren. Je zult namelijk veel te maken hebben met andere toezichthouders, politiek Den Haag en een scala aan belanghebbenden, zoals zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars.
  • Ervaring met leidinggeven in een agile organisatie is een pre.
Communicatief Agile Toezicht

Voorwaarden

Je bent per zo spoedig mogelijk voor 32 uur per week beschikbaar. De opdracht duurt vooralsnog 6 maanden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff (06-1595 4079) of Maartje Peters (06-1008 5811).

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.